Ahad, 26 Disember 2010

Akinabalu


Tepat pada pukul 9.30 tadi tamat sudah slot Suatu Ketika Akinabalu.wah tiba2 minat drama berusur sejarah nie,diadaptasi dari KAWAT MAUT SADAKAN,xperlu cerita lebih2 kat sini bkan nyew baca pown ak jerk yang syok tulis sorang kat sini haha,drama menarik hero and heroin xbersama mati pula mmt british y kacak tuh haha,apa apa pun herion tuh ada melafazkan kata-kata indah "sa taw roh kita akan bertemu di AKINABALU"wah nk menagis aku taw simpati kat brida,xbersama ngan hbby dia y kacak tuh,ending dia mati keseorangan di KK kowt.wah suka aty jerk haha,i jatuh cinta dengan Edward Keene  haha mmt british Gavin Stenhouse bisa gugur jantung aku taw,witwit3 haha kat sini,setelah penat aku mencari kat google aku jumpa pic yang menarik tetarik ko mmng debom lah haha

Filming a scene at Bangkok Jazz Club for the new Malaysian telemovie “Keabadian Cinta”, Directed by Kabir Bhatia for release this coming year on Astro’s new pay-per-view channel.



Wah kat sini aku letak satu lah pic nie,nnty aku lupa lak muka mmt british nie,aku juz copy kat blog dia,ketampan mu terselah lah deor wiwit=D








Sabtu, 25 Disember 2010

Sebab utama aku tengok Sinetron

wah sebenarnya ak tidaklah berminat melihat atau melayan sinetron nie,bagi aku jalan cerita melarut2 story dia buat org sakit jiwa dan raga jerk melayan,tapi atas disbbkan berberapa faktor ngeh2 aku layan lah sinetron Cahaya sekarang nie tengah melatop kat prima wah2

Yang ini watak hero utama sinetron CAHAYA. Manis kan?Style ermm boleh tahan wink2.Tinggi pun tak berapa nak tinggi. Haha. Agak kurus. Very the remaja walaupun dia dalam kategori 30an ngeh, but I like his style. Senyuman bukan main manis. Sweet talker lagi. Suka mengusik lagi. Sengal-sengal sikit. Charming lagi. Appreciates music so much. And quite good in English lah. Perfect drum guy EH DREAM GUY.  Every girls suka lelaki macam ni, isn't them? Too good to be true,Okey serious, lelaki dekat gambar atas ini namanya Dude Harlino.


Beragama Islam, pegang salah satu watak dalam filem Ketika Cinta Bertasbih 2 dan Ketika Cinta Bertasbih Edisi Ramadhan sebagai Ustaz Ilyas dan sekarang nie tengah howt Dalam Mihrab Cinta watak y dipegang Shamsul Hadi,jadi botak sudah hoho sbb dia kena bawak watak narapidana, haha  Anyway, walau apa pun, Dude Harlino ini sememangnya manis :)
Ermm Bertrand_Antolin nie hero dalam Sinetron Bukan Diriku, berdarah Tionghoa dan Perancis,wahh dia nie seach kat google bermacam2 feil pic nya takut plak saya nk mengambilnya haha apap2 pown dia mmng ble bawak watak Ariel dalam Sinetron tuh,buat siapa2 y melihat ble jatuh cinta sama lakonan dia wahh tinggi,kacak ngehh2 puji lebih plak dah yew,haha xperk sekali sekala apa salah nya ye x?? Bertrand nie jugak penah belakon dalam Rahsia Pelangi wahh hero juga tpi xtaw plk nma dia,sekejap jerk pown sinetron tuh rasanya 11ep pecah TV aku bila dengar sinetron 11 ep selalunya beratus2 paling2 singkat pown 70 keatas hee=))

Sabtu, 18 Disember 2010

Dalam Mihrab Cinta

Berkas:Poster film Dalam Mihrab Cinta.jpg
                                    

OST DALAM MIHRAB CINTA Bunga-Bunga Cinta
by Dude Harlino and Asmirandah


Asmirandah:


Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah


Dude:


Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Memboncah di hati harapan dan suci
Menyatukan janji


Asmirandah & Dude:


Bunga-bunga cinta indah bersemi
Diantara harap pinta padanya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta


Dude:


Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Memboncah di hati harapan dan suci
Menyatukan janji


Asmirandah & Dude:


Bunga-bunga cinta indah bersemi
Diantara harap pinta padanya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta


Asmirandah & Dude:


Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah


Asmirandah & Dude:


Memboncah di hati
Harapan dan suci
Dalam mihrab cinta

Isnin, 13 Disember 2010

Korang bukan org penting aku pown

kenapa perlu ada rasa iri hati dalam diri masing2??kenapa perlu rasa dengki ngn seseorng itu y xpenah nk sakitkan hati korang??aku pelik lah korang ingt korang sempurna sangat kew??kew ak y salah pilih kawan??tepuk dada ty hati nabel=)ya jauh disudut hati aku,ak ngku mmng ak salah pilih kawan pun,ada kawan ssah senang kita hadapi,nie bila ssh korang tinggalkan ak cam tuh jerk,dulu klu korang ssh ak gak korang carik,adoi sudah ttup ceter pasal kawan tidak kenang budi,dia cakap ak xkenang budi wahh sesedap rasa lidah jerk bercakap,aku ada kawan dia suka amik kesempatan atas aku,kenapa ak cakap cam tuh??ye sbb ak penah alaminya,bkn suka2 jerk ak cakap dia suka amik kesempatan atas aku,xperlu bercerita pasal dia sbb aku taw silence reader kat sini,kang ckap aku suka tulis kat mana2 ak suka klu aku xsuka,what the hell !!blog aku,aku punya suka lah,mama pernah cakap ngn aku KENANG KEBAIKAN ORG,JGN KENANG KEBAIKAN DIRI SENDIRI,KENANG KEBURUKAN SENDIRI,JGN KENANG KEBURUKAN ORG,so aku malas nk ceter lebih2,aku ada mmber urmm kenal cam tuh cam tuh jerk lah kan,rapat sbb satu bumbung arhhh tenttt,ermm nie kawan sepatut nyew aku jauhkan diri xpayah dekat pown bagus,hampir wat aku tergelam ngn dunia ciptaan sementara,adoi!!nauzubilahminzali nasib baik ada org sudi bimbing ak wee~~sapa??mom and dad tercinta ngok,i xmain lah boyfred2 nie haha,ingat ada kawan ble kongsi suka duka,tpi aku dapat kawan "yg adoo" ada lah soranag dua tuh pown kadang2 jerk aku say "hye" tpi bersyukur lah,nasib baik ada kan allhamdulillah

Jumaat, 3 Disember 2010

wah mendalam geler maksud disebalik kata2 mu AIDA MAHADI

saya sayang awak . betul . x tipu . tapi sayang ke kalau bila dengan awak , saya lalai ?? saya lupa kat Dia yang dah cipta saya , yang kasi saya perasaan cinta kat awak . saya lupa solat , saya lupa dosa . saya lupa Tuhan . takut la . betul awak . saya sayang awak , tapi saya takut . takut sangat nak sayang awak . awak baik , selalu solat awal . tapi nape bila dengan saya awak lupa solat ?? masa kuar , kita lalu je depan masjid . x pernah stop tp kt tempat x de orang , kita stop . beratus duit awak habis untuk saya kn ?? saya hargai sgt . saya tau awk syg saya tpi nape awak x simpan duit tu dulu . kot2 ada jodoh , boleh kita kawen . awak , saya takut , takut sangat , takut bila ingat pe yang kita dah buat , saya nak awak jadi halal utk saya tpi x boleh la sekarang . mcam mana awk nk tanggung saya . saya nak hidup dgn awak . saya nak awak jd imam saya . nak sgt share everything dgn awak . saya nak jadi kekasih halal awak tapi betul ke cara kita awak ?? saya takut laaaa . awak , saya nak hidup dgn awak forever kat heaven tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni ?? macam mana kalau tiba2 Dia panggil kita pergi . x kisah la saya dulu , awak dlu atau dua2 skali . boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang ?? kalau la Dia tanya apa yg saya dah buat dgn awk , pe saya nk jawab nanti . saya maluuuuuuuuuuu sgt kat Dia . awak , saya nak forever kat syurga dgn awak , dulu saya sedih sbb kita jauh tapi skarang , saya bersyukur sangat . Tuhan sayang kita . kalau dekat , awak boleh agak kan pe kita buat nnti ?? saya x tau camne nk gtau awk . saya nak jaga hati awk tpi awak sedar x sebenarnya saya dah kotorkan hati awak . saya suka goda awak dgn manja saya , dengan body saya . saya suka buat awak cair dgn saya . jahatnya saya . awak saya banyak dosa . awak nk ke terima org mcm saya jd wife awak ?? awak , saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak . saya nak jadi the best wife . baru la awak x pandang orang lain dah . saya x nk susahkan awak dgn saya yg mcm ni . awak , saya nak jadi bidadari awak , bukan kat dunia je tpi kat heaven gak . saya nak jadi bidadari awak yg forever . saya sayang awak , camne kalau tiba2 Dia panggil kita sblom kita sempat bertaubat . takutnye saya . awak x takut ke ?? camne kita nak gi syurga ?? camne saya nak jadi bidadari awak ?? saya nak sangat cinta ni kerana Dia . tpi dgn apa kita dah buat , layak ke kita letak nama Dia dlm cinta kita ?? malu sangat kat Dia . awak , saya nak berubah . utk diri saya gak , utk parents saya . tpi , kalau saya berubah , awak still terima saya lagi kan ?? saya nak berubah pun sbb nak jadi the best utk awak . utk babies kita nanti . nak jadi mom yg the best . huhu . tinggi betul cita2 saya . mesti bahagia kan . kita ingat Dia , Dia pun ingat kita . so , boleh la Dia jaga kita nanti . awak , kalau la saya pergi dulu , saya nak tunggu awak kt syurga tau . awak doakan la saya biar boleh masok syurga . saya nak jadi bidadari yg tunggu awak . n there , i'll be yours forever . tapi , kalau awak pergi dulu ?? ye . saya sedih . tp saya pun akan doakan awak . insyaAllah . nanti awak tunggu la saya kt syurga k ?? mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana . tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k ?? saya nak jadi bidadari awak . awak , maaf kan saya kalau ape yg saya buat n gtau ni mengguris hati awak . saya buat camni sbb saya sayang awak . saya x tau camne nak gtau awak . sebab tu saya taip kt sini . saya takot nak post kat awak . tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k . awak . ingat tau . SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY . n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k . <3<3<3






copy by aida mahadi=)


P/S:aku cuma copy saja,sbb nk wat peringatan pada diri aku ngeh3 geler ko nk suruh aku nulis sebegini punya dalam mksud i bkn berasal dari sastra=)

Khamis, 4 November 2010

 
                                     
                      
                                      
        
Sipnopsis:
Playfull Kiss mengisahkan tentang seorang pelajar lelaki yang popular dan genius perwatakan pelajar lelaki tersebut sangat dikenali sebagai "ice prince" disekolah Baek Sueng-Jo,berlainan pula  Oh Han-Ni seorang pelajar perempuan yang tergolong dalam kategori happy good luck,dan tidak lah sepintar Baek Sueng-Jo dan perwatakan nya selalu tersenyum dan apa yang dilaluinya di sekolah dengan senyuman,Han-Ni telah menyimpan perasaan cintanya terhadap Sueng-Jo,tetapi takdir telah menentukan satu hari rumah kediaman Oh Han-Ni telah diranap oleh gempa bumi yang melanda,kebetulan ayah Baek Sueng- Jo dan ayah Oh Han-Ni sahabat lama yang sudah lama tidak berjumpa,ayah Baek Sueng-Jo telah mengajak ayah Oh Han-Ni serta Han-Ni tinggal bersama keluarga Baek,walaupun Han-ni tahu cintanya terhadap Sueng-Jo tidak mungkin berbalas Han-Ni tetap menunggu pintu hati Sueng-Jo terbuka untuknya..pelbagai perkara yang melucukan berlaku antara Sueng-Jo dan Han-Ni sementara jalinan cinta mereka mula berkembang tanpa mereka sedari=))
                                        









 Kim Hyun Joong
 Bikin saya fall in LOVE sekali lagi dengan lakonan beliau
 oppa saranghaeyo♥♥


                                    

Selasa, 26 Oktober 2010

what can i say lagi!!

Dia macam larikan diri pada aku,wah!!g mana nie,klu ak kejar nnty dia cakap ak terhegeh2 plak kat dia masak nie,kang mcm shengal ubi keledek tuh perasan tahap cipan plk jadi nya,aku gak yang jadi mangsa,arh lantak ko lah nk lari kew nk wat apa pun!!janji ak xpenah wat salah kat ko kan..terserah ko nak wat apa pown!!nk kawan nnty carik lah aku!!mmng ak maki ko pastuh!!xderk ehh saya budak baik lah xderk sampai nk maki hamun ko tuh!haha

Isnin, 25 Oktober 2010

serba sedikit tentang kehidupan private red butterfly

Kali pertama red dikecewakan oleh lelaki waktu umur red 16tahun perhhh muda tuh,haha bf red bodoh mkok ayun tuh mintak break up,ntah sbb apa pun red tidak tahu sampai sekarang wah lama tuh sbb red melancarkan perang dingin dengan my bf  actually my EX BF!!haha lupa lak nk letak wah sampai sekarang jugak lah red sakit hati sangat dia,padahal dia xderklah kacak sangat pun red tidak boleh lupakan dia haha,aish ko nie red kumbang bukan seekor bunga bkan sekuntum ook!!yew lah2 xlama lepas red clash ngn dia red rapat nagn pen ketua pengawas sekolah wah not couple sebenarnya napak saja macam couple,tapi tuh pun xble pakai,ada kew patut g mintak couple balik ngn ex dia yang xcukup skru tuh,tergedik2 macam apa ntah,aish berbulu jerk mata ak nie taw x,bkan dia xtaw yang aku nie dok syok ngn dia,tapi xperk malas ak nak layan ko dah!!!


Lepas habis SPM red kerja kat butik,red kenal dengan lelaki ini ala nk kata kacak tuh xderk lah kacak sangat tahap biasa2 saja!!(aish ak punya pasal lah nk ckap apa pun blog ak bkn blog ko!!) red kenal dia kat myspace wah!!haha dia tuh senior red waktu red F1 dia F5,wah excited lah kan kenal ngn senior sekolah almaklum lah bru fist time tuh woha,kenal punya kenal dia ajak jumpa wahh!!kitaorg g lah kuar ble tahan lah dia nie,red simpan angan2 lah nk keluar dengan dia next month dapat gaji lah katakan haha mula2 kitaorang ook red sueka kat dia lah,wah!!tiba2 lah plak tapi kan ntah dengan tiba2 sahaja berlaku peristiharan perang SENTAP antara dia dan red,red pun xtaw lah kenapa sebab apa dia jadi macam tuh,teks xreply dan macam2 lah,ingat kenal ngn lelaki berumur nie perangai dia matang lah nie mengalahkan budak F1 saja klu ya pun aku wat salah kat ko cakap lah!!nie diam saja hampir setahun red tidak keep in touch dengan dia ko ego sangat apahal??!!lantak ko lah!!baru2 nie red terjumpa lak dengan dia kat majlis pertunangan akak kawan red kebetulan akak kawan red nie kawan sekolah si shengal nie,so termengadap lah red dengan muka dia selama satu jam kat situ,aish elok2 aku kebulur g sana terus kenyang mengadap muka dia kat situ,tapi kan red rindu lah,2 3 ary nie red ashik teringat kat dia saja,padahal red tahu dia tidak pernah ingat kat red,red sedeh lah aish tbe2 emo lak!!hai en.JF saya rindu awak lah!!aish xderk mknanya ak nk rindu ko!!geler xKOSE ak nk rindu =Dwoha


P/S:JF hang p mampus aku xmoh tgok muka hang lagi dah,aku cuma tulis apa y ak rasa klu hang nk terasa y aku dok tergila2 kat hang sory to say lah,aku bkn macm hang pikir gila bayang ook deor!!

Sabtu, 23 Oktober 2010

disgusting

aduh baru balik dari rumah my aunty,penat jugak pergi sana sebb dah lama xjumpa dengan nani and my atok,huish balik tadi mmng teruk perjalanannya hujan lebat,sampai persimpangan subang perdana-kampung melayu subang,dalam keadaan hujan ble dikatakn renyai-renyai tuh aku yang dalam kereta terpadang lah kedai makan nyah kat kanan jalan,wah ada pandangan yang agak menyakitkan bukan nyah y wat hal tapi pasangan couple yang terkandas kowt atau pun mmng sengaja cari port dah lah waktu hujan sejuk lak tuh ble plak dia main peluk awek dia ewww diskuting betullah,yang aweks dia yang xreti segan nie sengeh lak bila balaks dia peluk..ehhh plezz lah klu ya pun nak wat gila carilah tempat yang vass and the vogue sikit nie gerai usang nyah yang sudah ditingglkan agak-agak 5 kew 6 tahun tak operasinya itu yang jadi port aigo!!in the case aku xsuka melihat keadaan sebegitu belaku didepan mata saya,aku rasa maruah perempuan itu sedang berada dibawah kaki lelaki jongos tuh tunggu nak dipijak jerk,so ak mmng benci dengan pasangan couple lalu lalang depan aku sambil tangan merayap dan segala nya boleh berlaku kalau tidak di kotrol..aku mmng tidak suka dengan pandangan yang menyesakkan dada aku itu TITIK

Jumaat, 22 Oktober 2010

daaa whatever!!

adui masalah!!!aku ingat kalau sudah tak ada bF xderk lah masalah nie x mana aku pergi kat situ jugak lah dia ada,macam bercinta pulak ngn masalah2 nie..

Sabtu, 16 Oktober 2010

alahai masa depan

apalah nak jadi dengan aku sekarang nie,xderk kerja tanam kurma dekat rumah,study sampai SPM saja,nk apply poly xlayak,IPTA uish jangan cakap sah2 jawapan dia MAAF,PERMOHONAN ANDA TIDAK BERJAYA,aish bencilah,kadang2 orang ingat aku suka2 jerk xnak kerja,apa ingat aku nie suka nak menghabiskan boreh mak ayah ka??hello aku pown ada nafsu nak balas jasa mak ayah aku nak tolong diaorang,ringankan beban diaorang dengan tolong bagi duit sedikit utuk persekolahan adik2 aku yang masih bersekolah,tapi nak buat macam mana aku rezeki aku xsampai lagi,YA ALLAH kau bukaknlah pintu rezeki aku YA ALLAH!!setiap lepas menunaikan kewajipan pada YANG ESA aku xpernah lupa doa sumua nie,aku harap YANG ESA dapat menunaikan permintaan aku yang satu ini,=)

Ahad, 10 Oktober 2010

mama saya rasa macam nak baling saja lelaki itu dari tingkat 18

ohh nabella!!why do you find your man who had trouble before, aiyo! Never mind I saw a tired man does not run out for 1 hour longer, add more of a problem = '(

Jumaat, 1 Oktober 2010

Temptation Of An Angle's

Drama ni banyak bagi penganjaran pada aku,aku belum habis lagi tengok full drama ni dan bergenre Melodrama,almaklum lah aku cuma tengok online kat internet so sehari 1ep aku habiskan,mulanya aku pujuk my mom supaya langgan desnaty package,sbb astro dah siarkan dalam subtitle in bahasa malaysia senanglah nak faham,mama tak kasi pula dia cakap aku akn melekat kat depan tv kalau dia amik desnaty package tu,alahai nak atau tak nak aku nk tengok drama ni kena search kat yahoo dan goggle,youtube drama ni tak ada so ak kena keraskan usaha aku utuk cari kat laman web lain puas juga lah aku carik and last sekali aku dapatlah cari kat laman web mysouju.com,hehe seronok juga dapat kat sini aku serta kan review tentangdrama ni,nak kongsi sikit "Ahn Jae Sung" geler hansome tergoda saya muahaha =D


Setelah kematian orang tuanya, Joo Ah Ran ingin membalas dendam dan menhancurkan keluarga kaya  "Shin" yang bertanggungjawap atas kematian ibubapa dan kehilangan adik perempuannya.Dia berjaya  menggoda dan berkhawin dengan anak lelaki keluaga tersebut,Shin Hyun Woo,seorang lelaki baik, tulus mencintainya, dan seorang suami setia,setelah berkahwin Shin Hyun Woo mengatahui rancangan Joo Ah Ran tetapi sudah terlambat Shin Hyun Woo telibat dengan kemalangan kereta mengerikan yang ketika itu Joo Ah Ran yang memandu kereta tersebut dan memberitahu rancangannya yang ingin memusnahkan keluarga "Shin" dan merampas syarikat milik keluarga yang akan ia jalankan ketika menjadi menantu keluarga "Shin" dan Shin Hyun Woo berada dalam koma.ketika Shin Hyun Woo koma Joo Ah Ran merancang kematian suaminya dengan meletupkan villa yang menempatkan suaminya,Shin Hyun Woo terselamat daripada letupan yang dirancang oleh Joo Ah Ran,dan bangkit dan belajar segala rancangan Joo Ah Ran dengan wajah yang baru dan identiti baru sebagai Ahn Jae Sung,ia bertekat untuk menuntut semula apa yang dirampas oleh Joo Ah Ran membalas dendam keatas apa yang terjadi kepadanya dan ingin menyelamatkan keluarga "Shin" daripada kekejaman dan penipuan yang akan dilakukan Joo Ah Ran..








Dalam drama ni Bae Soo Bin sangat lah kacak dan macho tiba-tiba saja saya boleh jatuh cinta dengan watak yang dibawa olehnya

Isnin, 13 September 2010

11 setember 2010

1 remember the second adilfitri, the date of September 11 will not be forgotten, I think I will not see him, with the power of God I met him in the second Eid, my family was lucky not to go to my father's house in the stone elephant (Batu Gajah ), if not should I not had the opportunity to meet with him, tired also entertain the guests on that day, has not been met must be all sorts of stories to share with their relatives, nothing really excited to return to my mom the chubby ipoh (Tambun Ipoh)

Sabtu, 4 September 2010

to sapa2 y berkenaan

ermm first aku nk cakap ak xsuka ko lah..


kenapa???


sbb ko pintas line aku dulu waktu ak nk teckle mmat paling popular kat skolah dulu..


aku anggap ko kawan aku waktu tuh sampai hati ko wat ak mcm tuh kat aku,berbulan jugak lah aku cuba megelak daripada jumpa atau tersermpak mmat tuh kat sekolah,tapi aku tahu aku cuba macam mana pun ak tetap akn jumpa mmat tuh sbb dia punya kelas sebelah ngn kelas aku,so aku megelak mcm mana pown ak ttep jumpa dia


sedihnya aku waktu tuh xada sapa y taw..


aku cuba cara lain plak aku mula jauhkan diri aku dengan org y rapat ngn mamat tuh
kira mmber aku mmber mamat tuh gak lah


penat diaorang kejar aku,aku tetap dengan keras kepala aku,ak xnak rapat ngn sapa2 pown y ada kaitan ngn dia


penat aku pujuk hati ini ko taw


dah lah tahun tuh tahun y paling peting dalam hidup aku ko wat mcm nie kat aku


aku xtaw lah apa salah aku kat ko,bertegur sapa ngn ko pown ak xpenah wat,tbe2 ko masuk dalam hidup aku,disbbkan mmat tuh ex Bf ko,ko dngn secara automatik menjadi pautan dalam hidup aku


ko taw aku suka dia,ko ble terima couple ngn dia blik,seyes ko mmng dah lukakan hati aku waktu tuh,ko tikam aku dari belakang


sampai bila2 aku akn inagt apa y ko wat kat aku,dan aku xakan sesekali lupa..


kawan aku cakap aku ni bodoh sbb percayakan ko


YEW ak mengaku klu aku taw ko wat mcm nie kat aku ak xakan percayakan ko


kesannya sampai sekarang ko taw aku xpercaya pada sesiapa pown dalam hidup aku ini kecuali family aku




~NOW~



ko datang kat aku merayu pada aku suruh aku jadi bFF ko


apa lagi muslihat ko ha??


aku xakan percaya


ya mmng mulut ak cakap boleh apa salah nya,hati aku berkata NEVER AND NEVER


jangan sesekali ko pikir aku nie nabella y dahulu ko kenal,kalau ko ingat ko boleh bodohkan aku seperti mana ko bodohkan aku dulu untuk dapatkan mmat tuh ko SILAP BESAR

Khamis, 2 September 2010

Darjat



aish ini lagu teringat zaman kechik2 dulu waktu umur aku 6tahun xsilap aku,aku ikot ah chu aku g pekan pergi cari kaset,wah kaset tuh dulu popular kaset haha,skunk ak serach kat yahoo keluar lah segala macam mklumat y aku nk taw terutama lagu nie,
waktu 6tahun xtaw apa erti cinta or DARJAT tergeler2 kan lagu nie haha xleh bla
enjoy ^_^


Lyrics:
Beza antara kita
Rupa darjat dan harta
Sudikah terima


Bukan niat di hati
Betapa untuk menghancuri
Hati dan naluri


Seharusnya kau tahu
Betapa kemerinduimu
Kekasihku...


Punah hasrat di minda
Untuk hidup bersama
Pabila kau tiada...


Masa berlalu jua
Aku tiada terdaya
Biarlah kurasa...


Seharusnya kau tahu
Betapa kemerinduimu
Kekasihku...


Maafkan diriku ini
Tiada rela jua jadi begini
Tika cinta kian bersemi
Oh relakanlah kupergi..

Ahad, 29 Ogos 2010

bersabarlah sayang

bila org ty aku kenapa ak break off ngn bf ak,aku cuma tersenyum dan mengelengkan kepala aku,org y ty ak terus senyap,mgin dia pikir aku nie mereng kowt,msty kata2 nie nie akan bermai dalam kepala diaorang "org ty bkn dia nk jawap senyum sambil geling kepala pulak" aku bkn xnk bgtaw cuma ak rasa bia lah y lepas bia lah lepas sbb ak rasa dia ble dapat y lebih baik dari ak,wat apa nk nages sbb lelaki wat tambah dosa aja,(mmng lah xnages ak y nk break off ngn dia)kadang aku rasa aku nie cepat btol boringnya aku dah tawar hati ngn suma lelaki,yeah napak jerk lembut ak nie(lembut kew??haha)aku mcam dah xboleh nk percaya pada diaorang,kawan tuh mmng leh kawan tapi nk anggp lebih dari kawan aku xboleh,ak rasa klu aku terima seseorang aku seolah2 menjadi seorang hipokrik dgn diri aku,kadang2 aku mnganggp lelaki yang datang kat aku cuma sekejap jerk aku suka,minat,amik taw pasal dia,dan y sewaktu dengannnya,macam nk beli novel,mula2 kita search kat google or yahoo nk tgok novel terbaru di pasaran,aku sure 100% lah bagai nk geler kita cari novel yang kita minat tuh,g lah mana2 kedai buku MPH kew tanjongemas ke,segala kedai buku y kita taw dan melintas kita akn singgah untuk ushar novel y kita minat tuh,bila kita dah dapat sure lah kita akn bawak mana2 kan even nk g toilet pown usung lah,org sentuh sikit kita akn cakap "jgn usik novel aku tue"kira sayang geler lah kat novel tue,klu boleh kita nk habeskan masa kita depan novel tue,lepas tiba di penghujung novel tuh kira dah taw lah ending novel tuh,kita akan simpan novel tersebut didalam almari,dan xakan usik2 lagi,seperti lah cinta yang hadir dalam hidup aku,mula mmng ak amik berat dengan dia,kira jadi seseorang y penyanyang lah kan wahh!!dan nk abiskan masa ak dengan dia setiap ary,bila tiba satu masa aku rasa cukup lah sampai sini,aku xtaw kenapa aku ada perasaaan nie,mmang agak kejam bg pkner aku,aku taw tuh mgkin aku belom sesuai nagn semua nie kowt masih terlalu muda utuk aku tempuhi alam y sebegini

Khamis, 26 Ogos 2010

forgiveness

ampunnilah lah dosa aku ya allah,aku manusia dan hambaMU yang lemah,aku tidak pernah lari dari melalukan kesalahan ampunkan ak diatas kelalaian ku selama ini,tidak pernah bersyurkur diatas kenikmatan yang KAU berikan kepada hamba MU yang mudah lupa diri ini ya allah,aku memohon keampunan dariMU,sesunngguh nya KAU mengatahui apa tersurat dan tersirat,ampuni dosa2 lalu ku ya allah,amin ya roball alamin=))semoga ketenanagn yang KAU berikan kepada ku,jauhilah perasan yang KAU mungkari ya allah,berikan ak cahaya dan hidayah MU kepada hamba MU yang mudah lupa diri ini,peliharakan hati ku dan diri ku ya allah supaya beribadat dan patuh dengan perintah MU,jauhkan diriku dengan api neraka ya allah,sesungguhnya hamba MU ini terlalu takaut dengan azab api neraka MU..

MUNASABAH DIRI
nabella azman
16ramadhan 1431

Rabu, 18 Ogos 2010

Duyong Aridinata



hai penat ak mencari lagu tema ceter duyung nie,aku nie xderk lah layan sangat tpi mmng taw lah jalan cerita nie heheh almaklum lah en duyung dia macho siot geler hakhak,so layan lah(^_^)V

Zack X-Factor - Putera Duyung
OST Duyong Aridinata


Setingginya gunung sedalam lautan
Demi cinta kan ku daki ku selam
Harus ku jagamu siang dan malam
Mencintaimu menyayangi mu
Untuk selamanya

Sudikah terima cintaku ini
Walau berbeda namun aku percaya
Kita ditakdirkan untuk bersama

Korus
Aku putera duyung menanti cintamu
Akan ku bawamu ke alam ku
Aku putera duyung menunggu cintamu
Hidup bersamaku di duniamu

Di bumi yang indah aku berada
Menjelma jadi manusia
Mencari teman sehati sejiwa
Untukku jadikan ratuku

Sudikah terima cintaku ini
Walau berbeda namun aku percaya
Kita ditakdir untuk bersama

Aku putera duyung menanti cintamu
Akan ku bawa mu ke alam ku
Aku putera duyung menunggu cintamu
Hidup bersamaku di duniamu

Category:
Music

Tags:
Zack X-Factor Putera Duyung OST Duyong Aridinata TV3

Isnin, 2 Ogos 2010

ya finally thanks a lot=))




haha akhirnya dapat jugak novel ini huhu penat dah mengidam,memang xlengkap novel nie siri 1 twilight (senjakala)dah disiarkan di astro kat star movie channel banyak kali gak lah siar,siri 2 new moon (cinta baru) huhu aku dah dapat DVD tapi malangnya ermmm agak kecewa lah subtitle dia campur2 aish benci lah dah macam rojak dah=( baru2 nie keluar gak lah siri 3 eclipse (gerhana)movie dia dah keluar wayang,tpi xderk kesempatan plak nk g tgok movie tuh,,so aku beli lah novel dia hahah jenuh jugak lah nk mencari MPH kat giant tuh,akhirnya dapat gak hee=D thanks to ayah sebab sudi g giant tuh,sbb kitaorang xselalu g giant kat shah alam tuh agak tercengang2 jugak lah nk mencari nya haha

Sabtu, 31 Julai 2010

I do not like him as a lover, waaaaaaaaa!!

sad when I think of a good friend fall in love with me, I can not accept wahhhh! why he Loves me? I never considered him more of a friend, why him consider me more than a friend? I do not know how to tell him about all this? Should I accept? ohhhh no, I have Promised to myself that I will not be in love with one man, and I will not violate this promise because of man, O Lord Thy Servants thou bring this to the way that you Blessed aminn ..

Khamis, 29 Julai 2010

something bad happens in my heart

aku xtaw bila kejadian ini berlaku,haish!!ak xminat nk kenal ngn lelaki sebaya dengan usia ak,adakah ak pelik???waaaa entah lah ada kah ak tawar hati dengan semua kejadian yang penah belaku dalam hidup ak,ak dah berjanji dalam dengan diri ak yang ak xakan terima cinta,cinta????haish bebicara macam org tua lak ak nie,haha,ook kira ak simpulkan suma nie ak xakan terima orang laen dalam hidup ak dah,cukup lah sampai skunk ak rasa hukuman yang ayah kasi kat ak nie,dalam erti kata laen ak sedang menjalani hukuman tersebut lah hoho o_0"penat lah rasa dikhinati oleh bF kita,lebih perit lagi dikhinati dengan BFf kita sendiri ble byang kan x macm mana perasaan ak ketika i2 ble terima or x,bkan sekali ak kena taw masuk ngan exbf ak nie dah 3 waaa yang paling dashyat nauzubilah waktu ak f5 waktu ak nk amik SIJIL PELAJARAN MALAYSIA tuh,ermmm pokok pangkal nyew ak xnak tejebak dah dalam peristiwa nie hoho,tapi dalam masa yang sama ak dah beri harapan pada seseornag nie,aish ntah lah ak pown xtaw ak cuba nk terima dia tapi entah lah ak masih xdapat nk terima dia,ak blom kasi jawapan yang official lagi kat dia..tapii ak kasi hint kat dia y ak masih ragu2 lagi xtaw lah apa yang dia paham ermmmm o_0

Isnin, 26 Julai 2010

carrefour security officer annoying!!

menyampah ak bila aku ingat balik situasi tuh,sebenarnyew ak nie xberapa aarif sanagt lah nagn carrefour nie sbb selalu nyyew ak beli barang kat giant ngan tesco,disbb akn ada kedai yang ayah ak nk singgah kat subang jaya tuh g lah carrefour tuh seperti biasa ak nie klu g pasar raya besar ak akn g kat bhagian syampu dan seangakat nyew lah haha xkan lah ak nk tulis semua kowt kat sini haish!ak g kat bhagian syampu and ak amik lah syampu dan perapi dan ak terus g kat ke troly ak,and nk dijadikan cerita ak ditahan oleh security tuh ak rasa nepal kowt bkn cam org malaysia main sedap jerk ak berkata2 haha,dia cakap ak xboleh nk bawak syampu dan perapi nie keluar dari bahagian nie,so ak pown patah balik lah kan niat cuma nk carik mana lah kaunter pembayaran y security gurd tadi mksod kan,bila ak nampak and then ak letak lah balik barang2 ya ak amik tadi tuh sbb ak malas nk bayar guna duit ak kan,hehe ak nk mintak duit mama ak,ak berjalan seperti biasa lah keluar dari bhagian tuh ak npak security gurd tadi y tegur ak tuh dia wat muka yang ble dikatakan muka syak ak nk curik wahhhhhhhh,cm mana ak taw yew lah ak senyum dia boleh jeling ak wah,wah,wah ak rasa cam nk cocok jerk biji mata dia tuh ehhhh langsung ak xderk mood nk patah balik,shengal ubi keledek tul!!!

Jumaat, 25 Jun 2010



Sekarang nie ak ngah layan novel online nie,dari ak y malas nk bukak blogger nie hari,sekarang rajin jerk nk bkak hahaha badi budak2 SHAHIR+ADIRA=SHAHIRA(juz for SHAHIRATICS) dah melekat kat ak,1st2 ak join kelab nie juz nk suka2 kan tpi bila dah masok pastu baca2 post wall budak2 kat page sana rasa macam nk ketawa sorang2 elok2 orang y xderk mood bila ada mood ngn tiba2 disbbkan geli aty baca post2 tuh kadang2 ak join sekali sekali meroyan lah ak ngn budak2 kat sana,seronok jerk layan sana semua ayat2 y pelik2 penah kuar dari mulut shahir atau adira semua diguna pakai kat page tuh kah3 sekali sekala dapat gak info tentang novel online nie semua di muat turun kat blog,ak y rajin singgah lah blog nie yew lah boring2 terus tekan bab 7 xsilap ak,ak baca2 ingat kan cerpen biasa tpi ada sambungan lak 2 ary kemudian last2 ak baca lah dari bab 1 sampai lah bab 7 skunk setia menunggu bab 14 sampai bab berapa ending dia ak sendiri pown xtaw layan jerk lah selagi mampu hahaha seronok layan sambil2 berangan jadi watak FARINA kekeke,watak utama pown ak suka gak tpi ntah kenapa ak tetarik nk jadi watak farina tuh mgkin pengorbanan dia membiarkan tunang dia (sbnarnye bakal tunang) lari bersama adik tiri ditengah2 kemuncak2 majlis pertunangan adik tiri y sedang berlangsung,geler x geler tuh haha=))

Isnin, 21 Jun 2010

flu adoiyai

ermmmm skunk nie ak dijangkiti flu merah gak idung ak dikerjakan flu nie,hai cepat lah sebuh.. ermm ary nie gak mood ak mcm mendung jerk entah lah mngkin sebb gosip y melanda my ikon perak SHAHIR ZAWAWI sedeh gak lah bila kuar cter2 cam tuh kat MURAI.COM.MY tbe2 rasa cam ak nk g jerk semelih2 murai tuh keke wat sup huish pas tuh bagi ikan pirana mkn,wah marah geler nie cam bakal suami ak jerk ngh dilanda gossip2 liar nie hahaha ala ak cuma leh kata di alam fantasi jerk bakal suami,alam realiti mak ai jauh bak kata mama "BERHENTI BERMIMPI NABELLA" i2 lah y selalu keluar kat mulut mama bila ak terlampau over dos berangan pasal che amad sorang nie,apew2 pown "che amad hoi,hoi,hoi always be my baby"cewah ahkz=D

Jumaat, 11 Jun 2010

tak mungkin berpaling

ya mmng sesuai ngn ak skunk nie mean keadaan ak wook!!kekeke haha suka lagu nie mula xlayan sbb mawi nyanyi ceh3 sekali shahir nyanyi kat konsert ke9 before final terus terminat haha geler xminat,to EkAuUu!!!lagu nie mmng sesuai untuk ko ak xmungkin berpaling untuk ko dah!!peace no wod,xsuka ak??ko ble blah dari idup ak,but seblom bla tuh jgn wat harta yew brang ak,PULANGKAN BARANG AK BALIK SEBELUM BERAMBUS YEW!!haha ganas lak rasanya ayt ak nie!!bio lah ak nyew perasaan xderk lak dipikir sblom wat hal y bodo tuh!!lalala~~

Sabtu, 5 Jun 2010

cyberline web cam





cam nie lah gaya nyew klu kteorg dalam bilik dan laptop disamping kak ngah,mcm2 muka y kuar klu bkak web cam,tambah si natrah suka wat muka shengal,hahaha

Khamis, 3 Jun 2010

lagenda budak setan

komen ak ceter nie:jalan cter menarik,klakar,sedeh mpai wat ak tersedu sedan huhu xderk lah sampai nages tergolek2,adoi 1st time ak tgok cter melayu sedu sedan,pecah tembok antarabngsa tol,hakhak



haha bila ak ingat balik camner lah ak ble lepas mid g ngn adek ak y xthu jaln tuh,kelakar gak,haha yew lah ak ingat jalan g,masok,sampai GSC,beli tiket wayang,satu mid tuh ak dah hafal dah haha time nk masok wayang tuh y gabra tuh ak selama nie mmber ak y cari tempat duduk,tiba2 ary nie ak y kna carik,wakaka takut gak salah dok,yew lah kang free jerk kna sound "cik nie tempat saya" xkew kalut tpi alhamdulillah nasib baek btol tmpat dok tuh ak y pikir bkn2 hehe,ook last sekali blek nk g busstop nie y ak fail nie,hoho tpi ak ingat sikit2 dah dan selamat sampai rumah,so skunk nie klu g sorang2 pown ak dah ble dah,kekeke yeah lah skunk nie ak dah single xderk sapa dah teman ak dah,mmber2 esh mimpi disiang ary lah suma bz dah keja n study,ak jerk xjalan2 lgi nie dok uma jerk masih memegang title penganggur terhormat dirumah,tpi it's ok xmati pown ayah ak xgalakan ak keja pown,ak pown dah apply pown keja,klu dapat alhamdulillah xdapt bkn rezeki ak,ak leh cuba lgi,sekurang2 nyew ak xssh kan org laen,xmintak duit org..

keputusan yang betul

huh ak ingat ak wat kputsan salah,berhari2 pikir ha skunk bwu npak belang yeah ko mmng silikon,nsib baek ak xsebodoh y ak pikir,ehh kat dunia iT nie suma ble cheak r,ko pikir ko sorok2 dari ak,ingat ak xakn taw lah yeah,haha silap org lah,org laen ko leh tipu,ak?? jgn mimpi akn kuh cari sampai lubang cacaing pown ak akn korek,haha ternyata depan ak ko ckp laen,belakang ko tikam ak yew,sudah lah ak penat ngn sandiwara ko,ak dah taw,dalam diam2 ko maseh mnyanyangi ex ko,ehh dah lah xckp pown ak taw,hye!!u know what berhari2 ak pikir knapa buat mcm nie kat ak,apa salah ak??ntah lah ko ble msg dia,y ak nie tunggu ko,macm org ilang anak huh ble byang kan perasaan ak waktu tuh cam mana,arh!! ko mana pnah nk pikirkan prasaan ak,kok yew pown xpikir prasaan ak,cuba jaga aty ak,ak xmintak ko kasi duit bulan2,ak xmintak pown intan berlian,ak mintak cuma jaga aty ak,hormat ak!!i2 ajerk knapa ssh sangat kew permintaan ak nie y ko xble tunaikan??ak leh jaga prasaan ko,hormat ko,tpi cam nie ko wat kat ak,tq lah kerana hadir dalam idup ak selama nie,aty ak dah berkecai dah xlarat dah nk menagung suma nie..bia lah bnda nie lepas ak xnk ingat dah fullstop!!!!!!

Selasa, 1 Jun 2010

hospital

hari nie bwu blek dari hospital selayang,alahai mmng skit tulang temulang ak nie tpi demi mnjaga nani(special name for grandmom)haha seolah cucu mithali lak ak nie hee xderk hal lah,1st time tdo kat wad tuh ngn berbekalkan 2kerusi,bayangkan bertapa bengkok nyew bdan ak waktu nk tdo tuh,malam kedua ha ble tahan lah sebb ak dah rembat kerusi lipat kat stor wad tuh,hahaha jahat nye cik bella nie,sampai xsedar dah kul 7pg sedar2 jerk dah pagi,urmmm merangkap ari nie gak ak break ngn my bee wah bkn sebb apa2 pown cuma ak rasa ak perlukan masa untuk suma nie,yelah dah 2ary dok wad y ada 3org kritikal,tbe rasa cam nk bertaubat lak,ahakz aiyo btol lah senyum2 sekeh kang,alhahamdulillah dia ble terima ak nyew kputusan ak,xderk lah mndesak ak ty knapa,sbb apa,dan mcm2 lah soalan y ak ble nk kasi jawapan wat masa skunk..ak harap dia leh jumpa gulz y xakn kcewakan dia dan hati dia,ak kadang2 ak sedeh gak tpi bila ingat2 kan blek ak perlu wat sesuatu, yeah kptasan utuk break ngn dia adalah kptsan y bgus,masing2 ble munasabah diri kenang kesilapan y dulu dan toubat ayat ak kadang2 agak melampau gak ehh hahah lantak lah blog ak suka aty ak lah sapa y baca naseb nie luahan aty ak..hee =))

Rabu, 19 Mei 2010

always be my baby





sye nabella azman,mmang minat mmat yg dia kat ats nie dari konsert pengenalan lagi,hahaha stement yg berbau mau masok jarum wawawa,xsangka shahir(AF8)dapat g final,xperk xdapat jadi juara pown xperk jjnji masok final,ceh2 sokong cam ak nie awek dia jerk,yew lorh hahaha BERHENTI BERMIMPI NABELLA!!mama selalu ckap cam tuh bila ak cakap ak nk calon laki cam shahir nie,adoi mimpi jerk ak nie hahaha waktu dia kuar dulu ak rasa cam xsemangat jerk nk tgok konsert AF yew laki ak dah kuar,wah hahaha,btol rasa cam xbest jerk eeee cam nk biar jerk piring astro tuh dibawak lari oleh munyit,semangat dah lari r katakan,tpi teruskan juga lah tgok adek ak y busuk tuh nk sangat tgok kan dalam erti kata laen kemaruk nk tgok iwan,sekali diumumkan ada AFmasuk wawawawa geler xtdor malam ak arap2 laki ak masok blek r hahaha,nasib mmng menyebelahi dia,ehh btol kew ak eja nie arh lantak r,dapat masok final lagi wah suka,suka,suka,hahaha terbaek wok nie (arill nyew lah xperk pinjam2)che ahmad hoi..hoi..hoi..bwu btol dia punya hee =))

Isnin, 12 April 2010

finally..




finally ahaha dapat gak ak taw ep akhir ceter animax jepun nie,hehe ala nk cakap ak nie budak2 kew,apa kew suka aty r paling x pown ak taw ending cter tuh hee peace (^_^)V

Jumaat, 2 April 2010

i'm a little upset today

ermm dimulakan dgn pemergian mengejut pelawk dan pnyampai radio era sekali merangkul juri kepada raja lawak musim ke4,sedeh gak bila ak dengar permegian beliau,xperk sedekahkan al fatihah jerk r,pastu cerita ke2 pasl mtor lak,ak teman ummi g skolah,nk g amik sijil spm.adek dia y mengong tuh ak xmarah dia,terhibur gak bila ak dengar lawak bodo dia,ahaha biarkan asalkan dia bhagia,pastu cerita ke3 plak dah mmber ak dah npak pic tuh,mula sesi temuramah kat komen pic gmbar tuh,ak xtaw r cam ner prasaan ak bila tgok pic tuh,ak xnk tgok tpi dah ashik org komen kat HOME fb ak msti r ashik tertera komen budak2 y komen tuh,ntah r ak pening r,adek ak ni lg nk naek kn darah ak,ak lak blew berlagak cool dalm haty hnya tuhan jerk taw mcm man prasaan ak,depan mmber blew r belagak cool amik bnda tuh sbg gurauan,bhan utk ktawa,yeah ak mmng pandai sandiwara depan mmber2 ak,tpi ak xblew nk sandiwara ngn hati ak,pnat ak,ak xble nk tipu yang ak cukup2 sakit ati bila tgok pic tuh,sedeh sangat,sangat99x sedeh..


nabella azman
sy rasa penat sangat

Sabtu, 27 Mac 2010

kenangan lama megibas kmbali

urmm ntah napa ak brani g amik no dia kat adek dia,sbnarnyew ak xnk amik tpi memikirkan dia mmber ak dah lama plak xhellow2 ngn dia,amik gak pastu msg2 dia skejup,walaupown hati ak kuat mngatakkn sejarah akn berulang ak ttp nk taw cter dia,dia bnyak mninggl kan knagan pahid dalm hidup ak waktu ak ngh sibuk mnyibukkn diri ak ngn SPM2008,krana dia ak tkot nk knal ngn laki laen,suma nyew krana dia,telalu parah luka y dia tngglkan utuk ak,tpi nk kata apa life is must go on!!i2 yang ak amik sbg pendorong hidup ak wktu tuh,ak msg dia pown sbb b akn nie sbok date ngn futsal dia,ak kadang tencion gak,hai ak nie jhat spatut nyew kna pham ngn minat dia,dah dia suka ak kna sokong dia dari blakang=))i2 adalah ciri2 Gf y baek,ahaha pndai2 jerk ak nie,lantak r,jjnji dia xwat hal blakng ak,dah ckup bek dah dia sudi berada dcc ak,bnyak plak komplen cik bella nie,sowy b trmgumpat b kat sini,ahaha



nabella azman


bwu potong rmbut,new hair=))

Khamis, 18 Mac 2010

what can i say??

hush semalm masok 3 kali ak date ngn my Bf,owh hoi dan kali ke2 ak kuar pkai bju kurung,lantak r apa org nk cakp bila napk ak kuar ngn myBf pkai bju kurung,ahaz nk cam pelek jerk kan bila bpkai bju kurung kuar ngn bF,tapi i2 r knyataan nyew,pnat gak seharian abeskn masa kuar ngn dia,almklum r kteorg nie pyah sikit nk kuar
urmmm,sedeh gak bila pkir2 blek kn yew r bkn senang nk carik Bf y paham keadaan ak dah r xble kuar selalu,jumpa pown jarang,hush cuma msg jerk r pengubat rindu,wah sungguh ironi kata2 ituh,hakhak tpi ak,nasib baek dia pham ngn keadaan ak,klu dia xpaham mati gak ak,tpi mula2 sblom couple ngn ak dah siap bgtaw tpi dia nk gak,xperk r dia ckp dia ble,ak cuba r try,alhamdulillah relationship kteorg xderk problem,urmm ak harap sampai bila2 r amin=)) wah3 ahahah ala doakn jerk xsalhkan??hahaha urmm tapi ak mmng selesa ngn dia tpi time loyar bruk dia sampai mmng ak r plig malang sbb ak nya kna,haha

mlm tadi dia ty ak bpa bnyak sayang ak pda dia,jawapn y selalu ak bg rahsia hati mne leh bgtaw,tpi semalm dia maen tipu ngn ak nk xtnak ak bgtaw r dia rahsia hati ak tuh
i syg kat u,sayang sangt2,i dikira TERUK r klu xsayang u,sbb dalm dumia nie bkn senang nk carik laki yang pham ngn keadaan i,u taw apa i dikira bruntung taw dapt bersama ngn org yang paham ngn keadaan i,so jwapn nya i mmng sayng kan u,sayang sangat2,i luv u b,hope 4 aver=p cam tuh r ak ckp ngn dia,urmmm tpi bkn suma ak bgtaw dia tuh cuma suku jerk ahaha yang laen tuh ak cuma simpan dalm hati jerk,mne leh bgtaw=pp

Jumaat, 12 Mac 2010

caller y stupid

wah ary nie ak rasa cam nk bom org jerk,ak dah r xckup tdo pagi tadi ntah kul bape r xsilap aku kul 1.55 kowt ak dapat phone call ak xset nama dia mknenyew ak xknal r r sapa pmanggil tuh,ak ngn mamai2 tuh bgun sbb ak terkejut dgr lagu L.O.V.E pagi2 buta tuh terus ckap hello,and than ntah sapa mkok ayun tuh ak pown xtaw sapa nama dia yew r dalm mamai2 tuh mne r ak nk ingat apa yang ak cakap tuh ak juz ty sapa dia dan dia ckap nama dia y ak ingat mirul ntah sapa2 r ak pown xknal,disbbkn mngantok punya pasal ak ckap ngn dia "urmm ook r,g r wat solat tahjud dari kacau org tdo,ook tme kaseh"ak trus tkan off ak ltak blik fon ak ak kat tempat asal dia,pas tuh ak terdengar vibrate ak ggah kan mata ak nie g amik fon tuh rupanya msg si mkok ayun tuh
dia leh sound nyew ak wah dia ckap kat ak dia cuma nk borak2 ngn ak,pasty dia ckap tgok r diri tuh cam baek jer,jgn nk blagak r,budi bhasa xderk kew??amboi sedap mulut mak tiri jiran seblah nenek sedara dia jerk ckap cam tuh kat ak,ook ak sabarkn diri ak sbb ak nya mta nie dah ngantok sangat nie ak pikir esk r ak bca blek kan,xsampai bberapa minit tuh dia send lg msg dia ckap klu nk tdo ckp r nk tdo dia paham,lpas nie xkacau dah ook..perh dalm aty ak,you hemoglobin,stupid,boldy hell,idiot dah r call ak pagi2 buta,pastu xderk sbb utama ble plak nk nk ckp cam tuh kat ak,nsib baek r ak nie baek xderk nk rply msg dia dah r pakai celcom mhal palk tuh klu ak msg ngn my sayang ak pown ada baeknya,dripada rply msg dia,ak dapt call dia ary nie tgok r maty dia haiya dush2,hahaha

Khamis, 11 Mac 2010

selesai sudah

urmmm mula nya ak was2 nk sayangkan dia,esh dasyat btol ak nie kan,hahaha mne xnya tuh r g couple ngn exbf member sendiri nie r padahnya,mulanya ak xtaw bdak yg ak knal nie ex kawan ak sendiri,ak xjangka pown ak pown xmintak yang dia knal ngn ak,ak dapat taw pown sbb ak bkak ms kwn ak tuh npak plk kat topfrnd dia,ingat bdk tuh spupu mmber ak tuh,aleh2 jawapn dia exbf dia,mau ak xterkejut,tpi hubungan ak ngn bf ak nie ook jerk,tpi biasa r ada gak was2 tuh hee,sehingga r smalam ak try ty mmber ak nie dia apa dia rasa lpas ak couple ngn exbf dia,jawapan dia mmng wat ak tersenyum alhamdulillah bnyak sangat ak buruk sangka ngn dia,wah jahat plak ak nie,hahaha

Rabu, 10 Mac 2010

"lalalala" kata ku didasar lubuk hati

Ak taw mmng semua benda dalam dunia nie xboleh dibeli dengan duit..dah bnyak ak tgok cerita melayu yg mulanya diew mata duitan..dan akhirnya dia sedar duit bkan segala2 nya..ak itu semua..yang nk tegaskan disini adalah memang bkan semua benda boleh kita beli ngan duit,contohnya maruah diri,maruah keluaga,cinta,kasih sayang y kita boleh dapat dari ahli keluaga kita sendiri dan persahabatan yang jujur..yeah selama nie ak xcuma nampak sahabat yang senang dicari ketika kita suka..dimana pula sahabat yang ketika kita duka???kkita xakan jumpa sahabat tuh..tpi klu jumpa r dia memang sahabat yang sejati..ak????ak dah alami semua tuh..ak taw bertapa perit nyew perasaan nie bila sahabat yang kita agung2kan tuh hilang seperti xdapat dikesan bila kita hadapi kesusahan..duit senang cter "rM" ak bukan dibesarkan di dalam keluaga y ssah dan senang ble dkategorikan ak didalm kategori sederhana..ak bukan jenis y bermata duitan..ak nyew fasalfah senang jerk klu xderk duit cam ner nk idop?bkn ak ckap semua nyew duit..arh biar r wat apew ak susah nk pikir apa y diaorang nk cakap ak nie apa..poyo kew apew kew..itu hak diorang ak xble nk control..ak sendiri taw apew diri ak nk dan apew diri ak xnak..peace

Now telling you bout my problem.

huish ak xtaw r knapa ak xsuka ngn diaorg,belagak perh klu mka cantek xperk gak nie suma cam batang pnyapu,tergedik2 ingat lawa r tuh nie r msalah bila keluaga besar berkumpul perangai yang menjenkelkan suma kluar actually my cousin sbnarnye mnyakitkan biji mata aku jerk,nasib baek r ak nie jnis yang agak senyap bila ak blek hometown side my dad,bnyak yang plastik dari yang real..ARH bnci nyew tambah waktu knduri ary tuh,ak rasa cam ak nk blek jerk KL,pikir sbb my cousin wedding why not berkeja sama kan,laen yang ak harapkan laen plak yang jadi,org laen punya knduri org laen yang bz mngalahkan ank diaorg y kawen,adek beradik pngantin dok atas "pasang badan" ayat tuh yg my dad bg kat diorng yang perasan cun,huhahaha cm nk ketawa jerk,lpas knduri tuh selesai bkn prkataan tme kaseh yang keluar dari mulut diaorg tpi arh malas ak nk bgtaw wat sakit aty ak jerk,ble plk salahkan ak sbb xabeskan cnderhati yang diorng pek kan utuk org kg,actually my adek yang kne,tapi ak yang over hah ak pown terlibat dalm sesi bg cenderhati kat org kg tuh sbb tuh ak bnggng,dia yang suka sorok nk salah kan org,ak xharap perkataan "TERIMA KASIH"tuh tpi cuma terkilan jerk r,lpas nie ada wedding y ada kaitan ngn diaorg ak juz jadi guest sahaja,lpas mkn bla blek uma..

lagi 1 xyah r bngga ngn gelaran y ditokok tambah tuh,ak yang sepatut nyew ada gelaran kat depan tuh pown xkcoh2 pown,wat jerk prangai korang yg cam org biasa tuh,org pandang xsemestinya org suka tgok kelakuan ktew..

Sabtu, 9 Januari 2010

senyuman y berjaya menawan aty ak!!=))

Ak xtaw napew ak tbe2 bukak laptop nie dan menulis..ak tbe2 tringatkan mmat uma opah ngah tue..bkan r sapew2 tapi ak suka tgok diew nyew watak..walaupown sbnarnyew ak pnah knal diew ngan lbeh rapat..sekadar pandang dari jauh jerk..ak pown xtahu mcam mana mata ak leh tersangkot kat diew..padahal ak bkan nk tgok diew tpi owg laen..tpi ntah r..ak npak diew malm ak first ak kat uma tok ngah waktu tuh ramai gak r owg ak malas nk usher makcik,pakcik,opah,atok sedara ak..almaklum r akk xberapa knal ngn dieowg..tuh sume mak darat opah ak ..ak npak diew waktu ak ngah carik opah ak..”mana r pergi orang tua tuh pnat ak carik satu umah waktu tuh..ak tgok kat bawah mula nyew ak napak org pehati ak daripada bawah..ak kat atas waktu tuh..so owg bawah r tgok..ak xksah r sbb ak nie xberapa mesra belah opah ak..mgkin sbb tuh diorang tgok ak”anak dara sapa r y cun melucun tuh”ahahah perasan plak ak sorang nie..oOOk berbalik pada cerita asal..ak punya mata melilau carik opah ak n last2 sekali ak napak opah ak ngah dok lepak2 ngn adik2 beradik diew y suka bergosip tuh..ak pown turun r kat bawah..waktu tuh ak npak sepasang mata y ashik dari tadi dok perhati ak daripada atas sampai r ak sampai kat tepi opah ak..ak tgok tuan punya mata tuh..diew mgkin xsangka ak wat cam tuh terkejut gak reasksi diew..yew r pndang ak…ak tgok r diew blek..ahaha dalam aty ak.."mak ai encem nyew npew ak xnapak dari ats tadi.".ak cuba ingat die tuh ank sapa..ak punya ingat punya ingat rupa nyew anak makcik sedara ak..kira makcik ak nie bkan satu opah ngan ak r..akak opah aku nyew cucu..ngeh2 pham x???klu xpaham korang nyew pasal r..hee ak xheran sangat ary pertama ak tgok diew y ak dok usher mmat lagi soranag..anak atok sedara ak..kira adek laki opah ak punya anak r yang ak usher..pangkat sepupu mak ak..walaupown ak mnyampah tgok muka diew y dok cover encem tuh..ak nk gak cuci mata..dalam mnyamph2 tuh usahar jerk r..bkn nyew encem sangat pown mmt tuh..tpi disbbkan boring kan kat uma orang tua tuh ak pown mulakan aktiviti ushar mngushar orang..haha ska aty ak r mata ak bkan nyew ak pinjam mata orang pown..ary kedua tuh mnjeelma ak nyew boring rasa cam ak nk gatung diri jerk kat uma atas tuh..pnya r bosan..ary kedua tuh hari mghantar pngatin lelaki ke uma ngatin prempuan..ak cuma tunggu waktu nk bersolek2 jerk adew gak r bnda ak nk wat..ak dah abes make up2 ak kluar r sari bilik tuh punya panas dah mcm dalam oven dah..ak kluar dari bilik tuh mak darat opah ak dah sampai nk tunggu pngatin siap2 ble gerak g uma pngatin prempuan..nk tunggu pngatin laki siap mngalah kan pngatin permpuan make-up abes cair muka ak..budak semalam yang tuh adew kat ruang tamu waktu tuh perh wa ckp sama lu pnya r segak..bgi ak diew lelaki perfect y ak pnah jumpa..=))xmacam sepupu mak ak tuh tpi waktu tuh diew jadi pngapit pngtin laki..encem r sikit sbb diew pakai baju melayu..tpi kan y wat ak suka pandang budak tuh hee sbb ak jotoh kat senyuman diew..waktu tuh diew kacau opah ak cocok2 opah ak melatah r..tpi nie bkn ak nk perasan tpi diew cocok opah ak diew tgok ak..hee mne xnyew ak suka kat diew hehehe ak ingat tuh r kali terakir ak tgok senyuman diew utuk ak malam tuh tuh ak dapat tgok senyuman diew kali nie jelas teramat jelas..waktu ak ngah beratur nk g cuci pinggan makn ak..diiew dpan ak..mgkin sbb kegentelman diew bagi ak cuci pingggn ak dlu..tapi diew blom hadis bosoh pinggn nie diew ble bawak pinggn diew kat tepi..bagi ak gne jup singki tuh..ak ngn kospanan ak pown ak mengrelakan pinggn diew itu dletakkan dalm singki kira senang cter ak nk boh sekali r..alahai..ahahaha terkejut hahaha xble tahan sekali lagi diew senyum kat ak..ahaha=)) esok nyew ary knduri sekali nagn ary terakir ak kat uma opah ngah ak..ak ditugaskan bagi bunga telur kat orang kampung peerh!!!abes make up ak...dsambar dek panad=s nyew mntari tengah ary..ak ingat smalm jerk ak jumpa diew tpi ary knduri tuh ak tersermpak ngn diew sekali lagi..hee kali nie diew hensem wah sampai ak jtoh cinta r..alahai gudixx sudah ak nie haha..ak ngh pnat2 bg bunga telur tuh ak terpandang kat atas uma ak tgok dari tadi diew dok ushar ak jerk..kali nie ak y melirik senyuman pada diew..wah diew nyew senyuman kalah senyuman doraemon..samapi ke telinga haha..tpi tuh r kali terakhir ak npak senyuman diew..sbb xmgkin ak dapat jumpa diew dah..raya pown blom tntu jumpa pendek kata dalam mimpi r ak jumpa diew..sbb xmgkin ak akan terserempak dan melihat senyuman diew tuh..tpi ak pcya klu jdoh ak ngn diew kuat ak akan jumpa ngn diew lagi...(jodoh mksod ak..ak bkn nk kawen ngn diew..)yew r orang tua cakap jodoh pertemuan ajal maut semua dah diaturkan..so we just wait n see..tpi ak xakan lupakn senyuman y amat manis tuh 4ever n ever..rse2 nyew ak nie dah gila bayang kat diew r..eh suka aty ak r..sbok jerk!!

bF kuh ex mmber!!

hai..cam ner erk lelaki y korang knal tbe2 korang dapt taw y diew tu ex bf kawan baek korang..agak apew reaksi korang???ak pnah alami situasi tuh..senag cter ak ngh alami situasi tersebut..mula2 ak xtaw y lelaki 2 ex kwan ak..bnda nie jadi lpas ak knal si diew..(nama sebnar di rahsia kan)ak knal cam biase jerk cam ak knal ngn laki laen dalm ms..bila ak dah knal ngn diew ngn lbih rapat..ak ym ngn mmber lama ak..kbtolan ak bkak ms diew dan ternapak r profil si diew nie dalm ktgori top frend diew..ak tampa syak wasangka pown ty r mmber ak.."sapew y ko ltak topfrend last skali tu??''pass tu ak singakt kan perbualan nie..payah gak klu ak tulis apew y ak ckp ngn diew..disingkatkan diew ckap r si diew tuh exbF ak..klu korang tgok reaksi muka ak waktu tu..cam kucing tertelan kapur sereh.. nnty sambung blek ayah ak dah bising nk swuh ak out nie