Selasa, 26 Oktober 2010

what can i say lagi!!

Dia macam larikan diri pada aku,wah!!g mana nie,klu ak kejar nnty dia cakap ak terhegeh2 plak kat dia masak nie,kang mcm shengal ubi keledek tuh perasan tahap cipan plk jadi nya,aku gak yang jadi mangsa,arh lantak ko lah nk lari kew nk wat apa pun!!janji ak xpenah wat salah kat ko kan..terserah ko nak wat apa pown!!nk kawan nnty carik lah aku!!mmng ak maki ko pastuh!!xderk ehh saya budak baik lah xderk sampai nk maki hamun ko tuh!haha

Isnin, 25 Oktober 2010

serba sedikit tentang kehidupan private red butterfly

Kali pertama red dikecewakan oleh lelaki waktu umur red 16tahun perhhh muda tuh,haha bf red bodoh mkok ayun tuh mintak break up,ntah sbb apa pun red tidak tahu sampai sekarang wah lama tuh sbb red melancarkan perang dingin dengan my bf  actually my EX BF!!haha lupa lak nk letak wah sampai sekarang jugak lah red sakit hati sangat dia,padahal dia xderklah kacak sangat pun red tidak boleh lupakan dia haha,aish ko nie red kumbang bukan seekor bunga bkan sekuntum ook!!yew lah2 xlama lepas red clash ngn dia red rapat nagn pen ketua pengawas sekolah wah not couple sebenarnya napak saja macam couple,tapi tuh pun xble pakai,ada kew patut g mintak couple balik ngn ex dia yang xcukup skru tuh,tergedik2 macam apa ntah,aish berbulu jerk mata ak nie taw x,bkan dia xtaw yang aku nie dok syok ngn dia,tapi xperk malas ak nak layan ko dah!!!


Lepas habis SPM red kerja kat butik,red kenal dengan lelaki ini ala nk kata kacak tuh xderk lah kacak sangat tahap biasa2 saja!!(aish ak punya pasal lah nk ckap apa pun blog ak bkn blog ko!!) red kenal dia kat myspace wah!!haha dia tuh senior red waktu red F1 dia F5,wah excited lah kan kenal ngn senior sekolah almaklum lah bru fist time tuh woha,kenal punya kenal dia ajak jumpa wahh!!kitaorg g lah kuar ble tahan lah dia nie,red simpan angan2 lah nk keluar dengan dia next month dapat gaji lah katakan haha mula2 kitaorang ook red sueka kat dia lah,wah!!tiba2 lah plak tapi kan ntah dengan tiba2 sahaja berlaku peristiharan perang SENTAP antara dia dan red,red pun xtaw lah kenapa sebab apa dia jadi macam tuh,teks xreply dan macam2 lah,ingat kenal ngn lelaki berumur nie perangai dia matang lah nie mengalahkan budak F1 saja klu ya pun aku wat salah kat ko cakap lah!!nie diam saja hampir setahun red tidak keep in touch dengan dia ko ego sangat apahal??!!lantak ko lah!!baru2 nie red terjumpa lak dengan dia kat majlis pertunangan akak kawan red kebetulan akak kawan red nie kawan sekolah si shengal nie,so termengadap lah red dengan muka dia selama satu jam kat situ,aish elok2 aku kebulur g sana terus kenyang mengadap muka dia kat situ,tapi kan red rindu lah,2 3 ary nie red ashik teringat kat dia saja,padahal red tahu dia tidak pernah ingat kat red,red sedeh lah aish tbe2 emo lak!!hai en.JF saya rindu awak lah!!aish xderk mknanya ak nk rindu ko!!geler xKOSE ak nk rindu =Dwoha


P/S:JF hang p mampus aku xmoh tgok muka hang lagi dah,aku cuma tulis apa y ak rasa klu hang nk terasa y aku dok tergila2 kat hang sory to say lah,aku bkn macm hang pikir gila bayang ook deor!!

Sabtu, 23 Oktober 2010

disgusting

aduh baru balik dari rumah my aunty,penat jugak pergi sana sebb dah lama xjumpa dengan nani and my atok,huish balik tadi mmng teruk perjalanannya hujan lebat,sampai persimpangan subang perdana-kampung melayu subang,dalam keadaan hujan ble dikatakn renyai-renyai tuh aku yang dalam kereta terpadang lah kedai makan nyah kat kanan jalan,wah ada pandangan yang agak menyakitkan bukan nyah y wat hal tapi pasangan couple yang terkandas kowt atau pun mmng sengaja cari port dah lah waktu hujan sejuk lak tuh ble plak dia main peluk awek dia ewww diskuting betullah,yang aweks dia yang xreti segan nie sengeh lak bila balaks dia peluk..ehhh plezz lah klu ya pun nak wat gila carilah tempat yang vass and the vogue sikit nie gerai usang nyah yang sudah ditingglkan agak-agak 5 kew 6 tahun tak operasinya itu yang jadi port aigo!!in the case aku xsuka melihat keadaan sebegitu belaku didepan mata saya,aku rasa maruah perempuan itu sedang berada dibawah kaki lelaki jongos tuh tunggu nak dipijak jerk,so ak mmng benci dengan pasangan couple lalu lalang depan aku sambil tangan merayap dan segala nya boleh berlaku kalau tidak di kotrol..aku mmng tidak suka dengan pandangan yang menyesakkan dada aku itu TITIK

Jumaat, 22 Oktober 2010

daaa whatever!!

adui masalah!!!aku ingat kalau sudah tak ada bF xderk lah masalah nie x mana aku pergi kat situ jugak lah dia ada,macam bercinta pulak ngn masalah2 nie..

Sabtu, 16 Oktober 2010

alahai masa depan

apalah nak jadi dengan aku sekarang nie,xderk kerja tanam kurma dekat rumah,study sampai SPM saja,nk apply poly xlayak,IPTA uish jangan cakap sah2 jawapan dia MAAF,PERMOHONAN ANDA TIDAK BERJAYA,aish bencilah,kadang2 orang ingat aku suka2 jerk xnak kerja,apa ingat aku nie suka nak menghabiskan boreh mak ayah ka??hello aku pown ada nafsu nak balas jasa mak ayah aku nak tolong diaorang,ringankan beban diaorang dengan tolong bagi duit sedikit utuk persekolahan adik2 aku yang masih bersekolah,tapi nak buat macam mana aku rezeki aku xsampai lagi,YA ALLAH kau bukaknlah pintu rezeki aku YA ALLAH!!setiap lepas menunaikan kewajipan pada YANG ESA aku xpernah lupa doa sumua nie,aku harap YANG ESA dapat menunaikan permintaan aku yang satu ini,=)

Ahad, 10 Oktober 2010

mama saya rasa macam nak baling saja lelaki itu dari tingkat 18

ohh nabella!!why do you find your man who had trouble before, aiyo! Never mind I saw a tired man does not run out for 1 hour longer, add more of a problem = '(

Jumaat, 1 Oktober 2010

Temptation Of An Angle's

Drama ni banyak bagi penganjaran pada aku,aku belum habis lagi tengok full drama ni dan bergenre Melodrama,almaklum lah aku cuma tengok online kat internet so sehari 1ep aku habiskan,mulanya aku pujuk my mom supaya langgan desnaty package,sbb astro dah siarkan dalam subtitle in bahasa malaysia senanglah nak faham,mama tak kasi pula dia cakap aku akn melekat kat depan tv kalau dia amik desnaty package tu,alahai nak atau tak nak aku nk tengok drama ni kena search kat yahoo dan goggle,youtube drama ni tak ada so ak kena keraskan usaha aku utuk cari kat laman web lain puas juga lah aku carik and last sekali aku dapatlah cari kat laman web mysouju.com,hehe seronok juga dapat kat sini aku serta kan review tentangdrama ni,nak kongsi sikit "Ahn Jae Sung" geler hansome tergoda saya muahaha =D


Setelah kematian orang tuanya, Joo Ah Ran ingin membalas dendam dan menhancurkan keluarga kaya  "Shin" yang bertanggungjawap atas kematian ibubapa dan kehilangan adik perempuannya.Dia berjaya  menggoda dan berkhawin dengan anak lelaki keluaga tersebut,Shin Hyun Woo,seorang lelaki baik, tulus mencintainya, dan seorang suami setia,setelah berkahwin Shin Hyun Woo mengatahui rancangan Joo Ah Ran tetapi sudah terlambat Shin Hyun Woo telibat dengan kemalangan kereta mengerikan yang ketika itu Joo Ah Ran yang memandu kereta tersebut dan memberitahu rancangannya yang ingin memusnahkan keluarga "Shin" dan merampas syarikat milik keluarga yang akan ia jalankan ketika menjadi menantu keluarga "Shin" dan Shin Hyun Woo berada dalam koma.ketika Shin Hyun Woo koma Joo Ah Ran merancang kematian suaminya dengan meletupkan villa yang menempatkan suaminya,Shin Hyun Woo terselamat daripada letupan yang dirancang oleh Joo Ah Ran,dan bangkit dan belajar segala rancangan Joo Ah Ran dengan wajah yang baru dan identiti baru sebagai Ahn Jae Sung,ia bertekat untuk menuntut semula apa yang dirampas oleh Joo Ah Ran membalas dendam keatas apa yang terjadi kepadanya dan ingin menyelamatkan keluarga "Shin" daripada kekejaman dan penipuan yang akan dilakukan Joo Ah Ran..








Dalam drama ni Bae Soo Bin sangat lah kacak dan macho tiba-tiba saja saya boleh jatuh cinta dengan watak yang dibawa olehnya