Sabtu, 19 Februari 2011

Daus Shahril Eli


wahh seyes sekali pandang mmnang kacak mamat nie,dia dah setaraf ngn my shahir lah wakaka i'm loving lah sukew tgok muka dia kat MM tadi wah tergoda saya ekeke walaupun ak xlayan MM tadi ashik tunggu RAJA LAWAK =D plus2 plk dia balas komen ak kat FB lg x tido mlm aku;)

KUCUPAN y LUAR BIASA sepatutnya title this song haha


LUAR BIASA – SHAHIR AF8
Seandainya mengalir di sini
Yang sejernih apa yang terkunci
Pastinya di dalam diari
Bagailah kasih
Hati ke hati bersemadi
Segala
senyumanmu mengusikku
Oh mengapa
Tak terhidu
Kucupanmu berlagu merdu
(Chorus)
Luar biasa
Landah senja suria
Padamu
Lalu menusukku
Luar biasa
Suara siksa membisu
Akhirnya membunuhmu
Hidup ini puas dipenuhi
Yang sesali tiada berganti
Natijah rasa dizahiri
Bagai dimensi dan hipokrasi berselari
Segala senyumanmu mengusikku
Oh mengapa
Tak terhidu
Kucupanmu
Berlagu merdu
(Ulang Chorus)
Tanpa kata
Tanpa rela
Biarkannya
Jatuh ke riba
Takkan pudar
Kisah kita
Luar biasa tampak dimatanya
Lalu menusukku
Luar biasa
Penjara
Siksa sesalan
Dikucupnya virus

Pictures credit by KPS kelab perminat shahir (ofcoz aku salah sorang dari fan2 dia)

KASHAF IMANI

Kasyaf imani poster
Memang best itu yang aku boleh kata tentang movie nie,menginsafkan pown ya dan meyentuh jiwa,movie pertama y wat aku berfikir-fikir 2 3 kali tentang hidup dan berfikir adakah aku pown macam tuh ka??banyak buang masa dan moral of the story dari movie nie,hargai lah nyawa y diberi oleh allah SWT kerana tak ada kesempatan kedua untuk kita mengubahnya kalau kita sudah melangkah ke alam y lagi satu tu;)hampir meleleh air mata aku tgok mie nie,cover2 sbb adik aku ada sebelah aku ekke geler nk nagis kang pecah rmah aku nnty apa2 pown mmng layan lah baru aku perasan tuan derector dia nie "si BUTANG "dalam sinderela wahh layan saja lah;) sbb lain aku layan sebab ada  Beto Kusyairy <3


Mengisahkan tentang gambaran alam roh. Kashaf seorang remaja bermasalah yang tinggal dengan ibunya, Rosnah yang bekerja sebagai GRO dan adiknya, Shamim seorang pelajar kolej.
Mereka tinggal di sebuah rumah flat di Kuala Lumpur. Kashaf bekerja menghantar dadah setelah berhenti sekolah semasa darjah 4. Satu hari, Kashaf telah dipukul hingga cedera parah dan dia koma.
Semasa koma dia dapat melihat semua yang berlaku di sekililingnya tetapi orang tidak dapat melihatnya, seakan-akan dia sudah mati tapi hanya seorang saja yang boleh melihatnya, iaitu Imani. Dia meminta tolong dari Imani untuk memberitahu keadaannya kepada keluarganya dan membantu keluarganya bertaubat.






Pictures credit by:beto kusyairy personal akaun FB