Ahad, 29 Ogos 2010

bersabarlah sayang

bila org ty aku kenapa ak break off ngn bf ak,aku cuma tersenyum dan mengelengkan kepala aku,org y ty ak terus senyap,mgin dia pikir aku nie mereng kowt,msty kata2 nie nie akan bermai dalam kepala diaorang "org ty bkn dia nk jawap senyum sambil geling kepala pulak" aku bkn xnk bgtaw cuma ak rasa bia lah y lepas bia lah lepas sbb ak rasa dia ble dapat y lebih baik dari ak,wat apa nk nages sbb lelaki wat tambah dosa aja,(mmng lah xnages ak y nk break off ngn dia)kadang aku rasa aku nie cepat btol boringnya aku dah tawar hati ngn suma lelaki,yeah napak jerk lembut ak nie(lembut kew??haha)aku mcam dah xboleh nk percaya pada diaorang,kawan tuh mmng leh kawan tapi nk anggp lebih dari kawan aku xboleh,ak rasa klu aku terima seseorang aku seolah2 menjadi seorang hipokrik dgn diri aku,kadang2 aku mnganggp lelaki yang datang kat aku cuma sekejap jerk aku suka,minat,amik taw pasal dia,dan y sewaktu dengannnya,macam nk beli novel,mula2 kita search kat google or yahoo nk tgok novel terbaru di pasaran,aku sure 100% lah bagai nk geler kita cari novel yang kita minat tuh,g lah mana2 kedai buku MPH kew tanjongemas ke,segala kedai buku y kita taw dan melintas kita akn singgah untuk ushar novel y kita minat tuh,bila kita dah dapat sure lah kita akn bawak mana2 kan even nk g toilet pown usung lah,org sentuh sikit kita akn cakap "jgn usik novel aku tue"kira sayang geler lah kat novel tue,klu boleh kita nk habeskan masa kita depan novel tue,lepas tiba di penghujung novel tuh kira dah taw lah ending novel tuh,kita akan simpan novel tersebut didalam almari,dan xakan usik2 lagi,seperti lah cinta yang hadir dalam hidup aku,mula mmng ak amik berat dengan dia,kira jadi seseorang y penyanyang lah kan wahh!!dan nk abiskan masa ak dengan dia setiap ary,bila tiba satu masa aku rasa cukup lah sampai sini,aku xtaw kenapa aku ada perasaaan nie,mmang agak kejam bg pkner aku,aku taw tuh mgkin aku belom sesuai nagn semua nie kowt masih terlalu muda utuk aku tempuhi alam y sebegini

Khamis, 26 Ogos 2010

forgiveness

ampunnilah lah dosa aku ya allah,aku manusia dan hambaMU yang lemah,aku tidak pernah lari dari melalukan kesalahan ampunkan ak diatas kelalaian ku selama ini,tidak pernah bersyurkur diatas kenikmatan yang KAU berikan kepada hamba MU yang mudah lupa diri ini ya allah,aku memohon keampunan dariMU,sesunngguh nya KAU mengatahui apa tersurat dan tersirat,ampuni dosa2 lalu ku ya allah,amin ya roball alamin=))semoga ketenanagn yang KAU berikan kepada ku,jauhilah perasan yang KAU mungkari ya allah,berikan ak cahaya dan hidayah MU kepada hamba MU yang mudah lupa diri ini,peliharakan hati ku dan diri ku ya allah supaya beribadat dan patuh dengan perintah MU,jauhkan diriku dengan api neraka ya allah,sesungguhnya hamba MU ini terlalu takaut dengan azab api neraka MU..

MUNASABAH DIRI
nabella azman
16ramadhan 1431

Rabu, 18 Ogos 2010

Duyong Aridinata



hai penat ak mencari lagu tema ceter duyung nie,aku nie xderk lah layan sangat tpi mmng taw lah jalan cerita nie heheh almaklum lah en duyung dia macho siot geler hakhak,so layan lah(^_^)V

Zack X-Factor - Putera Duyung
OST Duyong Aridinata


Setingginya gunung sedalam lautan
Demi cinta kan ku daki ku selam
Harus ku jagamu siang dan malam
Mencintaimu menyayangi mu
Untuk selamanya

Sudikah terima cintaku ini
Walau berbeda namun aku percaya
Kita ditakdirkan untuk bersama

Korus
Aku putera duyung menanti cintamu
Akan ku bawamu ke alam ku
Aku putera duyung menunggu cintamu
Hidup bersamaku di duniamu

Di bumi yang indah aku berada
Menjelma jadi manusia
Mencari teman sehati sejiwa
Untukku jadikan ratuku

Sudikah terima cintaku ini
Walau berbeda namun aku percaya
Kita ditakdir untuk bersama

Aku putera duyung menanti cintamu
Akan ku bawa mu ke alam ku
Aku putera duyung menunggu cintamu
Hidup bersamaku di duniamu

Category:
Music

Tags:
Zack X-Factor Putera Duyung OST Duyong Aridinata TV3

Isnin, 2 Ogos 2010

ya finally thanks a lot=))




haha akhirnya dapat jugak novel ini huhu penat dah mengidam,memang xlengkap novel nie siri 1 twilight (senjakala)dah disiarkan di astro kat star movie channel banyak kali gak lah siar,siri 2 new moon (cinta baru) huhu aku dah dapat DVD tapi malangnya ermmm agak kecewa lah subtitle dia campur2 aish benci lah dah macam rojak dah=( baru2 nie keluar gak lah siri 3 eclipse (gerhana)movie dia dah keluar wayang,tpi xderk kesempatan plak nk g tgok movie tuh,,so aku beli lah novel dia hahah jenuh jugak lah nk mencari MPH kat giant tuh,akhirnya dapat gak hee=D thanks to ayah sebab sudi g giant tuh,sbb kitaorang xselalu g giant kat shah alam tuh agak tercengang2 jugak lah nk mencari nya haha