Sabtu, 30 April 2011

REVIEW HINGGA KE AKHIRNYA


HUH!!itu saja yang bole aku kata tentang novel terbaru siti nur dhuha nie,kesinabungan dari akhir sebuah cinta,ye memang aku tercari2 novel nie sbb aku sudah pown baca akhir sebuah cinta nie,ingat novel nie sebagus akhir sebuah cinta TAPI.........

Rasa macam xsanggup pulak aku nk menaipnya emmm,permualaan cerita sudah buat aku rasa macam nk bukak akhir page novel nie,almklumlah xsabar2 nk taw ending dia huh!! FIRST mmng pecah perut ketawa dengan unsur2 komedi disaat waktu ketengangan muncul TAPI klu bnyak sangat npak mcm errr ntah le,aku sabarkan jari ku ini untuk meyelak mula2 start mmng ikut apa yang dalam kepala otak aku yew lah klu sapa2 yang baca novel akhir sebuah cinta tuh boleh imange le kenapa mimi atia tuh mara sangat dengan tengku khuzairy kan,ekeke mula nya xberat sangat lah mula2 majlis nikah antara mimi dan tengku khuzairy,balik dari masjid mimi sangat marah dengan hbby dia,konon2 ego le werkkk dalam hati syokk cehh mimi2 tengku khuzairy telah berubah krektar dari yang ego nk mampus ashik berkasar dengan mimi terus jadi mamat jiwang karat dan penuh ayat2 cinta,satu muka surat tuh pown dah cukup perkataan bunga2 tengku tuh esh2 rimas plk ak nk membacanya

huh!!lg satu sence yang paling ak rasa cam nk humban jerk buku tuh dalam almari kasut aku sence dalam hutan perhhh xcukup2 ka penulis nk imange y bukan2 adoi sakit nya jiwa aku hanya tuhan jerk tahu,dengan ular lah dengan prempuan cantik dalam hutan lah,setahu aku la dalam hutan banat y raja isyirah campak diaorang tuh kompem le muka diaorang serabut sbb dalam imange penulis hutan tuh jauh,klu nk g sana kena naik helikopter y mmng ditmpah khas xkan ada prempuan cantik dalam hutan y tebal2 tuh kowt??klu tarzan yang kacak tuh pown ak xcaya nie perempuan cantik siap cukur bulu ketiak,dan segala macam  bulu lah ops!!!hahah logik lah mesty apa nma aprempuan cantik tuh pown aku xtahu le agak selekeh kan,org dalam hutan pown ada hasad dengki ngn org luar kan,dah lah lahir kat sana dan membesar pown kat dalam hutan tuh,mana bole nk belagak pandai dengan org bandar ohhh lupa mungkin zaman IT semua maklumat dihujung jari anda cehh haram jadah digambarkan hutan tuh tebal macam amazon lah alalala haha adoi cam xmasok akal lah jalan ceter dia,
lagi satu penulis sudah tak ada idea bnyak merapu kat dalam novel tuh aku cukup bengkek tul paling tak bole terima waktu tengku khuzairy hilang ingatan,apa kejadahnya nya dia nk hilang ingatan??bukan kena hentak dengan batu pown dia yang pergi belasah suma org2 BADA kowt nama dia aku xpasti nama2 org hutan tuh,nk hilang ingatan adoi!!!sakit tul hati aku,dah lah hilang ingatan bole pulak p ROGOL bini sendiri ALALALALA kenapa lah penulis imange bukan2 aiyoyo pastu bole tak ingat pulak da!!bole tuduh bini sendiri wat hal padahal bnda tuh jadi bukan mimi atia yang mintak apa punya bangang laki mcm nie,sanggup bunuh kandungan isteri dia cehh lelaki klu dah jelez payah2
dah tuh baru nak inagt ohh dia lah ya rogol bini dia dalam TAK SEDAR hoi!!apa kejadahnya dia xsedar ohhh sekali lagi nabella terlupa org hilang ingatan mana ble ingat ingtan sebelum yang dia ingta ehh apa aku tulis nie merapu suda ohh penulis suda bluetooth dia punya kemerapuan dia hahaha ohhh TERlepas kata lg lah maap maap maap (gaya nabil maharaja lawak ;)
bnyak persoalan yang tak terjawap kat sini ye lah apa jadi dengan tengku idayu dan raja mukriz mak ayah raja isyirah,bila masa plk raja irwan dah dihukum?klu dia ceter serba sedikit pasal raja irwan xderk lah sakit jiwa aku kan,huishh lepas kejadian tmbak menmbak antara raja mukriz apa jadi dengan tengku idayu tak akan hilang terus 4 tahun,raja ishirah pown tak amik tahu lagsung dengan kejadian pasal ayah dia dan ibu dia wat derkk saja bole plak kawen dengan angkasa mmt yang mimi atia jumpa kat hutan tuh le,yang mimi atia anggap dia sebagai adik sahaja sbb dia terlalu cintakan suaminya eccece xble bla langsung ekekeke ending agak menarik le raja aratna yang disangka mandul ble mengandung alala aku dah boleh agak da tuh,tengku ezary dan muslim masih lagi boleh kontrol rasa sayang untuk mimi atia walaupun mereka suda ada isteri masing agak POYO jugak lah jalan cerita nie haha apa2 pown ook le dari 10 bintang aku kasi 4.5 bintang sbb dah diisi kan masa boring aku kat klinik nie ekekeke

Selasa, 26 April 2011

Haiya makcik ckp melayu xble ka??wink3

Tengah2 sibuk mennolong kawan aku mengscan virus kat laptop dia,aku didatangai oleh seorang perempuan emm pada pandangan mata kasar macam kerani saja ngn lens dia perhhh nasib baik pakai tudung klu x kompem aku dah mengutuk dia dalam blog aku nie ekeke jahat tul baru seminggu kohje dah ko nk ngutuk patients yang datang kat klinik nie opss klinik y aku kohje yew bkan klinik aku wakaka klu klinik aku perhhh terbalik kawan2 aku y suka mengutuk aku tuh opss!!terlebih suda,ya berbalik pada kisah makcik tadi ewah makcik ko kata bell ahkz ya akk lah stdrt macam nampak cam makcik2 saya y muda2 tuh,alala 25-30 keatas tuh le kan,aku dah agak dah dia mesty speking london punya malas nk layan staf sebelah aku melayan haha nk gelak terguling aku  kat tepi nie macam le bahasa melayu tak bole guna,alo makcik makan sambal belacan kat kg segan plk nk ckap bahasa melayu ye punya lah speking aku wat derk jerk dia ty aku ak ty ty kawan ak last2 dia pot pet pot pet ngn mmber aku ble tahn jugak BI budak sebelah aku nie tpi kantoi lak bila makcik nie cakap BM ngn ak hahaha jahat sungguh saya petang2 nie,ekeke yew lah dia ty bila tutup klinik hari biasa mmber aku lak mgkin dengar hari sabtu kul 8.30 sampai kul 5 dari tadi dok ulang2 pekak ke makcik nie ak kata dalam hati lah geler ko nk cakap depan2 xbaik untuk kesihatan kang dia blacklist nama klinik nie kang xpasal2 haha wahh jauh ko imange ya bell,ak dengan selamber badaknya kata hari biasa sampai kul 9 kak! oohh sampai kul 9 ha ko terkeluar pown ayat melayu tuh eklele ingt sampai habis ko nk speking london kat depan aku nie kahkah last TERIMA KASIH ya  hahaha xble bla punya lah speking london awal2 tadi terima kasih dalam bahasa melayu jugak dia pas kat aku ,moral of the story klu nk speking bole tapi selok2nya cakap bahasa melayu bole apa klu nk speking pown agak2 le aku y sengal2 speking pown bole kesan bnyak guna ayat kamus dewan bahasa y tebal2 tuh haha BAHASA JIWA BANGSA ye =))

Khamis, 21 April 2011

pertama kali setelah 2tahun

Uishh 2 tahun membela lemak haha start kohje dah lenguh2 badan dibuatnya,hari pertama aku start dengan jayanya tpi tak berapa mesra lah dengan staf kat sini,hari pertama saja hari kedua perhhh gelak sakan dan aku mula membiasakan tangan dan kaki untuk cari ubat dan kerja2 seprti biasa hope dapat lah berterusan sampai bila2 aku malas nak menadah telinga dengar org yang kunun2 nya amik berat lah pasal diri aku nie "bila nk kohje bla bla bla ?!?!" huh aku kohje pown setelah mak aku dan ayah aku beri dorongan sampai bila nk mengharapkan alaun bulan2 tuh ye mak aku dan ayah aku mmg xkesah dengan jawatan yang aku pegang nie org2 le nk kata diaorg terlalu amik berat pown x dalam erti kata lain SIBUK le ha hambek ko senang jerk ak kata huishh blog aku kan wakakak =D gaji kat sini kena bincang ngn doc so aku xsempat nk jumpa doc lg ceter pasal gaji nie kan alamak ai haha xperk le redha jerk lah aku kohje pown sbb nk tolong mak ayah aku dan adik2 ak tambah mana2 yang patut wee wahh pandai dah bell nie ya wakaka well u know me kan =D etri next aku akan cerita serba serbi perangai staf kat sini ya skunk nie kena bla sbb ak curik2 un9 nie jerk pown sbb staf 2org p beli makanan kang napak aku update blog nie mulut cam mak nenek sibuk dok ushar2 haha sekian

Isnin, 18 April 2011

hati kuh gundah gulana

Petang tadi seperti biasa le aku dan kawan baik ak pergi ke SP wahh kali nie bukan sbb nk tgok muka ane syaz conner tuh sbb dipanggil interview oleh klinik y kitaorg dok apply 2 3 minggu hari tu,aku sendiri pown tak amik kesah dengan nama klinik tu waktu apply haha selamber badak betul lah aku nie apply kohje tapi xperasan pown nama kliknik tuh,yang aku tahu klinik tuh sebelah BSN hoho tuh jerk aku boleh tangkap sebb kitaorg main serang jerk klinik tuh dapat ke x belakang ceter disaat boring2 tahap dewa dok melanggut tuh ada gak pekdahnya apply kohje nurse tuh kuikui aku pown apply le dengan mmber kuh TERsHayang tuh alih2 hari nie interview ak dapat call aku sorang jerk y dapat huhu mmber saya xdapat kohje tuh,wuhuhuhu skunk nie aku punya perasaan xtawle nk kata hppy or xalmklum lah dah 2tahun ak jadi penganggur terhormat kat rumah nie tulung mak terCHINTA saya sidai baju,angkat baju,tolong potong bawang dan swaktu dengannya  "lipat kain" ohh saya xbuat kohje tuh kira dah sebatilah tup2 dapat wahh rezeki taw,sekarng nie dalam hati saya cuma masalah solat emm tengok tmpat wahh ko klinik india tuh tang mana ada tmpat solat??alamak!! perhhh nak xnak aku kena menapak lah p masjid kat belakang tu,ya ALLAH engkau berikan  lah sebijik moto untuk aku senang nk berulang alik p masjid y agak2 JAUH tuh bagi aku le sbb selalu ak p sana  naik moto,hee amin2 bnyak2 sekarang nie aku kena kohje baik2 nak kasi kat mak aku wink3 dahh ada cita2 taw saya haha kohje pown tak lg nie nk berangan lebih2 plk yayayaya esk aku dah start kul 8.30 pagi ak nk p date ngn abg driver bas y ntah pape tuh lg agak2 7.50pagi le ak berkejaran nk kejar bas emmm harap2 esok xada apa2 melanda pada aku setelah 2tahun xkohje kan ekeke apapapa ble jadi pada insan yang lemah nie 

Jumaat, 15 April 2011

Perempuan Demand

Disaat petang selepas hujan nie tiba-tiba tertarik plak nk buka blog update le apa lagi,dialog yang dari tadi dok bermain dalam kepala otak aku tadi bermain tarik tali pulak dah,dan sekali lagi ak menghentam tajuk etri nie  wink2 back to title ak y xkena tuh "jgn demand sangat bell sekarang lelaki sikit ingt dalam kepala ko tu,10 perempuan 1 lelaki ko xnak 9 lg yang menanti " wow mendalam sungguh kata2 mama adoi sampai aku nk asar pown masih lagi dok terpikir2  ya ka??aish klu ikut apa yang mak aku kata tuh YA mmng betul dan ak tak penah nafikan suma tuh,so macam mana nie bell??adakah ko nk sambar suma laki??haha geler ko?ada kew nk sambor2 ingt helang ka nk sambor mangsa saya perempuan sopan okk!!wakakaka udah2 le perasan xabis perah santan taw.emm klu nk diikutkan aku tahun nie masok le 20tahun wahhh dah 20taw org kampung kata "dah ble dah tuh" ehh tang mana y boleh tuh nk ty sikit ce ceter ce ceter mehh haha mmng lah boleh makcik tapi saya xjumpa calon lg,hadoi sHayang dengan selamber badak nyew aku kasi jawapan cam tuh FAIL jadi menantu menjawap pandai jerk aku nie haha aikk aloo makcik jagn lah emo gurau2 ganas saja wahhh curlasss punya jawapan

Sekian aku nk layan CSI NY mlm tadi xdapat negok  ayah aku dah haramkan bukak tv pukul 10 keatas ececece saboo jerk lah nasib baik astro nie ada ulangan klu x melepong lah saya

Ahad, 10 April 2011

Bercintalah tak ada siapa yang larang TAPI.......

Ermm tajuk etri memang menusuk kalbu jiwa raga haha,CINTA oooo apa itu cinta emm aishh cinta ya aku pown xtaw apa itu cinta sbb aku mana ada penah cinta sakan sebelum nie cuma cinta MONYET ekeke cinta moyet ths mine y cinta monyet nie kompem terkinjal2 xtentu pasal bila dapat call dari pakwe/awek diaorg


eleh jgn nak nipu xderk y xterkinjal2 aku penah terkinjal2 dapat call dari bf aku haha tuhh suma ceter lama okk!skunk nie phone aku pown xnak tgok dah muka aku sbb aku malas nk letak credit okk xlawak 


cinta zaman sekarang pehhh klu jalan kat midvally times squre pavilon ehh klu typo tuh maapkan lah ye saya budak masih belajar klu xpegang tangan xsah alahai semak ak tgok xrimas ka??aku rimas lah rasa nk p sepak2 jerk laki tuh nk pegang2 tangan aishh nk jalan jalan lah xyah nk pegang 


dan itu salah satu sbb aku xderk bf haha adoi sHayang dah kantoi..


klu diselidik blik zaman mak ayah aku bercinta ehh mak ayah aku tak bercinta ayah aku berkenan ngn mak aku terus masok minag dan bertunang wink2 simple kan??sbenarnya aku mals nk becerita secara detil le paham2 sendiri sudah 


cinta sekarang errrr xpaham aku,tengok bersepah "ALN" anak luarr nikah ook pada sapa2 y blur =D tuh suma kerana cinta lah tuh terjadi ALN kadang2 tuh kesian pada anak2 y chomel2 dibuang merata2 even binatang pown sayang anak,ni kita teruk lebih teruk sedih lak aku baca berita2 y keluar kat berita isk3 nk nagis plk muahaha drama plk dah ko ye bell 


kalau nak bercinta bercinta lah jgn memperajudikan maruah diri dan maruah keluarga,aku rasa y rugi kat sini kompem perempuan klu laki ko wat bnyak kali pown org len xtaw y ko tuh dah hilang teruna tpi perempuan org taw ehh org pulak suami ko tahu ko dah terlanjur yew ak becerita sbb aku ada baca ehh TER baca ehh ak nie belum kawen lg so mak aku xkasi aku bkak buku tuh aishh macam2 mak aku nie,so dia ada tunjukkn lah sedikit sebnyak cam ner nk taw perempuan nie dah telanjur or dah beranak sebelum nikah ya!!aku cakap tul malam pertama dah taw dah ha silap hari bulan perempuan tuh jadi JANDA malam pertama ha sapa malu??bkn mak ayah perempuan tuh y malu ye mak perempuan tuh malu tawsbb apa ?? 


"ehh kenapa anak si mak limah tuh kena cerai malam pertama senah??" mulut cam nada org mengumpat terjuih2 gitu 


"ehh aku mana taw taw2 saja dah jadi janda " kata senah nada cam nk taw lg  


" wahh nie mesty kes dah kena tebuk dah sebelum nikah" istri pak jabit menambah 


amboi dah start dah sesi mengayam ketupat ha korang paham2 sendiri lah kesimnabungan  dialog2 tuh dan akhir sekali kecoh satu kg pisang y anak mak limah dah jadi janda mlm pertama 


ditambah2 plk ceterita dari pihak pengantin lelaki wah2 sekarang dah paham apa y aku maksudkan memperajudikan maruah keluarga


so moral of the story elakkn lah bercinta dengan org2 y first2 dah tunjuk KEGATALAN tahap melampau tuh,aku pown dapat situasi tuh mujur doa dan motivasi dari mak ayah aku nie selalu mengiringi aku cewah haha hari dibasuh diberus dan di masokkn didalam mesen basuh nasib baik aku tak tongtong hari2 kena masok mesin basoh muahaha





   

Isnin, 4 April 2011

ohh Shahir my baby bala bala

Hahaha bersorak2 aku smlm shahir menang muahaha emm tapi kecewa sikit sbb dia xmenang Bintang Paling Popular haha apapa pown aku mmng dah jangka shahir menang Artis Baru Lelaki Popular ekeke keep it up ya sayang ceh sayang taw hehe cuma smlm aish tak tidur malam aku sbb kemera man p fokus muka RCW waktu shahir amik trofi cehh dan2 taw xsukew klu fokus muka adira aku ble maapkan jugak sbb adira pown ak minat muahha nie RCW alahai xtaw le nk kabo dah,sabar jerk lah ye,apa2 pown sayang kamu laju-laju lah RCW tolak tepi,lah kat sini muka dia nk amik trofi,klu ada RCW mmng ak gam terus ngn gam ufu madam J tuh haha ganas x??klu si FS nie hulur tangan sumpah xdek mknanye ak nk layan drama ko dah haha selama nie ko tgok ke drma dia bell??"errrr no komen mana u taw nie??"wakaka








credit by BUDIEY.COM  dan HAFIZ CUTECARRY MUSTAPHA kang ak x tulis mmpus ak kena saman mklum lah suma skunk saman2 bagai haha

Ahad, 3 April 2011

Akademi Fantasia 9



Semalam aku TERpaksa menjegangkn biji mta aku nk tgok konsert tirai nie waaaa,haha semangat tul lah ekeke ayah aku marah pown aku wat derk selamber badak jerk,emm mengikut apa y aku google AF9 musim terakhir so pas nie xderk lah demam AF dah


review aku tentang smlm ohh pengacara dia sapa xkenal kompem lah banyak drama y dibuat oleh aznil hj nawawi nie sbb aku nie ada astro time af7 nk habis ehh silap dah taw juara af7 baru aku ada astro y dipasang SDN BHD ekeke nak harap ayah aku haram nk pasang aku gak memberani kan diri mengCALL astro tuh suruh wat pemasangan 


AF1 aku juz taw juara dia jerk sbb mmber ak sibuk dok becerita pasal AF almaklumlah aku nie mana ada astro time tuh,so dengar jerk lah haha


AF2 sama jugak y ak tahu oren warna kegemaran salah satu pelajar,pen kelas ak kemaruk tul ngn oren waktu tuh haha mmber aku lak sibuk ikat kee kat tangan alahai aku diam dan sambil tersenyum apa kejadah lah diaorg nie seko2 saiko haha,nak2 plk sekolah ak ada terlibat dengan pengembaraan CINTA FOTOKOPI kan haha so dari situ aku kenal lah pelajar2 AF1 dan AF2 nie abis kecoh sekolah aku ngn2 ak overdose nk tgok muka adam depan muahaha=D sanggup poteng kelas tuh wah haha


AF3 haha hadoi sHayang xleh bla y aku taw ada budak botak dalam tuh sangat lah low profile,time nie kawan2 aku xderk lah overdose sangat sbb diaorg kata mawi xhensem TAPI sepupu ak perhhhh fanatik geler ngn mawi nie ekekek sanggup kena kebulur tgok diary wah wah kitaorg sibuk kenyangkan perut dia sanggup kebulur nk tgok esh3


AF4 amik tawlah sikit2 ekeke sbb aku minat faizal hahaha walupown xderk astro kat uma disbbkan kawan2 ak exited ngn AF ak pown tumpang sekaki lepastu tuh ada mmber aku y prihatin kan hahah amik sign dari juara AF4 wahhh kembang kipis i taw sampai skunk aku simpan walaupun dia dah tergelam dibawah arus tsunami esh3


AF5 ahaha nie xleh bla kawan2 ak siap nkl boikot lg sbb ada minah gedik dalam tuh mila alih2 hahaha hadoi  ketawa lg muahahah dia lah juara AF5 ekekeke tergelak2 aku baca majalah aksi waktu tuh wakaka


AF6 aku xlayan lah tapi aku tgok konsert ulangan dia kat ria ala waktu diaorg nk siar AF8,astro prihatin siar suma konsert AF1 sampai AF7 so aktgok dari sana jerk stacy mmng super beb lah,aku dengar lg dia mula2 nth pape lah lgu dia nie sedap lg lagu nubhan muahaha ak minat kat nubhan waktu tuh ekeke


AF7 ala dah habis baru krew2 astro datang pasang astro kat uma aku ceh kuang asam gelugur tul lah so aku tgok konsert ulangan lah tpi ak xlayan lah suma pelajar kat situ hampeh xminat tul ariel gak chomel akim selenga tul sbb waktu tuh aku tgok KDA 1 nth pape le cehh konsert akhir ULANGAN jerk ak tgok muahaha  okk lah juara dia hafiz haha


AF8 haha adoi nie lah AF y ak tgok full ep full diary muahahaha bangga sekejup sbb astro dah sedia terpasang kat uma aku,setiap hari aku dok terpacak depan tv kul 7.30 diary tuh muahaha nk tgok iwan cehh iwan mula2 jerk lah aku minat dia,shahir mula2 start pengenalan pelajar aku dah minat tapi sore dia kat tirai mengtengelam kan beliau lah tapi aku setia taw still lg tercari2 shahir waktu dalam diary muahaha sweet tul dia tuh walupown dia xpotong rambut muahaha serabai geler esh3 xtawle teman nk kabokat situ ble napak pelajar konsisten adira wahh very2 the lantang suara dia minat dia jugak ak minat daus shahir adira iwan xminat dah sbb dia wat scndal ngn nad ewww nyampah aku-nada jelez- haha   


AF9 emm xtaw nak cakap sbb kat sini ble napak AZRI,NERA,ERUL berpontisi besar tpi kena tgok diary lah hehe sbb nk tgok perangai diaorg haha erul???emmm no komen sangat lah sbb dia bawak gerne Kpop ak rasa ramai gulz y minat kat dia..azri hahaha ak miant dai chomel le muahaha nera haha lg sweet nntykan saja di diary juz wait n see =D