Ahad, 18 Disember 2011

Masalah itu sentiasa mengekori kita

First etri buat bulan december,banyak yang aku kena kejar buat masa ni,kadang masa tak ada nak buat new etri just baca blog orang je learn to how be mature and happy with my life now yeahhh walaupun agak kelam kabut kan =) biasa lah kalau tak kelam kabut bukan life namanya see sekarang ni aku cuba untuk melupakan apa yang terjadi dalam hidup aku cuba untuk melepaskan benda yang tak sepatutnya aku sentuh or dalam erti kata lain memeluknya errr memang sesuai kalimah tuh untuk aku cuba translate kan dekat sini,sekarang ni aku bukan cuba aku belajar untuk melupakan dan cuba menghakis perasaan sayang pada dia yeahhh jujur lah memang payah pun nak buat benda ni tapi aku WAJIB buat selagi aku mampu aku cuba dan cuba dan akan buat pratikal see what can happen between me and him,haaa my feeling still same but not hard lah boleh dicontrol lagi bila face to face dengan dia cuma kadang2 biasa la mainan perasaan rindu tuh ada CINTA nope milik org jagan di try2 kang merana badan


Jumaat, 2 Disember 2011

perigi memang TAK PATUT carik timba

See aku rasa pepatah melayu yang aku gubah 2 3 menjak nie kena pakai balik la,mana ada perigi p carik timba,kalau ada pun kejap je kompem timba tuh tak jumpa dah perigi sbb dah dibawak larik oleh melaun2 yang tak berhati perut tak reti2 p letak balik timba tuh kat perigi eshhh senang cerita tau amik tapi tak reti letak balik so sama lah konsep melaun tuh damm!T_T maka tinggal lah perigi tuh terkontang-kanting kan sangat sadis kalau nak tau aku lah perigi yang tinggal terkontang kanting tuh ohmaigot mengaku dow ye lah better jujur lah kan see aku memang dah kena sumpahan dah kut lagi aku kejar lagi jauh dia belari so better aku dok diam2 je



To be honest tak adanya kedudukan aku dengan dia macam nie aku kat belakang jeling dia mcm that boy tuh le ohhhh sadis again T_T,memang lah banyak blog yang aku review banyak yang sokong tindakan perigi p carik timba dan bnayak pula ohh okehh~ so terpulang pada kesungguhan perigi itu sendiri lah sbb bagi aku lah jujur lah aku memang bercita2 nak jadi perigi yang tak kenal erti penat tuh =) but i m not to strong girl yes!! cepat lah sangat mengalah macam terhegeh2 plk why ha?tinggi sangat ka EGO aku ni?bukan apa aku yang tak nak dichop desperedo agak kasar disitu ohhh cukup lah zaman jahiliah aku dulu suka beno kejar perigi yang xsudi nak kat aku nie ohhhh macam dah tak rela lah nak hadapinya lagi ;(( 

"aku terima kalau kau tak nak kawan dengan aku dah,aku tak rugi pun cuma aku TERKILAN saja tapi tak apa akan ku pujuk hati ni supaya tidak terlalu berharap dengan kau lagi,aku dah biasa lalu benda ni,even yang paling teruk pun aku pernah lalu kan so aku rasa tak ada masalah kalau aku nak lalu benda ini again!sedihnya hati aku hanya tuhan je yang tahu tapi nak buat macam mana nak tak nak aku kena hadapi benda nie,kadang aku penat nak hadapi benda ni sungguh aku letih tak larat nak ajar hati aku yang mudah sangat terusik dengan kata-kata manis bak gula-gula itutapi nak buat macam mana nak bunuh hati ni?wow tak ada lah kejam sangat sampai macam itu bunyinya kan,aku selalu aku ingatkan hati aku jangan mudah sangat cair tapi dia cair jugak pelik,so sekarang ni aku kena ajar hati aku jadi beku bila ada je lelaki yang nak teckle or whatever lah dia nak buatkan aku akan pekakkan hati je and i hope so aku akan kuat buat benda tuh well kadang-kadang aku kata lain aku buat well itu lah aku kan =_=   yang penting sekarang keluar lah dengan siapa aku nak keluar tak payah lah nak jaga hati sangat sbb diaorang2 tak penah nak jaga hati aku CUKUP letih aku nak jaga hati orang sekeliling ni so after that suka hati korang lah thats enough aku nak jaga semua benda !

Selasa, 1 November 2011

incik hati dan jiwa

Saya dah letih dengan semua ini yang berlaku,kenapa terjadinya benda ni dalam hidup saya??huh!

errrkk tak baik mengeluh tau terima lah dengan redha ye bell penat aku pujuk hati aku ni,TAPI!!!! masih lagi tak makan pujuk >_< keras kepala betul aishh hati pun ada kepala macam lah tuan dia erkk kena batang hidung aku y macung ni muahahaha

susah nak puaskan hati orang,bila hati orang dah puas aku pulak yang makan hati kat tepi haaa i tak sukew u;((
betul buat ini salah buat itu salah,sungguh sampai bila aku nak ikut telunjuk dorang aiyakk kang aku ikut kepala otak aku kata aku xsedor diri tengokkkk sekakli lagi aku kena >_<

selagi boleh terima terima kalau tak boleh terima sila bla sebelum aku hamun seko2 yeye je aku nie bila depan senyap plak da

Kenapa nak letakkan kesalahan sendiri kat orang lain??

Etri sentap hati mak nok!geler menyirap bila orang yang kita buat baik tiba2 nak salahkan kita atas kesalahan yang dia buat,seolah-olah dia budak baru belajar nak hidup!eshhh kalau ikutkan hati aku yang suci lagi murni aku dah sepak-sepak je muka dia,nasib baik aku nie jahat waawa ayat tak boleh blah ce terbalikan apa yang cakap tuh!;) seyes aku rasa nak melompat2 golek2 je bila masuk je orang dah mation nama aku sebagai penyebab semua ni,macam lah aku yang suruh dia buat itu ini,yang buat aku rasa nak pelempang2 je,kenapa bila dah buat kesalahan tuh tak cuba hadapi kesalahan itu sendiri?susah sangat ke nak mengadap kalau dah tau benda yang kau buat tuh salah pandai2 lah simpan dan pandai lah cover sendiri,apa ko ingat semendang je ke orang nak coverkan untuk kau,okehh aku bole pejam sekarang ni,lepas ni apa kau buat aku dah tak peduli suka hati kau lah senang ceter go to hell lah kan dah maki alalalala dah tercemar blog aku =( hape aku pedulik cehhhh

Sabtu, 22 Oktober 2011

Hantaran saya??

Haaa nie apa ceter ni lepas frust tertongeng2 tiba-tiba titile hantaran pulak dah keluar kehkeh gatai ko ye!huh mehh sini tunjuk kat aku sapa yang tak gatai mehh tbe2 emo >_< kat fesbok banyak dah keluar tentang isu hantaran,yang aku dok baca soal hantaran yang hebat dok bicangkan,yang tak boleh tahan tuh siap ada level2 bagai yg UPSR ada nilai2 dia yang PMR dan seterusnya  haha nak tergelak aku baca teringata pulak dialog antara ex kawan baik aku dan aku di satu petang hari tuh,asal ex??haha dia yang tak moh kawan dengan aku so aku pun amik keputusan remove dia frend list dalam FB lah kan buat apa mnyemak dalam frend list aku kalau tak nak kawan dengan aku choppp!larik topik suda berbalik pada cerita aku dan dia disatu petang nan indah itu


aku:wehh berapa mak ayah kau letak hantaran akk kau??


aku nie kadang2 tak beradap betul main tanya cam akk dia tuh anak ayam je berapa2 bagai,well tuh bukan sebab kenapa dia tak nak kawan dengan aku okehh,,


dia:15 je -mesti muka dia tengah bangga waktu dia taip ayat "15 je" kat chat box FB ->_<


aku:perhhh 15,geler lah annoying geler nasib baik dia tak boleh tengok muka aku muahahaha
-seperti biasa secara automatik nya gen nenek aku sedah masuk dalam diri aku mood hipokrik sudah muncul-


dia:biasa lah ada DIP memang lah mahal reaksi dia sila agak sendiri aku malas nak taip panjang2 okeh


aku:ohh untung lah ada DIP aku punya 20 muahaha -geler tak boleh bla dialog aku waktu nie rasa mcm nak lempang diri sendiri je kalau ak teringat balik-


dia:perhh tinggi sangat ke kau belajar sampai nak letak 20 ha??


perbualan antara aku dan dia terhenti disitu ini kerana wiFI ak telah dicabut plugnya keji betul


kat sini aku nak simpulkan,penting sangat ke DIP spm tuh ??ada ke org katering tuh nak tanya ehh anak ko nie belajar takat mana??klu setakat UPSR tuh shingget lima puluh sen je satu kepala,kalau degree tuh sebolas hngget lah sekepala kata mak jemah kat kak kiah...


Nak hataran grand2 tak henget
ada ke org katering tuh ty mcm tuuh??mehh sini aku jawapkan TAK ADA MAKNANYA lah wehhhh!!!!kau  UPSR ke kau PMR ke SPM ke DIP ke DEGGRE ke harga sekepala TETAP sama xderk nak kurang shengget kau ingat nak masak tuh guna tenaga sapa pontianak ke nak kacaukan gulai kau kat kuali tuuh??org jugak wehh so bagi aku tak ada soal level2 ni bagi aku sama je semua kena ikut pada nilai sekarang sbb semua barang mahal,minyak ayam,nak makan sekarang ni pun mahal dah so nak tak nak kena hadapi mak aku kata nilai hantaran 10 tuh dah kira standrd la kalau ada 8 tuh biasa je sekarang memang  atas 10 dah,soal  belajar takat mana tuh dah tak keluar dah,kadang-kadang tuh aku nak p je tanya pada ex kawan aku tuh kalau akk kau 15 ada DIP kau pulak berapa???haa belajor xderk lah tinggi mana sama je level dengan aku SPM je kerja bukannya gah sangat pun kedai sandwishh je berapa pulak kau letak??6? 5? 4? je ka?haaaa waktu tuh memang kau terdiam lah kan,tapi aku ni tak ada lah kejam sangat kan ak tak tanya apa- pun kat kau!


Majlis nak vass the vouge
keh2 tuh dia kalau tanya aku lah aku nak y vass the vouge je,aku nak sambut di swiss garden kuala lumpur nak pakai baju yang putih2 sambil diapik oleh flowers girls 7orang sambil jalan sambil ditaburi bunga rose merah kat karpet wahhhh kat hujung tuh ada cake 20tinggat perhhhh geler la, kehkeh WOW imange y bukan2 kau ye bell nak lempang??haha hanya berangan je tuh y sebenarnya cukup lah ijab kabul yang sempurna "aku terima nikahnya...." dan sudi membimbing aku ke jalan yang diredhai oleh NYA tak ada lah aku tapi kalau dapat pakai baju macam nie time nikah lawa gak kan curlassss taw,ehsan dari en google,mula dia tak nak kasi aku curik dan akhirnya dah ada dalam blog nie ha cantek x?





Pelamin tinggi tak henggat taw
keh2 cukup lah pelamin kalau nak becerita xpenting pun sbb aku nie kan simple cukup lah dapat yang macam ni pun aku redha je 


tapi kalau y nie pun aku terima lah dengan hati terbuka,bukan apa kan muhehhehehe sekali seumur hidup




tapi yang no3 nie aku kalau dapat memang lah super beb lah pucuk dicita ulam mendatang kan2 aku terima dengan hati yang terbuka luas seluas2 alam ha ayat disitu napak sangat over jemah oit!


okehh jujurla dalam banyak pelamin nie aku suka yang no3 nie lawa je hehehe tadi kata simple amik lah no1 tuh hahah ala relex lah aku suka2 je,


Belanjawan
apa ingat kawen nie senang ke??dah lah nak kawen pastu loan nak pinjam disbbkan riban3 kan hantaran tadi errr kan dannyusahkan diri sendiri,lepas kawen kalau sennagkan mak ayah okeh lagi la nie ssh kan meraka dengan beban hutang kau tuh aishhhh sbb tuh ak lebih prefer yang simple2 hahaha dah tau dah sbb aku bukan suka sangat hutang2 nie,hutang je suka dengan aku aiyakk nak buat macam mana kan >_<


dan yang terakhir sekali yang ini lah aku selalu kata pada diri aku


Maksud hadith: Dinikahi seseorang wanita kerana empat perkara: keranahartanya, keturunannya, kecantikannya, dan agamanya. Maka pilihlah yang beragama, nescaya engkau akan beroleh keuntungan. (Hadith Riwayat Bukhari & Muslim)


so fikirkan dan selamat beramal lah apasal aku tulis panjang sangat etri nie ye??nth lah tadi banyak sangat aku jalan2 kat blog org sbb tuh terpanggil sekali berangan sendiri wedding sendiri cewahhhh BF pun larikk ada hati nak berangan2 baju pngantin bagai kan well tak salah berangan klu jadi realiti muahahahaha



Rabu, 19 Oktober 2011

What i want in my life now??

Sometime i don't know want i want in my life, a great relationship,a good friends,a great employment,
ever single people in the world want a perfect life,and i want too=) but but no one can fighting fate..yang saya akan 
berjumpa dengan beliau,kenapa beliau?kenapa beliau yang tuhan utuskan untuk menguji saya??saya pun 
masih mencari jawapan untuk persoalan itu,jauh disudut hati saya,saya sentiasa mahukan beliau berada 
di samping sayaTAPI diantara saya dan beliau ada pihak yang sentiasa ada disampingnya,ye sememangnya 
saya suka mencarik pasal hoho!sudah tau dia sudah menjadi milik orang len mahu lagi bermesejhan dengan beliau!
cettt sudah lah bayak kali aku sudah mengajor hati ku untuk menghakis perasaan itu tetapi masih lagi hendak 
keluar dengan dia ohhh bella masih mencari nahas kaw ya!sudah lama aku mengwarning kan diri kuh ini bahaya!
nahh sekarang hambekk kaw,nak sangat kan bell enough is enough!sudah berapa banyak kali aku uadah bilang 
pada kaw,masih lagi mahu mencari penyakit baru,tidak cukup kah dengan apa yang jadi pada diri kaw dulu?masih tidak 
cukup gamaknya dan sebab itu kaw masih mencari penyakit!huh!prasetan itu semua,i needed someone that I can love all whole life! I do not need someone just loves with my body! susahnya nak mencari seseorang yang jujur dengan aku nie!kalau ada yang rapat mesti ada apa-apa yang dia mahu sebagai imbuhan ohhhh!

Khamis, 13 Oktober 2011

Kenapa?

Kenapa?haa aku rasa persoalan tuh kerap kali muncul dalam kepala aku,kenapa?kenapa? dan kenapa?,betul kata mak aku hidup sebagai org besar nie like see orang dah keja ni lah tak seindah yang dulu-dulu aku bayangkan waktu aku dizaman sekolah dulu,kalau dulu sekolah tak payah fikir apa-apa yang dalam kepala cuma fikir kerja sekolah dah siap ke belum pastikan math aku dah siap sbb cikgu math aku mmng lah suka membebel kalau tak siapkan kerja yang dia kasi nak2 pulak aku punya kedudukan perhh stategik betul dia nak mengcapai buku owhh~tapi sungguh aku miss geler dengan zaman tu,zaman yang tak ada tanggungjawap yang tergantung di atas bahu,

Aku bukan kata 100% tangungjawap terletak diatas bahu aku tapi aku dah boleh rasa bebannya,ni belum lagi berumah tangga chaitt!boyfrend pun tak berganti2 lagi nie ada hati nak berumah tangga kan haha,bila dah umur 20 keatas ni,baru lah terasa bila kawan2 suda menUP kan status masing2 cehh ayat sedih aku dah keluar dah ni,sweet geler tengok dah bertunang dah aku nie bila lg lah nak merasa kan=( perhh dah setart dah nk nagiss gulik2 muahaha bercerita pasal tunang aku terinagatkan bF bila terinagtkan bF ak teringatkan aku yang belum disunting lagi nie,nie lagi satu persoalan yang ada dalam kepala aku KENAPA?ish3 apa aku nie jahat sangat ke?relationship aku mesty xsampai 2 bulan mesty senyap dah lepas tuh mula2 je bagai nak rak msg aku call aku pas 2 3 bulan senyap dah cehh aku nie xreti layan mereka ka?ehhh aku okk je ehh dorang tuh yg ada masalah horman badan xbalance ada jer serba xtak kena aiyak kalau nak ngorat aku jujur lah aku kata ko kasi lah hint kat aku,aku xakan kasi feetback sbb bagi aku aku nak engkau y move one step aku jujurnya memang tak reti nak mulakan langkah pertama sbb tuh dah sampai sekarang aku tak ada sapa yang mengorat ko ingat engkau tuh anak sedara prince william  ehh betul kah ak eja tuh ehh betul lah kami ada darah diraja >_< hahaha=D

Sabtu, 8 Oktober 2011

Jauh disudut hati saya

yaya huh!last etri bila ehh dah berzaman aku rasa aku tak update,macam2 hal datang menimpa aku dalam 2 3 bulan nie,sbb tuh hilangkan diri sekejap,masalah masalah memang dah tak boleh lari dari aku agaknya dari satu-satu datang jumpa aku,tak cukup satu datang double2 tuh,dan bila dia datang double sah2 lah aku hamba y lemah lagi tak berkemampuan nie jatuh terduduk dan menangis teresak2 di lantai,nagis dalam bilik mandi pun ye jugak haha aishh aku ni!aku menaip etri nie tetiba teringatkan kisah lalu kisah y menyebabkan ak jadi the strong girl well tak adalah lah strong sangat kan macam mana nk pulihkan hati y sedang luka dan kritikal apabila dikhinanti dengan sapa malas pulak ak nak mention kan cukup lah aku kata orang disekeliling aku,sakit??ye mmng sakit sakit teramat2 sakit,sapa kata aku ni tak ada masalah hye heloo aku ada macam2 masalah dari diri hati well buat masa sekarang hati aku lah yang parah heehe tapi napak cam what the hey kan ada masalah ke tak ada masalah ke ak macam ni jugak muahaha,entah lah mungkin aku ni bukan jenis yang suka nk tunjukkan rection muka mara kat depan orang yg aku n tengah mara aku pikir dari aku dok memikirkan macam mana aku nak buat rection muka mara baik aku do pikir macam mana lah ak nk hadapi hari2 yang mendatang dengan tabah ye x??

Jumaat, 19 Ogos 2011

Steve McGarrett aka Alex O'Loughlin




hee skunk ni saya tengah angau dengan mmt yang ada kat atas ni ha perhhh mmng setia sampai keakhir hayat aku kalau dapat macam nie hahaha <3

Jumaat, 12 Ogos 2011

sudah sampai apa yang menanti kuh!

Sebelum ni banyak etri ak yg sedih2 ye lah dah kata blog tempat meluahkan perasaan aku yang terpendam bukan tak ada kawan yang boleh dibawak becerita cuma aku segan nak becerita dengan diaorg mmng lah kawan tapi ada seten2 part yang aku boleh bercerita dengan diaorg dan ada seten2 part yang aku kena simpan sendiri tapi kadang2 aku cerita jugak tapi bukan semua sbb aku memerlukan tempat untuk becerita kan so sekarang ni aku becerita bagai nak rak kat dalam blog ni hee nak baca tak nak suka hati janji aku sudah luahkan apa yang aku rasa wee




  
buat apa ak uploud wedding card ni ni ha aku nak kasi tau yeye je aku ni ha aku uploud sbb aku saja nk tunjuk wedding card si mr serani saya walawey geler betul g uploud wedding card org,tau dek depa mati aku kena cincang bwueekkk ni pun aku rembat card doc ha curik2 tangkap gitu perlukan kekuatan yang agak kuat untuk aku menekan button snap tau =_= nk guna card aku nk bukak pun aku malas bia je lah dia ada kat atas kat tepi tuh emm first aku diberitahu aku just mengangguk saja je lah,ye lah aku dah tengok card dia dari dalam kereta dia lg so aku nak hairan apa cuma card dia ni agak simple le huh~ dari card y aku tengok dalam dashbord tuh DAN aku kirimkan doakan saja "semoga berbahagia with ur beloved wife and may god bless u all " itu saja yang boleh aku kirimkan nak kasi hadiah errr aku kena fikir 10 kali nak kasi tau haaha cuma doa dan ucapan yang aku boleh buat masa nie,sekarang nie aku nak pergi cari ketenangan dan kekuatan untuk diri dan jasmani aku sendiri dan nak searching meaning ketulusan hati yang marshanda nyanyi tuh =)

Sabtu, 6 Ogos 2011

mengharap sesuatu yang bukan MILIK kita~

Tajuk etri aku kali ini agak menyedihkan kan?ye kalau tak sedih buat2 lah sedih,aku tengah frust tertonggeng2 ni,nth kenapa dari pagi tadi aku dok teringat kata2 yang perhh menusuk kolbu ni,tambah2 plk hujan2 nie berkumandang pulak lagu HATI YANG KAU SAKITI ewah mmng lah makan dalam aku petang-petang ni uhwaaaaaa god!!!i miss him so much =( macam ni lah perasaan aku sekarang kenapa ehh benda2 ni jadi macam ni kat aku?adakah ujian ?or bala?ohh tidak mintak simpang lah aku dah xsanggup nak harungi benda2 ni lagi dah tak kuat dulu aku tengok mereka bergandigan jalan bersama (sekarang mereka dah clash haha nie ceter zaman sekolah! )sekarang situasi len tapi yang bakal menjadi benda yang sama pada aku tapi kali ni lagi teruk kena tengok wedding of the year pulak dah uwaaaaaaa (ni ceter sekarang!)halamak kuat ke aku nak harungi?tabah ke hati aku nak melihat semua tuh??tenang ke kehidupana aku selepas ni??mampu ke aku nak berlakon tenang didepan mereka yang sering memehati gerak geri aku?? ya tuhan kuatkan hati aku nak harungi dugaan dan ujian yang kau letakkan pada ku ya tuhan tabahkan diri aku dan ringgankan beban yang menghantui aku pada saat ini ya tuhan sesungguhnya aku sangat lemah nak harunginya sorang2 =(

Sabtu, 30 Julai 2011

sedih ke aku petang ni?

Persoalan yang bermain-main dalam minda aku sejak 2 3 minggu ni,kenapa?ntah malas pulak aku nk nyatakan kenapa aku sedih,ehh sedih ka??entah aku masih konfius ni,sedih ka? rasa macam dipergunakan ka?rasa macam diabaikan ka?aku pun tak tahu nak definisikan perasan tuh sbb aku pun tak tahu,kadang-kadang aku ni tak cukup kuat nk harungi dugaan yang datang melanda hidup aku 2 3 menjak ni,tapi kuatkan jugak sbb aku malas nak fikir benda-benda remeh ni,kalau dilayan memang tak jalan kerja aku,habis hancur musnah dilanda ombak laut,tapi kalau tak dipikirkan macam mana aku nak selesaikan semua masalah ni,ohh aku rasa tak perlu kut nk selesaikan sbb antara aku dan DIA tidak pernah ada offical relationship yang serius just keluar sama saja,itu pun dasar suka suka saja,aku yang suka-suka atau pun DIA yang suka-suka nak keluar kan or dua-dua suka sama suka kan,aku tak nafikan dia sangat lah romatik yarkkk tiba-tiba aku geli pulak haha romantik?yahh memang macam tuh kut perangai keturunan dia,cakap manis bak gula-gula kalau sepatah yang keluar dari mulut dia aku boleh tersengeh2 kalau kena iman yang mudah gugur aku rasa dah terjatuh tergolek-golek dah bawah katil dah nasib baik kuat lagi haha;)


Sebelum benda jadi semakin serius aku sudah dimaklumkan yang dia akan menjadi milik org,dan benda bukan aku dengar dari mulut orang lain tapi dari mulut dia yang aku dengar sbb tuh apa pun terjadi aku akan menangung risiko yang amat besar,kadang-kadang aku masih carik apa perasaan aku sebenar aku pada dia adakaha sekadar dipersinggahan ataupun sekadar ujian yang tuhan yang maha ADIL itu turunkan pada aku untuk menguji sejauh mana kesabaran aku dan kematangan aku untuk mengatasi perasaan aku,tak penat ka??kalau bercakap pasal perasaan siapa yang tak penat aku dah cukup menderita pasal perasaan sejak dari dulu kut aku dah didedahkan pasal benda-benda ni halamak ai~dan benda ni selalu mengikuti aku tak penah tak ikut,dah macam magnet suda,aku penah tanya diri aku betul ke kau suka pada dia?or kau suka-suka saja yang sebenarnya aku teringin nak jujur tapi aku rasa aku diliputi oleh satu perasaan yang aku rasa tak perlu kut jujur pasal benda ni,hah!kalau aku tak jujur macam mana aku nk naik step seterusnya?okehh aku cuba luahkan benda ni kat sini aku cuba dan aku tak rasa aku luahkan 100% kat dalam blog ni


*aku suka kawan dengan dia,sangat prihatin,caring,amik berat pasal aku,lagi-lagi senang bertukar cerita dan dia pandai lah manage masalah aku dan cuba nk solve benda tuh padahal tak benda pun dia boleh tolong aku untuk selesaikan,seorang pendengar setia,kau membebel lah semua benda yang kau suka dan kau tak suka kat dia,konfem dia dengar dan tersenyum,sebenarnya chomel gak tengok dia senyum dan ketawa =) itu je motif aku becerita bagai nak rak nk tengok senyumaman woha sengal betul =_= lagi satu dia ni tak lokek lah means tak kedekut,wahh napak sangat kau selama ni keluar dengan laki kedekut bell "ya lah =_=""hadoi lagi satu faktor yang buat aku suka-suka dengan dia ni semua ciri-ciri yang aku minat ada kat dia halamak mak ai~payah betul lah tapi sayang nak jadi hubby org dah pun so aku dengan secara automatiknya tak ada chan nak masuk jarum dan bercantum dengan dia =_=, 

So apa yang aku buat setalah mengantahui berita perkhawinan dia dan aku sendiri dengan mata kepala aku sendiri lah tengok wedding card dia dalam laci kereta sport dia tuh,aku slow-slow jauhkan diri dengan dia,aku bukan apa tak nak nagis gulik2 cehh macam sinetron plk dah kan ko bell okehh aku saja wat propa tuh bukan apa nk prepare lah dan cuba didik perasaan aku jangan syok sangat dengan laki org cuba kau ada kat tmpat future wife dia suka ke perempuan lain tergudik2 ngn future hubby kau?ewahh aku tempeleng je perempuan tuh ha tau pun tapi aku tak tahu lah future wife dia nk tempeleng aku ke tak kan,sbb dia ni aku tengok macam mana nak cakap ehh tak napak pun exited nak kawen nya pun sama je abis kau nak suruh dia cerita keexitedtan dia tuh kat kau ke bell??kang cakap dia tak sabar2 pulak tempeleng kang baru tau KATA KAU kan haha yupp mmng aku akan buat muka blurr kalau dia cerita pun haha nasib baik jenis dia tak akan cerita apa2 pun woha so dia sedih ke dia tak sedih ka macam tuh je lah lepas ni aku kan cuba kawal perasaan aku ya nak suka lebih pun buat apa buang masa aku dan karen saja 


ewahh cam mana pulak TERuploud pic jejaka ini haha last2 baik aku setia je ngn mmat nie <3


                                                                                                                 

Rabu, 13 Julai 2011

lelaki IDAMAN saya

HEHEHE apa hehe tajuk etri tak boleh bla "lelaki idaman" tau muahaha ak nak gelak sikit ekeke=D yayaya lelaki idaman selama ni org dok ty mcm mana lelaki idaman aku,"bell kau tak penah kasi tau macam mana lelaki idaman ko kan"kata kawan aku ni ha "ekeke" tuh je lah jawapan yang aku boleh bagi kat mereka tak pun payah sangat kan aku cakap lah aku nak macam KIM HYUN JOON tuh ha alala JOO JI HOO dalam boy over flowers tuh kahkah sebijik aku nak macam tu =D kawan ak pasti akan maki aku kaw kaw punya =)begitu lah rutin yang selalu terjadi pada aku bila aku kata macam mana lelaki idaman aku haha sadis betul,mama selalu berpesan pada aku,kalau kau tak suka org tuh,jagan sibuk dok cakap2 diam2 sudah takut itu yang kau bawak,dan yang paling aku takut mama selalu kata kalau kau suka kat orang tuh suka lah senyap2 tak payah nak heboh2 kat orang yang kau suka kat dia,LOL bila masa pulak dah dia nak tahu yang aku suka kat dia mama ni kadang-kadang suka kasi mazhab yang bukan2 lah,tapi sekarang ni aku dengan selamber badaknya akan memberitahu ciri-ciri lelaki idaman aku muahaha abis lah aku mesty dapat yang berlawanan ni,mama suka kata macam tuh,kadang2 aku pun seram sejuk je hahaha dah kata lelaki idaman dalam mimpi saja lah yang aku akan dapat kan so aku berangan je ni pun tak payah lah amik port sangat sebenarnya ayat nak cover mana tau ada mamt kacak baca blog aku kang terus reject aku sbb aku kata aku tak suka laki yang macam "bla bla bla" hai melepas sudah sorang kalau yang baca 10 org tak ke rugi tu?hai tuh tolak jodohnya namanya,mak aii sedar tak sedar punya panjang aku membebel ni ha ciri-ciri tak keluar pun dari tadi, hehe maapkan lah hamba yang tak bersalah ni ye=)ciri-ciri lelaki idaman saya dah macam jawapan SPM pulak dah aku nak buat ni,OKEHHHH!!back to point babe

*TINGGI
ngee haha tinggi lah aku suka tengok lelaki tinggi sbb bagi aku lelaki tinggi boleh melindungi aku dari terhempap pokok kelapa sebelum kena aku kena dia dulu haha selamat kepala aku ha,okeh2 tinggi sbb aku suka gambar yang candid berdua tu boy tinggi dan gulz tuh sedang2 bahu dia waaa so sweet =)tapi kalau tinggi sangat pun tak boleh dah macam galah panjang pulak dah nak tengok kena mendongak mak aii lotih tengkuk aku wey

*BERBULU
perhh berbulu sejak bila kau suka lelaki berbulu ni bell??ahaha sejak 2 3 menjak ni lah,aku suka tengok lelaki berbulu,bagi aku dia amat lah macho dan gagah and one more thing SEKSI ulala baby siti maimunah tambah kat dada perhhh lengan pun sbb aku ni jenis suka pegang lengan org ha gosok2 wahh suke2 tapi harus cukur bulu ketiak ehh kang aku pengsan pulak dah sesetip disitu

*BADAN SASA
wahh aku amat berminat dengan lelaki yang badan tough2 tuh,ndak mau lah yg ketul2 tuh kalau disepak muka aku mau makan bubur sebulan naya ehh kalau gaduh tak pasal2 merana badan aku ehh cukup lah yang ada body means dia rajin ke gym lah bina badan ohhh lelaki yang bagus tuh aku suka tapi kau jgan lah kawen dengan gym tuh ingat balik rumah ya hahaha=)

itu pada fizikal lah rupa tak kisah sangat sbb lain org lain padangan mata dia,bagi aku abg BSN y sebelah ni boleh tahan tapi akk izan selalu kata abg sebelah tak kacak langsung,akk dila pula kata hensem geler aku ??boleh lah manis nya ada haha,macam santya dan suma kata jeffrey mathiew d'cruz itu sangat lah kacak hensem cutez dan sewaktu dengannya aku pun naik geli tekak nak meniapnya pun,aku pula kata memang kacak lah geler kau tak kacak aku dok buat x-ray gugur jantung wook tengok badan dia haha nasib baik sempat  kutip jantung tuh letak balik kat tampat asal ha kalau tak sampai sekarang tak ada jantung saya muahah jadi cik ponti aku tak ada jantung,boleh tahan sbb dia berdarah kacukan tipu lah aku kata dia tak kacak kan,bagi aku kacak ke tak kacak ke itu semua subjektif,org kata aku tak cantik ada aku kisah?org kata aku cantik aku kata "ye ka?"pastu sengeh2 patut lah tak ada sapa ya kata aku cantik perasan muahaha=D pandangan mata org memang lain2 so tak boleh sangat komen pasal muka rupa dan sewaktu dengannya

aku juga suka lelaki yang berseluar slact ehh betulka apa aku eja ni,typo error plk dah ya susah sangat lelaki yang berpakaian formal la,macam baju nak ke pejabat tuh haa aku sukew2,lagi satu berseragam emmm tuh pun boleh tahan jugak suka tengok yang beseragam ,dan one more thing yang bawak kereta BMW 5series perhhh fairty lady,lomboo perhhhh itu pown aku suka tengok haha geler mata $$$ bell ni,lah kata SUKA take easy lah haha aku suka tengok lelaki yang dalam kereta tuh,tapi dah lumrah alam lah yang kacak2 bagi mata kau lah yang aku suka kalau y bawak dato2 kertu tuh tak minat aku ehh baik aku ushar anak dia je tak pun cucu dia lagi banyak faedahnya pun haha

Akhir kata ni semua aku punya keberangannan aku terhadap lelaki yang aku rasa kemungkinan nak dapat tuh susah nak kata haha yang aku boleh buat adalah berdoa lah kut2 kalau dah rezeki kan dapat pulak abg tinggi,sasa,dan berbulu dan KAYA perhhhh bahagia dow kahkah=)

Minda KOSONG

MINDA KOSONG!ya kosong teramat2 lah kosong jiwa aku pun macam dah lari sebatu jauhnya huh,kenapa dengan aku ya,entah lah makin lama makin dekat pula tarikh yang bakal memulakan penderitaan aku secara official huh!sekarang bunga-bunga kederitaan tengah mekar sesuka hati dia,aku tetap macam ni,huh sedih ya memang lah sedih aku akan kuatkan hati aku untuk menempuh dugaan yang telah ditakdirkan untuk aku ni,aku bukan nak menyalahkan takdir or what aku harus belajar untuk menerima ini dengan tenang dan redha tak perlu kata apa-apa just terima tapi sampai bila aku nak bermain-main dengan semua ni?sekarang memang kuat lagi 2 3 bulan siapa tahu entah2 aku dah tergolek tertonggeng tergelantang kat atas lantai ni ha,aku tak yakin aku dapat lupakan ini dengan mudah tapi aku akan cuba dengan sedia upaya aku dan aku akan buat dengan cara terbaik aku

ya tuhan engkau kuatkan hati aku ni ya tuhan berikan aku kekuatan untuk menempuh semua dugaan yang engaku tetapkan untuk aku ni,aku percaya dengan kebesaran mu ya tuhan,engkau tak akan berikan sesuatu ujian yang berat untuk hamba mu yang lemah,engkau tahu aku mampu untuk menepuh semua ini dengan tabah dan sabar,engkau berikan kekuatan itu aku memohon dengan redah hati dan belas ehsan mu ya tuhan kuatkan lah hati ku ini dan jiwa ku amin ya robal alamin=)

Sabtu, 9 Julai 2011

Sejarah mungkin BERULANG!

YA TUHAN!!!apasal aku menjerit tak tentu hala ni!ohhhhh TIDAK!!sejarah mungkin berulang or akan berlaku sejarah baru bell!!!!!ya tuhan aku takut betul nak melepasi ujian yang kau berikan pada ku ini=( kau bell suka cari pasal tak cukup2 ke masa dikuarintin yang kau lalui dulu tuh??nak tambah lagi ka??ohhh tidak aku tak mahu nak laluinya lagi cukup lah 2tahun aku menangungnya sorang-sorang,habis kenapa cuba-cuba cipta lagi sejarah yang kau tak ulang tuh??apesal lah soalan tu aku tak mampu nak jawap aku teringin nak jawap tapi aku masih tak jumpa jawapan bagi soalan tu=( kau tau kan hari makin lama makin dekat dengan tarikh tuh,kau masih lagi bermain dengan api kan,masih lagi buat-buat tak tau dengan apa yang akan berlaku kenapa bell??aishhh sedar lah dia bakal menjadi milik org lain dan dalam erti kata lain dia sudah menjadi hak milik orang lain pun sewaktu kau kenal dengan dia,cuma belum official saja,dan tak lama lagi dia akan menjadi hak milik orang secara OFFCIAL!masih lagi ke nak main2??arhh tak dapat aku bayangkan apa yang akan terjadi ya!!

Mungkin akan ada sesi tarik rambut,or sesi baling2 pisau,parang,pedang dan segala bagai yang tajam2 tuh??huh!tak dapat aku nak imange benda-benda tuh,kalau jadi pun memang tak boleh salahkan siapa2 sebab kau yang carik pasal kan ha hambek ko klu bercakau2 muka lembam biji mata jawap sendiri lah tapi akan berlaku ka??haaa tuh soalan yang mungkin tak boleh dijawap buat masa sekarang lah,sbb aku pun masih imange2 nie muahaha ganas x??boleh dikatakan aku nie suka imange benda2 yang tak masuk akal lah muahaha biasa lah kadang-kadang tencion dengan kerja kat rumah lagi fuhhh bertimpa2 dalam kepala otak aku ni,kut boleh masuk dalam jalan cerita novel terbaru aku=)muahaha gunakan sebaik2 yang mungkin ookeh what!

aku bukan nak mengulangi sejarah tu,tapi....tapi APA!bell kenapa masih nak bermain api kalau dah TERANG tang tang tang kau akan BURN disitu kalau hangus tak apa jugak ni kalau dah tak nampak bayang macam mana?? 

Sabtu, 2 Julai 2011

LELAKI buat kilang tebu tepi mulut

Arhhhhhh banyak lama tak update blog aku yang bersawang dah gohpe rumah tak berpenghuni sudah aishhh berdebu jangan kata tebal akibatnya aku kena buat gotong royong malam ni,ayah aku sudah potong line internet wuuuuu =(( bil handphone adik aku kasi melambung 2 3 kali ganda daripada biasa semua gara game di facebook huh!!mau saja aku bakoo facebook tuh gara2 game mark zuckerberg aku nak p bius itu mamat cettt! dah aku kena bagetkan gaji aku untuk membeli itu makluk tuhan yang paling suka menguji kesabaran beta BERUKBAND cait!!hadoi wahh sedar tak sedar satu perenggan aku membebel ya ekeke almaklum lah lama tak mengupdate hoho ookeh balik pada tajuk etri membebel bukan sapa dengar pun haiya bell2

sepatutnya tajuk etri ini berbunyi lelaki suka tanam tebu di bibir2 mereka halamak aii bila masa pulak aku pandai bersastra2 bagai ni,ini suma gara2 en lelaki yang aku kenal sejak 2 3 menjak ni,hamboi~ayat kalau lah aku umur 17 ke 16 tahun ehh kejap apsal terbalik aku tulis nie arhh suka hati lah janji faham kan wee=D ookeh sambung balik kemungkinan besar akan cair macam kutub selatan dan kutub utara cair amat tinggi ya aishhh nasib baik lah aku dah menjangkau umur 20 kan ni pun xderk le cair sangat haha taik kucing lah tak cair,tipu aku kata aku tak cair cair jugak lah tapi kembali beku sbb aku duduk kawasan yang agak dingin dan sepoi2 bahasa gitu kan sbb itu tak lut ini kata2 maja manis bagai cehh kembali perasan ye bell hakhak

hadoi der tengok tempat lah u nak mengayat bulan setember u got marrige u know still lagi nak main kata2 manis manja bak gula2 kapas tuh ke??halamak aii nasib baik aku ni agak pandai mengayat kahkah perasan lagi halamak aii!haha payah betul la ehhh suka hati jiwa raga aku le =DD 

cehh etri telah diperam selama sehari seperti yang aku kata line internet dirumah sudah dipotong kan so aku kena bukak kat klinik nasib baik lah doc saya keluar hari nie,dan aku akn cuba habiskan etri ini dengan pantasnya harap2 sempat lah aku habiskan kalau tak jadi asam keping lah etri aku hoho,ookehh melalut2 tak habis2 terus ke topik asal yaeh!!apesal aku selalu jadi magsa keadaan ye??banyak-banyak lelaki yang aku jumpa semua lah bermulut manis,tak ada pulak mulut macam puaka kan cett aku dah jumpa lelaki mulut macam puaka tuh sungguh tiada perasaan kalau mengutuk aku =_=" rasa nak pergi tampa-tampa saja muka dia,ehh bell banyak cikadak la jumpa mulut manis kau marah,jumpa mulut macam puaka kau mengamuk itu lah manusia tak ada rasa puas hati sekali lagi terkena batang hidung haiyo~ so sekarang ni satu soalan yang bermain dalam kepala hotak aku,"adakah anda masih hendak melayan jejaka bermulut manis itu?" ye saya pun tak tahu haha kalau tak layan tak best pulak dah tak ada teman aku nk TERgelak,TERkekek =_= halamak banyak pulak alasan aku ni haha yah lah masih ada beberapa bulan je anything can happen =P "kahkah mula lah gelak kakak angkat ko tuh kan like pontianak suhaimi babe udoh bunyinye,macam jahat je bunyi nye bell hakhak tak adalah ingat aku ni jahat sangat ke ? sebenarnya saya tak jahat NAKAL saja HA HA HA

Selasa, 28 Jun 2011

Orang GEMUK nak KURUS,orang KURUS nak GEMUK

HehehE tergelak aku waktu tulis tajuk etri ni,semua idea suma lah ni,lepas aku start kerja ni kan macam-macam hal aku tengok berlaku kat depan biji mata aku,kadang rasa macam nak mengutuk kadang-kadang tu aku jadi pemerhati tegar saja cewah pemerhati lah sangat yang ko membebel dalam blog ni apa kejadahnya muahah ala dalam blog je tak ada sapa yang nak baca blog picisan aku yang tak ada apa-apa ni,mula lah tu nak buat cerita sedih =D okeh2 kembali pada poind utama ye orang gemuk nak kurus dan orang kurus nak gemuk hehe benda ni dah jadi banyak kali dah depan biji mata aku,ye lah aku yang menghendle patients yang ubat kurus yang tak kurus-kurus ni,haha sekali lagi istilah ni aku dapat dari patients yang suka buat loyer buruk aish dunia2

dan yang paling aku tak boleh lupa bila ada patients yang kurus datang dengan muka malu2 kuciang tuh tanya kat sini ada jual ubat kurus ye?ha (dalam hati aku)"dah sebesar2 alam iklan kat luar tuh klinik aku ada jual ubat kurus ada le,klinik ni je satu-satunya jual ubat kurus ni," ye saya mmng ada pun tapi aku dengan selamber badaknya cakap akk dah kurus tak akan nak beli ubat kurus lagi kut?wahh suka tau tanya soalan2 yang bukan2 aku nie bukan ciri nurse yang baik hakhak =P perhh muka makcik tuh ko jangan kata la tersipu macama kau tengah nk purpose dia saja muahaha -see mulut macam puaka betul aku nie!!- ehh tak adalah dik akk nak tanya kalau ubat kurus ada jual kat sini kompem lah ubat GEMUK pun ada jual kan??"wahh!uabat gemuk aku yang blur2 alam tuh pergi lah kat bahagian pharmacy kan tanya staf lagi sorang "akk kat sini ada ubat gemuk x??" hahah akk tuh gelak besar like a kakak angkat dia yang suka mengilai malam2 tuh acece hilang keayuan sebagai perempuan melayu terakhir akk oit! "kat sini tak ada jual ubat GEMUK tapi ubat tambah selera makan ada "hehe sekali lagi akk yang nak beli ubat kurus tersengeh2 kompem dalam hati berbakul-bakul sumpah seranah dia baling kat KITAORANG!ehh bukan kitaorang lah AKU je sbb aku yang paling blur2 alam kat situ ye lah baru berapa hari kerja klinik dah orang p tanya bukan2 ubat kurus punya jawapan pun aku tak  hafal lgi dah p tanya ubat gemuk bagai kompem lah aku masih terkial2 nak jawap kehkeh so dengan muka setebal agak-agak berapa inci tebal pun aku tak sure akk yang nak beli ubat penambah selera makan tu beli lah vitamine tuh ekeke doc kat sini kasi 30 biji sebiji 30.00 hengget so dia kena bayar lah 30hengget kan see tak merana orang kurus nk gemuk,30 hengget saja dia kena habiskan duit untuk beli

lain pulak kes oarng gemuk nak kurus perhh beratus jugak lah dia kena habiskan duit untuk beli ubat tu,yelah sapa suruh tak nk jaga permakanan ko kan dah kena bayar lebih kata doc saya muahaha aku gelak je lah paling mahal pun uabt kurus yang klinik aku jual dalam 105 hengget jugek le $$$ berjalan saja paling murah pun 75hengget perhh nk gak ratus tuh wahh my $$$$ nasib baik aku mmng ditakdirkan untuk menjadi sederhana kan allhamdullilah hehe tak ada berjalan my$$$ untuk ubat kurus tuh,tapi tipu lah aku tak penah terpikir pun nak beli muahaha sbb aku rasa aku dah gemuk tau haha mainan perasaan tak henggen aku nak layan huh!

so kesimpulannya suka hati lah diaorng lah $$$ mereka biarkan saja mereka nak beli mehh sini $$$ aku akan kasi ubat tuh muahaha so kurus ke gemuk ke tertakluk pada jumlah makanan yang korang makan lah ye =D

nota saya:klinik aku short lah ubat duramine cait!!sapa pulak p songlap duramine nie tak pasal2 kitaorng staf yang tidak bersalah yang kena potong GAJI huh!menchi menchi menchi =_="
                            

Sabtu, 25 Jun 2011

Tekanan darah NAIK!

Ewahh apasal tajuk etri kali ni agak melampau ye bell??ahaaaa ohh man yes kena melampau sekali sekala kan dan aku rasa tak salah pun aku punya blog y baca pun followers aku muahaha sekali lagi bell mengperasankan dirinya =_=" ecece now aku nak becerita pasal semalam erkk nak cerita ka?haaa apapa tak ada pun y belaku cuma tekanan darah aku memuncak naik sampai pening jugak lah aku dibuatnya dan TERpaksa telan paracetamol 650 perhh senang ceter penadol lah hokala sejak2 kerja klinik ni suma ubat aku sebut secara "santafik" ehh betul ka aku eja perkataan tuh?arhh lantak la LOL! perhh kenapa tekanan darah memuncak ni semua pasal hamba allah yang aku boleh kata pehh mau saja aku cucuk biji mata dia yang shine2 tuh haha buatnya edak jugak sekali lagi LOL! arhhhh demm kenapa lah kegatalan kau memucak hari tuh??aku baru nk test market kat kau semalam sekali kau buat aku tersepit dan menyebabkan aku punya tekanan darah memuncak2 macam dah boleh kena stork dibuatnya huh!sakit pinggang aku masih tak habis lagi ni kau tau!!ni semua pasal kau tau!!huh!tak nak dah naik kereta sport tuh rela naik Mercedes Benz E200 =((

PERHH tak boleh bla nk naik mercedes ye bell geler kau demand tahap dewa PERASAN woha!seyes aku rasa cam nk p pelangkung je,nk pergi oder food fast je,sekali hambek kau!terpaku sebentar aku didepan gerai durian pasar malam yang baru nak pasang kaki khemah tuh halamak hai nak tak nak kena pulakb uat muka "bangga" kejap ye lah kang aku buat muka y macam mintak penompor dok pot pet dalam kereta bebulu suda telinga saya nanti,first yang keluar "you look so nice when u dresup like this!? omo aku yang nk buat muka kucing chomel tuh bole?muahah tampo nak?ookeh tamoh =D haha suka tengok baju melayu,OPSSS!!aku taip baju melalyu ke?haaa aku tak salah dengar ye kompem perkataan tuh mmng keluar dari mulut dia,aku dah senyum kambing da depan dia kahkah hadoi BAJU MELAYU dia kata aku dok ayu2 dan cantik2 ni perasan pulak daa=') aku dengan muka suci kata lah baju kurung sHayang bukan melayu hehe sambil gelak sopan terus ehh ye ka??muahaha ye lah ak dalam hati dah TERgolek gelantang ketawa,depan dia aku cover2 udah biasa lah bukan org melayu mmng cam tuh KOWT ahkz

gelak punya gelak,aku agak lah dia kompem tencion ngn aku kowt yela dari tadi dok seyum2 sengeh sorang2 kan kompem lah tekan pedal minyak mau tercabut jantung saya y chomel hampir2 le TERkeluar bapaks lah tau lah keta cantek jgn lah dera aku sebegitu rupa dia bkn ndak tahu saye mmng sensetip sikit kereta laju2 kala y tak hengat nk berhenti kat trafik light dan buat pertama kalinya aku rasa KFC tuh sangat lah dekat perhhh ulala turun dari kereta bebakul2 sumpah seranah aku baling kat dia  chait!!sungguh kurang asam gelugur sampai aku kena cekik penadol 2 biji =_=' 


moral of the story:haa jgn suka suki senyum kambing ngn org taw,huh!"apa pown tak buleh "mujur KFC dia banja waaa curlass tau tengah tersepit ni ada gak nolong kan muahaha =D

Selasa, 21 Jun 2011

fulaaweyyyy~

wahhh miss my blog yang xseberapa ni,haha tujuan saya mengupdate blog sbb saja je~tak ada benda nk buat so update blog le kerja aku,baru balik dari klinik nie kejap lagi masuk balik dalam pukul 5 fuhhh baru dihantar pulang oleh mr serani yarkkkk~dihantar pulang ko guna bell getik aku dengor haha yeye baru balik dengan dia nk p KL atas alasan nk p appointments sekali hantar balik la hoho alang2 menyeluk pekasam bia sampai ke ketiak kan waluapun TERpaksa pergi tempat yang memang malas betul aku nk jejak kaki aish~=_=" so far tak ada benda jahat JAHAT!!cam sengal jerk perkataan yang aku gunakan nie aish haha ook sambung balik ye yang belaku antara saya dan dia,ye lah ko berani buat macam2 ak spry biji mata ko dengan ak punya minyak wangi mahal FAR AWAY aku tuh butoo biji mata ko yang shine2 dan agak kacak tuh haha cakap besar ye!kang xpasal ohhh shit saya tak mintak ye,xsio aku jadi magsa disimbah asid oleh GF dia tuh mintak simpang la hoho so just a member i dont think tu salah dari segi undang-undang couple,dan macam2 segala bagai la undang2 yang ada kat muka bumi ni=)

                                                                              

Sabtu, 18 Jun 2011

migrine aku dengan semua yang terjadi 2 3 hari ni!

HOHO kepala aku 2 3 hari ni dah boleh kena kejutan migrine suda!lepas satu satu datang menimpa kepala hotak aku ni kalau dah boleh meletup agaknya dah secara officialnya meletup kut =_="pening aku dibuatnya mrserani saya tak ada disini buat 2 3 hari ni!ewahh apahal masok mr serani pulak ni bell xderk kaitan antara hidup dan mati okeh!hakhak saja je masokkn ala nk glamer kejap pun xbuleh ke?apa pown tak boleh~=D ookeh kembali pada point utama klinik aku!!duit short!tak ada siapa yang tahu kenapa dia short macam mana dia SHORT dan pergi mana duit yang SHORT tuh,!!dan macam mana kitaorg tak boleh sedar duit tu SHORT!sekali aku SHORT kepala  org yang mengSHORT duit klinik tuh baru tahu!hadoiyai~payah le macam ni masuk nie dah 3 hari berturut ada toyol ke dalam klinik aku nie ha??huh!!ko jangan kang doc aku kut kan lagi mentra2 dia tuh naya aku!!cukup2 le rutin dia semendang nk dengar mentra2 dia tuh telinga aku dah boleh kena flu dah!halamak ai aku sebagai staf baru masuk pun agak pening bila pikir2 kan masalah ni,masalahnya baru ke??dah 2 bulan kau amik gaji beb masih diklasifikasikan budak baru ka??hekhek entah lah tak tahu aku nk cakap hal ni,bab duit mmng aku tak boleh kata lebih2 sebab duit2 jgn buat main kang naya saja aku kena hadoi~takut nak tuduh tapi aku boleh agak siapa yang buat kerja tu,eshh!payahnya ='((





Rabu, 15 Jun 2011

saya tengah MARAH!!!!

Tarik nafas LEPAS tarikk!!LEPAS yeahhh!!!aku tengah marah ni!!!grrrrrrr wow2 seyes sekarang ni jam menujukkn pukul 3.09 min lunch not yet!!this happen because cik abg mr serani saya terpaksa cancle kan lunch kami hadoi~kalau aku taw dah lama aku p beli nasi bungkus tadi lah!!!sebal kesal sedih dan sayu becampur satu!!nak tau macam mana rasanya kau p try sendiri tak hinggin aku nk detilkan perasaan aku sekarang!!!now i juz want to slap her face!!okehh!cakap tak serupa bikin ketuk kepala kang pengsan kat situ,cool babe cooll aku tengah berapi ni kau nak suruh aku cool!!yeahh p rendam badan dalam ais dalam tab mandi,kalau dalam klinik ni ada tab mandi macam hotel HITLON tu dah lama aku terjun lah!

KEMBALI TENANG 

nak marah lebih2 pun tak boleh buang karen aku saja nk mara dia!baik aku marah diri aku ni ha ada gak faedahnya dah tau masok restoran p lah oder terus kan nk tunggu2 dia sent msg kat kau mmng berjanggut,dah taw dia kerja selalu buzy!kepala aku dah tertoleh kat workshop macam banyak kereta saja kat sana kompem lah buzy bell haduh!!nasib baik bukan boyfrend aku klu boyfrend aku dah lama aku langgar lari jerk kau taw x guna BMx lah,BMw mati pulak dah mr serani nie aku plk kena langgar lari dengan awek dia hahaha 

MOOD:kembali waras =Dbaik aku p beli maggi curry cup jimat dan cepat kenyang tuh 0.5 lah


Ahad, 12 Jun 2011

cakap tak serupa bikin

Yeah3 aku rasa macam nak tempeleng saja muka jantan tuh,huh!!ni bukan sebab aku marah sbb dia pilih gulz len sebagai gF dia dalam hati??!! yeye berbalik pada jantan yang cakap tak serupa bikin ni,aku kalau jumpa face to face memang ak sepak guna kaki saja teruk betul ada kepatut dulu kata lain NOW jadi lain pulak yang jadi,aku sebenarnya tak heran pun apa,cuma aku rasa diTIPU mula2 kata nk carik awek yang bertudung sbb semua lelaki carik awek bertudung,alih2 aku tengok facebook dia in a relationship dengan perempuan tak cukup kain terjojol biji mata aku haha dan2 terjojol taw!!apa yang penting sekarang ni tak hinggin au nak berchat chot dengan kau dah,ntah pape dulu aku inagt buleh le buat stok calon pakwe,DULU lah sekarang ni aku dah berkerjaya so baik aku ushar abang bank dah start main2 mata pulak dah kacak sungguh aip!!!bell sungguh gatal ya well sekali sekala tak ada salahnya hahahasekarang nie bila bukak facebook dia buleh pulak manja2 dalam wall oit!!org len pun bercouple tapi tak ada lah beriya sakan macam kau,nk bagitau semua org ke yang kome tuh couple??huh!
                                                                                    

Khamis, 9 Jun 2011

JEJAKA idaman

Perhhhh apa punya tajuk etri aku buat nie,haha sungguh tidak boleh bla haha,dah bape hari xupdate dah meroyan pasal jejaka idaman nie pulek  hadoi sHyang!!okk first saja aku tulis tajuk etri ni sbb hari ni aku ada luch dengan jejaka idaman..aku dah start tersengeh2 dah nie ook etri nie telah diperam selama sehari aku keluar semalam bkn hari ni,hari nie kena cancel sbb dia cakap terlalu awal untuk dia keluar lunch aku dah kata dah semalam dalam kereta dia "are u sure nk lunch with me?"aku tanya dengan riak muka kucing dalam filem shark tuh le kahkah dia pulak balas bersungguh "yeahh baby!!why u dont belive me ka??" errr sekarang ni aku dah dapat jawapan dia memeh dok belive pung !!apa kejadahnya nk lunch pukul 12.30 tengah hari alih2 aku jugek sorang2 balik naik bas adoi rasa nk p sekeh2 jerk kepala mamat nie geram siut!!salah aku jugek nk menyalakn org jek kerja ko kan bell haha well u know me kan menyalahkan orang no1 =D dah berpeluh2 balik plus2 pulak mama dengan ayah tak ada kat rumah hadoi~berangin betul,

kejap2 mengapa kah etri aku bertajuk jejaka idaman??ewah2 bkn jejaka idaman aku lah hishhh kome nie jejaka idaman staf klinik aku saja,aku keluar ngn lunch dengan dia kalau xtelan air liur 2 3 kali tak sahh huishhh semangat haha "macam ganas jerk bunyinya kan?? propa saja" huh!!sekali lagi ertri ini diperam pemalas geler nk habiskan etri kali ni,emm dia ni aku payah sikit nak becerita kali berlainan kefahaman,dan mungkin ada pertembungan budaya sedikit uit bell ko cakap macam ko kenal dengan mat eropah saja kan!well propa saja haha"yah!!xderk lah pertembungan budaya sangat dia faham aku punya agama dan aku pun faham dia punya rutin kebebasan yang dia ikuti,dan TERpaksa buat2 faham kang kalau aku kata xfaham dia kata aku ni old school makok tingkat betul !! aisehh bell kau rapat sangat ngn mmat nie kau memang tempah nama nk kena baling asid !!ohhh tidak yay!!juz member xsalah kan,


kesimpulannya aku pun xberapa nk faham sangat ertri kali ni sbb diperam telalu lama aku pun dah lupa apa yang aku tulis haha jadi janji aku post suda dari aku tengok draf saja kan ekeke
                          

Ahad, 29 Mei 2011

Selamat menyambut hari TUA nabella



Wahh!!etri nie sepatutnya aku post 26/05 xsempat nak abiskan buzy dengan kerja semendang xsempat nk update blog ook ku teruskan jugak etri walupun lewat beberapa hari haha,123 testing GO!!!dah dua puluh tahun aku bernafas dimuka bumi ni,macam sekejap saja pejam celik pejam celik ehh dah anak dara suda,=D suda buleh nikah yeahhh!ya NIKAH??aduh2 aku nak pengsan sekejap =_= calon2 pun tak ada nk nikah ayoyo paling bagus alasan goreng ayam goreng pun tak berani nak nikah kahkah kang gigit jari laki ak,dalam 20 tahun aku hidup macam2 hal dah jadi dalam hidup aku,yang manis yang pahid,dan yang paling paling paling pahit un ada yang berlaku hukhuk aku serik dah ndak mao wat orang tua aku hampir2 keciwa dengan perangai aku lagi -tangan dah angkat cam nk buat ikrar sukulah suda-adiah??ya akan ku ketuk sorang disbbkan besday aku jatuh 26 haribulan banyak yang tak dapat gaji lagi haha nie yang aku suka nie,tapi bnayk dapat doa dan wishh lah,aku pun tak mintak hadiah juz KENANG DAKU DALAM DOAMU saja cewah macam tajuk lagu saja haha

Banyak benda aku nak buat dalam 20 ni,kumpul duit,wat akaun dulu CIMB dengan PUBLIC dah nk tutup dah akaun dia almaklum lah dah dekat setahun aku tak bank-in duit dalam akaun tuh so kena lah tutup kena buat akaun baru emm nak buat dekat mana ya??yang pling dekat BSN wahhh BSN taw kehkeh motif bell??haaa xderk apa2 ekeke<3 maybank jerk lah ssh saja nk buat BSN bagai tapi bulan yang akan datang aku akn wat BSN buat masa nie maybank saja lah haha <3 nak banggakan mak ayah aku lagi ekeke HARUS tuh 

Dalam usia 20 banyak benda aku kena kerjar ni,emm dan aku akan usahakan semua akan kuh lakukan ya.ya ALLAH engkau kuatkan hati kuh untuk 
meneruskan hidupkuh ini dengan pancaroba dan ujian yang engaku telah tetapkan pada ku,tetapkan lah diri dan lindungi lah dirikuh dari segala benda yang buruk amin =D  
 

Jumaat, 20 Mei 2011

hai ABG kacak saya ada disini OOKEH!

Di petang hari jumaat yang indah,sambil dengar lagu berubah OST nora elena ni aku diburu rasa yang amat2 lah sakit ala sejak dua tiga menjak ni sadis semacam saja emmm kat sini saja tempat aku menulis bagai nak rak mmber2 aku mana taw ceter nie nabella fall in love dengan mmt tuh wahhh berani mati kau ya nk cakap dalam blog nie,chop2 betul ka kaw fall in love dengan mamat tuh bell??ha??boleh diterima akal ka??acece kompem xble caya langsung yew lah2 aku bukan jatuh cinta sangat ngn mmat tuh cuma SUKA saja kowt KOWT  haha aku saja besarkan ayat kowt tuh kahkah xkan boleh tangkap suka dengan beberapa kali dia tegur kaw kowt ish3 satu ceter yang sangar sedih klu ya yew haha oookehh suka dia tegur??yes tipu lah klu aku xsuka haha sukew dohh klu boleh aku nak melompat2 pas dia say hye selamat pagi kat aku haha ehem2 gudiks plak saya hari ni haha ok2 dari2 ceter yang aku taw kat staf sini dia akn melangsungkan pertunangan errr nak nagis buleh??yarkk nak nagis wat apa aku pown xtaw nama dia juz pnggil "abg" saja taw isk2 sekali lagi bell wat sad story syok ngn mamat tuh tapi xtaw nama apadehal??cehh lupa lah nk tegur jarkk ada bnda aku kena wat ekeke alasan semata2 ookeh deor yayaya aku mengaku aku xterpikir pown nak ty mmt nama apa hehe cam mana aku boleh tak terpikir nie,soalan tuh tak penah nak muncul bila ak nk ty nama dia hikhik ashik2 hai pagi sambil senyum manis (aku dah cair kat tepi dinding tuh) dah sarapan??hikhik sambil wat mata chomel alahai geler chomel walupown xderk lah kacak sangat kan (cover saja nie=_='') haha hadoi sHayang payah bila org dah gila bayang nie kahkah tapi aku boleh control ayu lg lah haha pandai cover ya well tengok kaki lah ye=D senyum2 tuh harus tapi kena ingat ya dia tuh bakal di cop hak milik SENDIRIAN BERHAD oleh kaum sejenis aku ya redha nabella dia bukan milikmu so terima dengan seadanya ya isk2 nak nagis lah uwaaaaaa='((( -propa saja lah haha-

NORA ELENA


Wink3 haha sekarang nie aku tengah layan this drama kehkeh xsemua cerita local aku layan ye lah waktu pown kul 7mlm kan aku selalu layan pas blik kerja ekeke agak tencion sbb banyak sangat iklan taw aku sakit hati tunggu iklan dia isk3 sedih aku tapi kebanyakkan aku tengok kat TONTON.com kehkeh laju jerk tengok waklkaka,sebenarnya aku dah layan novel dia,sepupu aku punya novel aku juz baca saja xtaw pulak dah didramakan so melayan saja lah haha<3 tapi hero dia emm sepenuhnya cina dalam novel tuh diadaptasi jadi hero baba dan nyoya alalala layan saja lah haha jalan cerita bnayak y diubah adaa sedikit sama cuma watak amir aku agak kompius sedikit siapakah xperk lah nnty aku pergi carik novel nie  haha harap2 ada lah stok kat MPH mid vally tuh klu x haru gak lah


Novel wait ya akn ku cari sampai KUH jumpa wakaka <3 love u lah SETH TAN   


OST NORA ELENA


Khamis, 19 Mei 2011

DIA bakal TUNANGAN org

Petang2 nie balik2 dari klinik terus bkak lappy,perasaan bercampur baur YA bercampur baur sedih ya sangat sedih huh!!mmt y selama nie ak dok ushar bakal tunang org sapa y xsedih uwaaa menci2 xsukew2 nk nagis guling2 golek2 lompat2 hukhuk (lompat2 apa motif ko nk lompat2 bell??bkn dia datang minang ko!)OKEh sya berimange y melampau maapkan saya balik pada tajuk etri yang aku tulis tuh huh!!sedih beb aku dok ushar sebulan tuh dari aku start kerja kat klinik sampai aku dah genap sebulan ayoyo penat aku tapi xperk lah xkan aku nk melompat2 kat tepi tuh kowt xkasi dia tunang ngn awek dia kan,aku baru bape hari tegur2 dia emm dapt berita y hampir wat aku pengsan kat syaz curry house tuh nasib baik tak pengsan klu tak naya saja kehkeh sekali lagi bell propa ekeke,

Dan start dari situ aku masukan slow2  dalam diri aku yang aku tak boleh sangat nak melayan mmt tuh ya!!eshh nasib baik aku dah taw awal2 klu tak naya jerk suma nie tuh lah bell jangan mudah sangat fall in love ishh kan susah nak set balik,setiap kali negok kat luar klinik BAKAL TUNANG ORG tuh bell jangan nk ushar lama2 huh!!slow2 aku pusing kepala aku emm payah2 

YA ALLAH engkau kuatkan hati aku untuk menempuh dugaan yang telah engkau berikan pada hamba mu ini,hamba mu terlalu lemah untuk mengharungi dugaan yang engkau berikan pada ku permudahkan lah semua urusan ku ini hamba mu memohon AMEEEN

Rabu, 18 Mei 2011

sebulan setelah bergelar NURSE klinik saja~~

Ermm setalah dicogak2 hari nie ehh semalam lah dah sebulan aku kohje kat klinik nie byk jugak pancaroba nk berkerja kat klinik nie,dari ak dah stop study2 pegang pen bukak buku tulis nota bagai ak kena pegang jugak kelam kabut???yes hari2 kelam kabut haha pagi2 bagun hantar my sis y kochik tuh g sekolah,balik dari sekolah lepak2 dalam 7.30 mandi2 kemas2 itu dah setart kelam kabut waktu tuh lah nk isi air dalam botol nak make-up masa tuh lah nk gosok baju tudung,pukul 8 sharp mesti ada atas motor nk p hantar motor kedai adik and then jalan lah kaki sekujap p busstop,selama aku  kerja sebulan nie aku jerk yang awal terpacak depan klinik awal2 pagi,almaklum lah pagi2 bas bnyak even ada staf y dok jauh pown datang lambat ak y dok sekakng kera pown datang awal dan hari2 jugak lah aku tercogong sorang2 depan klinik nie..tapi xperk lah perkerja mithali wakaka dan2 mithali,hafal ubat pown terkebil2 lg nie bak kata kawan jauh ka "anne selow2 lah hafal lama2 boleh tuh muz yakin" kehkeh adoi kembang kimpis den bakal BF xjadi zaman sekolah ak kata kat ak nk cover2 line aku kata lah kawan jauh hahaha

selama sebulan aku kerja nie banyak  pengalaman yang aku dapat dan macam2 orang aku jumpa emm ada yang baik dan ada jugak y aku rasa aku nk bius jerk sampai dia kebas dan xboleh buat apa pown apa2 pown staf kat sini baik2 suma suma boleh tahan jugak perangai geler2nya dan happy jugek ekeke baru sebulan mmng lah hppy haha ce bulan2 berikutnya kahkah "no komen"

BF?? emm xelok kowt guna BF,ce guna bakal suami kahkah gatai no!!!okk2 suka hati lah nk pnggil apa pown aku masih mencari dan mencari ya emm ada jerk suda ada aweks lah so ak malas nk layan lebih2 kang naya saja ada jerk kes masok metro muka surat depan kena serang wakaka ohhh tingginya imange saya kahkah xdek kowt elakkn ya

apa2 banyak pengalaman kowt pengsan tengok dara,ehh dara??oit2 haha eja betul2 ya DARAH ook!!huh typo pulak emm eksiden y dasyat jari terpotong bagai ewww ak nk muntah lah,tapi nk buat macam mana ia tetap kerja dan aku kena buat suma itu ya chaiyok!!ehh betul ka aku eja nie??hentam saja lah labu hahaha

Ahad, 15 Mei 2011

Kay yang OHSEM!!




alalalalallaalala KAY saya sudah terkeluar OHSEM saya dah xderk dalam AF uwaaaaaa sadis tul lah,saya ingat dia akan ada di final tapi apa buleh buat,redha saja dengan kententuan mugkin rezeki kat luar lebih banyak tunggu,skunk nie layan hazama saja ekek,apa2 pown keep suppurt u lah ohsem!!<3<3


Khamis, 5 Mei 2011

hati kuh TERUSIK

ya hari nie merupakan cabaran yang agak besar untuk saya hahaha kenapa??sbb setelah dapat gaji first dalam bape hari nie saya dengan selamber badak nya mengSOUND stf y lebih senior dari saya senior sbb kohje lama umur baru 19 ceh kahkah sekali lagi bell telah melanggar line yang telah ditetapkan wahh jahat taw mulut ko nie bell 

sapa suruh buat perangai inagt semendang jerk aku nk cover ko xderk mknanya,dah lah suruh ak summit invoice dah bape bulan da x summit bengkek jerk aku tapi wat jugak lah kan hari nie sesedap rasa nk marah aku sbb ak  typo wat doc tuh hakelele agak2 lah nk sound2 aku pown bnda ak dah wat,dengan rela hati ak menaip bnda2 tuh pastu nk arah2 bagai mmng starght to the poind ak bantai ko !! jgn macam2 dengan aku ya

kejadian NO2  perhh i jumpa exBF i y first lah kat syaz curry house walawey semakin SELEKEH lah nasib baik ak punya felling dah xdek kat dia suka hati ko lah labu ada aku kesah ko joget lambak depan aku pown aku xhairan da len lah dulu..

~jogget lambak??apa kejadahnya joget lambak beb??ak hentam saja lah nk kasik real~

saya rasa dia punya hidup semakin ook kowt walaupown dia tidak menegur saya.

~klu dia tegur ko bell agak2 tersebul air limau y ko minum tuh haha hadoi sHayang ~
                                       kompem TERsebul lah

apa2 pown semoga dia berbahagia dengan insan TERchinta cewah TERchinta taw haha 

saya pown sedang mencari kebahagian saya xmoh lah ingt kesah lalu y sadis2 tuh perhhhh ekekeke tpi satu jerk nk kata akmal saya miss a lot sangat kat awak taw sbb apa??





























sebb awk lah sy takot nk mempunyai hubungan serius dengan LELAKI luka yang awak tinggalkan cukup dalam taw,sekarang nie masih on the round  nk pulih,belem sepenuhnya pown nk pulih wawawa  

Sabtu, 30 April 2011

REVIEW HINGGA KE AKHIRNYA


HUH!!itu saja yang bole aku kata tentang novel terbaru siti nur dhuha nie,kesinabungan dari akhir sebuah cinta,ye memang aku tercari2 novel nie sbb aku sudah pown baca akhir sebuah cinta nie,ingat novel nie sebagus akhir sebuah cinta TAPI.........

Rasa macam xsanggup pulak aku nk menaipnya emmm,permualaan cerita sudah buat aku rasa macam nk bukak akhir page novel nie,almklumlah xsabar2 nk taw ending dia huh!! FIRST mmng pecah perut ketawa dengan unsur2 komedi disaat waktu ketengangan muncul TAPI klu bnyak sangat npak mcm errr ntah le,aku sabarkan jari ku ini untuk meyelak mula2 start mmng ikut apa yang dalam kepala otak aku yew lah klu sapa2 yang baca novel akhir sebuah cinta tuh boleh imange le kenapa mimi atia tuh mara sangat dengan tengku khuzairy kan,ekeke mula nya xberat sangat lah mula2 majlis nikah antara mimi dan tengku khuzairy,balik dari masjid mimi sangat marah dengan hbby dia,konon2 ego le werkkk dalam hati syokk cehh mimi2 tengku khuzairy telah berubah krektar dari yang ego nk mampus ashik berkasar dengan mimi terus jadi mamat jiwang karat dan penuh ayat2 cinta,satu muka surat tuh pown dah cukup perkataan bunga2 tengku tuh esh2 rimas plk ak nk membacanya

huh!!lg satu sence yang paling ak rasa cam nk humban jerk buku tuh dalam almari kasut aku sence dalam hutan perhhh xcukup2 ka penulis nk imange y bukan2 adoi sakit nya jiwa aku hanya tuhan jerk tahu,dengan ular lah dengan prempuan cantik dalam hutan lah,setahu aku la dalam hutan banat y raja isyirah campak diaorang tuh kompem le muka diaorang serabut sbb dalam imange penulis hutan tuh jauh,klu nk g sana kena naik helikopter y mmng ditmpah khas xkan ada prempuan cantik dalam hutan y tebal2 tuh kowt??klu tarzan yang kacak tuh pown ak xcaya nie perempuan cantik siap cukur bulu ketiak,dan segala macam  bulu lah ops!!!hahah logik lah mesty apa nma aprempuan cantik tuh pown aku xtahu le agak selekeh kan,org dalam hutan pown ada hasad dengki ngn org luar kan,dah lah lahir kat sana dan membesar pown kat dalam hutan tuh,mana bole nk belagak pandai dengan org bandar ohhh lupa mungkin zaman IT semua maklumat dihujung jari anda cehh haram jadah digambarkan hutan tuh tebal macam amazon lah alalala haha adoi cam xmasok akal lah jalan ceter dia,
lagi satu penulis sudah tak ada idea bnyak merapu kat dalam novel tuh aku cukup bengkek tul paling tak bole terima waktu tengku khuzairy hilang ingatan,apa kejadahnya nya dia nk hilang ingatan??bukan kena hentak dengan batu pown dia yang pergi belasah suma org2 BADA kowt nama dia aku xpasti nama2 org hutan tuh,nk hilang ingatan adoi!!!sakit tul hati aku,dah lah hilang ingatan bole pulak p ROGOL bini sendiri ALALALALA kenapa lah penulis imange bukan2 aiyoyo pastu bole tak ingat pulak da!!bole tuduh bini sendiri wat hal padahal bnda tuh jadi bukan mimi atia yang mintak apa punya bangang laki mcm nie,sanggup bunuh kandungan isteri dia cehh lelaki klu dah jelez payah2
dah tuh baru nak inagt ohh dia lah ya rogol bini dia dalam TAK SEDAR hoi!!apa kejadahnya dia xsedar ohhh sekali lagi nabella terlupa org hilang ingatan mana ble ingat ingtan sebelum yang dia ingta ehh apa aku tulis nie merapu suda ohh penulis suda bluetooth dia punya kemerapuan dia hahaha ohhh TERlepas kata lg lah maap maap maap (gaya nabil maharaja lawak ;)
bnyak persoalan yang tak terjawap kat sini ye lah apa jadi dengan tengku idayu dan raja mukriz mak ayah raja isyirah,bila masa plk raja irwan dah dihukum?klu dia ceter serba sedikit pasal raja irwan xderk lah sakit jiwa aku kan,huishh lepas kejadian tmbak menmbak antara raja mukriz apa jadi dengan tengku idayu tak akan hilang terus 4 tahun,raja ishirah pown tak amik tahu lagsung dengan kejadian pasal ayah dia dan ibu dia wat derkk saja bole plak kawen dengan angkasa mmt yang mimi atia jumpa kat hutan tuh le,yang mimi atia anggap dia sebagai adik sahaja sbb dia terlalu cintakan suaminya eccece xble bla langsung ekekeke ending agak menarik le raja aratna yang disangka mandul ble mengandung alala aku dah boleh agak da tuh,tengku ezary dan muslim masih lagi boleh kontrol rasa sayang untuk mimi atia walaupun mereka suda ada isteri masing agak POYO jugak lah jalan cerita nie haha apa2 pown ook le dari 10 bintang aku kasi 4.5 bintang sbb dah diisi kan masa boring aku kat klinik nie ekekeke