Ahad, 26 Disember 2010

Akinabalu


Tepat pada pukul 9.30 tadi tamat sudah slot Suatu Ketika Akinabalu.wah tiba2 minat drama berusur sejarah nie,diadaptasi dari KAWAT MAUT SADAKAN,xperlu cerita lebih2 kat sini bkan nyew baca pown ak jerk yang syok tulis sorang kat sini haha,drama menarik hero and heroin xbersama mati pula mmt british y kacak tuh haha,apa apa pun herion tuh ada melafazkan kata-kata indah "sa taw roh kita akan bertemu di AKINABALU"wah nk menagis aku taw simpati kat brida,xbersama ngan hbby dia y kacak tuh,ending dia mati keseorangan di KK kowt.wah suka aty jerk haha,i jatuh cinta dengan Edward Keene  haha mmt british Gavin Stenhouse bisa gugur jantung aku taw,witwit3 haha kat sini,setelah penat aku mencari kat google aku jumpa pic yang menarik tetarik ko mmng debom lah haha

Filming a scene at Bangkok Jazz Club for the new Malaysian telemovie “Keabadian Cinta”, Directed by Kabir Bhatia for release this coming year on Astro’s new pay-per-view channel.



Wah kat sini aku letak satu lah pic nie,nnty aku lupa lak muka mmt british nie,aku juz copy kat blog dia,ketampan mu terselah lah deor wiwit=D








Sabtu, 25 Disember 2010

Sebab utama aku tengok Sinetron

wah sebenarnya ak tidaklah berminat melihat atau melayan sinetron nie,bagi aku jalan cerita melarut2 story dia buat org sakit jiwa dan raga jerk melayan,tapi atas disbbkan berberapa faktor ngeh2 aku layan lah sinetron Cahaya sekarang nie tengah melatop kat prima wah2

Yang ini watak hero utama sinetron CAHAYA. Manis kan?Style ermm boleh tahan wink2.Tinggi pun tak berapa nak tinggi. Haha. Agak kurus. Very the remaja walaupun dia dalam kategori 30an ngeh, but I like his style. Senyuman bukan main manis. Sweet talker lagi. Suka mengusik lagi. Sengal-sengal sikit. Charming lagi. Appreciates music so much. And quite good in English lah. Perfect drum guy EH DREAM GUY.  Every girls suka lelaki macam ni, isn't them? Too good to be true,Okey serious, lelaki dekat gambar atas ini namanya Dude Harlino.


Beragama Islam, pegang salah satu watak dalam filem Ketika Cinta Bertasbih 2 dan Ketika Cinta Bertasbih Edisi Ramadhan sebagai Ustaz Ilyas dan sekarang nie tengah howt Dalam Mihrab Cinta watak y dipegang Shamsul Hadi,jadi botak sudah hoho sbb dia kena bawak watak narapidana, haha  Anyway, walau apa pun, Dude Harlino ini sememangnya manis :)
Ermm Bertrand_Antolin nie hero dalam Sinetron Bukan Diriku, berdarah Tionghoa dan Perancis,wahh dia nie seach kat google bermacam2 feil pic nya takut plak saya nk mengambilnya haha apap2 pown dia mmng ble bawak watak Ariel dalam Sinetron tuh,buat siapa2 y melihat ble jatuh cinta sama lakonan dia wahh tinggi,kacak ngehh2 puji lebih plak dah yew,haha xperk sekali sekala apa salah nya ye x?? Bertrand nie jugak penah belakon dalam Rahsia Pelangi wahh hero juga tpi xtaw plk nma dia,sekejap jerk pown sinetron tuh rasanya 11ep pecah TV aku bila dengar sinetron 11 ep selalunya beratus2 paling2 singkat pown 70 keatas hee=))

Sabtu, 18 Disember 2010

Dalam Mihrab Cinta

Berkas:Poster film Dalam Mihrab Cinta.jpg
                                    

OST DALAM MIHRAB CINTA Bunga-Bunga Cinta
by Dude Harlino and Asmirandah


Asmirandah:


Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah


Dude:


Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Memboncah di hati harapan dan suci
Menyatukan janji


Asmirandah & Dude:


Bunga-bunga cinta indah bersemi
Diantara harap pinta padanya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta


Dude:


Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Memboncah di hati harapan dan suci
Menyatukan janji


Asmirandah & Dude:


Bunga-bunga cinta indah bersemi
Diantara harap pinta padanya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta


Asmirandah & Dude:


Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah


Asmirandah & Dude:


Memboncah di hati
Harapan dan suci
Dalam mihrab cinta

Isnin, 13 Disember 2010

Korang bukan org penting aku pown

kenapa perlu ada rasa iri hati dalam diri masing2??kenapa perlu rasa dengki ngn seseorng itu y xpenah nk sakitkan hati korang??aku pelik lah korang ingt korang sempurna sangat kew??kew ak y salah pilih kawan??tepuk dada ty hati nabel=)ya jauh disudut hati aku,ak ngku mmng ak salah pilih kawan pun,ada kawan ssah senang kita hadapi,nie bila ssh korang tinggalkan ak cam tuh jerk,dulu klu korang ssh ak gak korang carik,adoi sudah ttup ceter pasal kawan tidak kenang budi,dia cakap ak xkenang budi wahh sesedap rasa lidah jerk bercakap,aku ada kawan dia suka amik kesempatan atas aku,kenapa ak cakap cam tuh??ye sbb ak penah alaminya,bkn suka2 jerk ak cakap dia suka amik kesempatan atas aku,xperlu bercerita pasal dia sbb aku taw silence reader kat sini,kang ckap aku suka tulis kat mana2 ak suka klu aku xsuka,what the hell !!blog aku,aku punya suka lah,mama pernah cakap ngn aku KENANG KEBAIKAN ORG,JGN KENANG KEBAIKAN DIRI SENDIRI,KENANG KEBURUKAN SENDIRI,JGN KENANG KEBURUKAN ORG,so aku malas nk ceter lebih2,aku ada mmber urmm kenal cam tuh cam tuh jerk lah kan,rapat sbb satu bumbung arhhh tenttt,ermm nie kawan sepatut nyew aku jauhkan diri xpayah dekat pown bagus,hampir wat aku tergelam ngn dunia ciptaan sementara,adoi!!nauzubilahminzali nasib baik ada org sudi bimbing ak wee~~sapa??mom and dad tercinta ngok,i xmain lah boyfred2 nie haha,ingat ada kawan ble kongsi suka duka,tpi aku dapat kawan "yg adoo" ada lah soranag dua tuh pown kadang2 jerk aku say "hye" tpi bersyukur lah,nasib baik ada kan allhamdulillah

Jumaat, 3 Disember 2010

wah mendalam geler maksud disebalik kata2 mu AIDA MAHADI

saya sayang awak . betul . x tipu . tapi sayang ke kalau bila dengan awak , saya lalai ?? saya lupa kat Dia yang dah cipta saya , yang kasi saya perasaan cinta kat awak . saya lupa solat , saya lupa dosa . saya lupa Tuhan . takut la . betul awak . saya sayang awak , tapi saya takut . takut sangat nak sayang awak . awak baik , selalu solat awal . tapi nape bila dengan saya awak lupa solat ?? masa kuar , kita lalu je depan masjid . x pernah stop tp kt tempat x de orang , kita stop . beratus duit awak habis untuk saya kn ?? saya hargai sgt . saya tau awk syg saya tpi nape awak x simpan duit tu dulu . kot2 ada jodoh , boleh kita kawen . awak , saya takut , takut sangat , takut bila ingat pe yang kita dah buat , saya nak awak jadi halal utk saya tpi x boleh la sekarang . mcam mana awk nk tanggung saya . saya nak hidup dgn awak . saya nak awak jd imam saya . nak sgt share everything dgn awak . saya nak jadi kekasih halal awak tapi betul ke cara kita awak ?? saya takut laaaa . awak , saya nak hidup dgn awak forever kat heaven tapi layak ke kita gi heaven kalau kita camni ?? macam mana kalau tiba2 Dia panggil kita pergi . x kisah la saya dulu , awak dlu atau dua2 skali . boleh ke kita gi heaven kalau Dia panggil kita skarang ?? kalau la Dia tanya apa yg saya dah buat dgn awk , pe saya nk jawab nanti . saya maluuuuuuuuuuu sgt kat Dia . awak , saya nak forever kat syurga dgn awak , dulu saya sedih sbb kita jauh tapi skarang , saya bersyukur sangat . Tuhan sayang kita . kalau dekat , awak boleh agak kan pe kita buat nnti ?? saya x tau camne nk gtau awk . saya nak jaga hati awk tpi awak sedar x sebenarnya saya dah kotorkan hati awak . saya suka goda awak dgn manja saya , dengan body saya . saya suka buat awak cair dgn saya . jahatnya saya . awak saya banyak dosa . awak nk ke terima org mcm saya jd wife awak ?? awak , saya nak bersihkan diri saya sebelum jadi yang halal buat awak . saya nak jadi the best wife . baru la awak x pandang orang lain dah . saya x nk susahkan awak dgn saya yg mcm ni . awak , saya nak jadi bidadari awak , bukan kat dunia je tpi kat heaven gak . saya nak jadi bidadari awak yg forever . saya sayang awak , camne kalau tiba2 Dia panggil kita sblom kita sempat bertaubat . takutnye saya . awak x takut ke ?? camne kita nak gi syurga ?? camne saya nak jadi bidadari awak ?? saya nak sangat cinta ni kerana Dia . tpi dgn apa kita dah buat , layak ke kita letak nama Dia dlm cinta kita ?? malu sangat kat Dia . awak , saya nak berubah . utk diri saya gak , utk parents saya . tpi , kalau saya berubah , awak still terima saya lagi kan ?? saya nak berubah pun sbb nak jadi the best utk awak . utk babies kita nanti . nak jadi mom yg the best . huhu . tinggi betul cita2 saya . mesti bahagia kan . kita ingat Dia , Dia pun ingat kita . so , boleh la Dia jaga kita nanti . awak , kalau la saya pergi dulu , saya nak tunggu awak kt syurga tau . awak doakan la saya biar boleh masok syurga . saya nak jadi bidadari yg tunggu awak . n there , i'll be yours forever . tapi , kalau awak pergi dulu ?? ye . saya sedih . tp saya pun akan doakan awak . insyaAllah . nanti awak tunggu la saya kt syurga k ?? mesti ramai bidadari tunggu awak kat sana . tapi, simpan la 1 tempat untuk saya k ?? saya nak jadi bidadari awak . awak , maaf kan saya kalau ape yg saya buat n gtau ni mengguris hati awak . saya buat camni sbb saya sayang awak . saya x tau camne nak gtau awak . sebab tu saya taip kt sini . saya takot nak post kat awak . tapi saya harap awak tergerak hati nak baca ni k . awak . ingat tau . SAYA SAYANG AWAK ETERNALLY N INFINITY . n saya tunggu awak jemput saya sebagai yg halal utk awak nanti k . <3<3<3






copy by aida mahadi=)


P/S:aku cuma copy saja,sbb nk wat peringatan pada diri aku ngeh3 geler ko nk suruh aku nulis sebegini punya dalam mksud i bkn berasal dari sastra=)