Ahad, 29 Mei 2011

Selamat menyambut hari TUA nabella



Wahh!!etri nie sepatutnya aku post 26/05 xsempat nak abiskan buzy dengan kerja semendang xsempat nk update blog ook ku teruskan jugak etri walupun lewat beberapa hari haha,123 testing GO!!!dah dua puluh tahun aku bernafas dimuka bumi ni,macam sekejap saja pejam celik pejam celik ehh dah anak dara suda,=D suda buleh nikah yeahhh!ya NIKAH??aduh2 aku nak pengsan sekejap =_= calon2 pun tak ada nk nikah ayoyo paling bagus alasan goreng ayam goreng pun tak berani nak nikah kahkah kang gigit jari laki ak,dalam 20 tahun aku hidup macam2 hal dah jadi dalam hidup aku,yang manis yang pahid,dan yang paling paling paling pahit un ada yang berlaku hukhuk aku serik dah ndak mao wat orang tua aku hampir2 keciwa dengan perangai aku lagi -tangan dah angkat cam nk buat ikrar sukulah suda-adiah??ya akan ku ketuk sorang disbbkan besday aku jatuh 26 haribulan banyak yang tak dapat gaji lagi haha nie yang aku suka nie,tapi bnayk dapat doa dan wishh lah,aku pun tak mintak hadiah juz KENANG DAKU DALAM DOAMU saja cewah macam tajuk lagu saja haha

Banyak benda aku nak buat dalam 20 ni,kumpul duit,wat akaun dulu CIMB dengan PUBLIC dah nk tutup dah akaun dia almaklum lah dah dekat setahun aku tak bank-in duit dalam akaun tuh so kena lah tutup kena buat akaun baru emm nak buat dekat mana ya??yang pling dekat BSN wahhh BSN taw kehkeh motif bell??haaa xderk apa2 ekeke<3 maybank jerk lah ssh saja nk buat BSN bagai tapi bulan yang akan datang aku akn wat BSN buat masa nie maybank saja lah haha <3 nak banggakan mak ayah aku lagi ekeke HARUS tuh 

Dalam usia 20 banyak benda aku kena kerjar ni,emm dan aku akan usahakan semua akan kuh lakukan ya.ya ALLAH engkau kuatkan hati kuh untuk 
meneruskan hidupkuh ini dengan pancaroba dan ujian yang engaku telah tetapkan pada ku,tetapkan lah diri dan lindungi lah dirikuh dari segala benda yang buruk amin =D  
 

Jumaat, 20 Mei 2011

hai ABG kacak saya ada disini OOKEH!

Di petang hari jumaat yang indah,sambil dengar lagu berubah OST nora elena ni aku diburu rasa yang amat2 lah sakit ala sejak dua tiga menjak ni sadis semacam saja emmm kat sini saja tempat aku menulis bagai nak rak mmber2 aku mana taw ceter nie nabella fall in love dengan mmt tuh wahhh berani mati kau ya nk cakap dalam blog nie,chop2 betul ka kaw fall in love dengan mamat tuh bell??ha??boleh diterima akal ka??acece kompem xble caya langsung yew lah2 aku bukan jatuh cinta sangat ngn mmat tuh cuma SUKA saja kowt KOWT  haha aku saja besarkan ayat kowt tuh kahkah xkan boleh tangkap suka dengan beberapa kali dia tegur kaw kowt ish3 satu ceter yang sangar sedih klu ya yew haha oookehh suka dia tegur??yes tipu lah klu aku xsuka haha sukew dohh klu boleh aku nak melompat2 pas dia say hye selamat pagi kat aku haha ehem2 gudiks plak saya hari ni haha ok2 dari2 ceter yang aku taw kat staf sini dia akn melangsungkan pertunangan errr nak nagis buleh??yarkk nak nagis wat apa aku pown xtaw nama dia juz pnggil "abg" saja taw isk2 sekali lagi bell wat sad story syok ngn mamat tuh tapi xtaw nama apadehal??cehh lupa lah nk tegur jarkk ada bnda aku kena wat ekeke alasan semata2 ookeh deor yayaya aku mengaku aku xterpikir pown nak ty mmt nama apa hehe cam mana aku boleh tak terpikir nie,soalan tuh tak penah nak muncul bila ak nk ty nama dia hikhik ashik2 hai pagi sambil senyum manis (aku dah cair kat tepi dinding tuh) dah sarapan??hikhik sambil wat mata chomel alahai geler chomel walupown xderk lah kacak sangat kan (cover saja nie=_='') haha hadoi sHayang payah bila org dah gila bayang nie kahkah tapi aku boleh control ayu lg lah haha pandai cover ya well tengok kaki lah ye=D senyum2 tuh harus tapi kena ingat ya dia tuh bakal di cop hak milik SENDIRIAN BERHAD oleh kaum sejenis aku ya redha nabella dia bukan milikmu so terima dengan seadanya ya isk2 nak nagis lah uwaaaaaa='((( -propa saja lah haha-

NORA ELENA


Wink3 haha sekarang nie aku tengah layan this drama kehkeh xsemua cerita local aku layan ye lah waktu pown kul 7mlm kan aku selalu layan pas blik kerja ekeke agak tencion sbb banyak sangat iklan taw aku sakit hati tunggu iklan dia isk3 sedih aku tapi kebanyakkan aku tengok kat TONTON.com kehkeh laju jerk tengok waklkaka,sebenarnya aku dah layan novel dia,sepupu aku punya novel aku juz baca saja xtaw pulak dah didramakan so melayan saja lah haha<3 tapi hero dia emm sepenuhnya cina dalam novel tuh diadaptasi jadi hero baba dan nyoya alalala layan saja lah haha jalan cerita bnayak y diubah adaa sedikit sama cuma watak amir aku agak kompius sedikit siapakah xperk lah nnty aku pergi carik novel nie  haha harap2 ada lah stok kat MPH mid vally tuh klu x haru gak lah


Novel wait ya akn ku cari sampai KUH jumpa wakaka <3 love u lah SETH TAN   


OST NORA ELENA


Khamis, 19 Mei 2011

DIA bakal TUNANGAN org

Petang2 nie balik2 dari klinik terus bkak lappy,perasaan bercampur baur YA bercampur baur sedih ya sangat sedih huh!!mmt y selama nie ak dok ushar bakal tunang org sapa y xsedih uwaaa menci2 xsukew2 nk nagis guling2 golek2 lompat2 hukhuk (lompat2 apa motif ko nk lompat2 bell??bkn dia datang minang ko!)OKEh sya berimange y melampau maapkan saya balik pada tajuk etri yang aku tulis tuh huh!!sedih beb aku dok ushar sebulan tuh dari aku start kerja kat klinik sampai aku dah genap sebulan ayoyo penat aku tapi xperk lah xkan aku nk melompat2 kat tepi tuh kowt xkasi dia tunang ngn awek dia kan,aku baru bape hari tegur2 dia emm dapt berita y hampir wat aku pengsan kat syaz curry house tuh nasib baik tak pengsan klu tak naya saja kehkeh sekali lagi bell propa ekeke,

Dan start dari situ aku masukan slow2  dalam diri aku yang aku tak boleh sangat nak melayan mmt tuh ya!!eshh nasib baik aku dah taw awal2 klu tak naya jerk suma nie tuh lah bell jangan mudah sangat fall in love ishh kan susah nak set balik,setiap kali negok kat luar klinik BAKAL TUNANG ORG tuh bell jangan nk ushar lama2 huh!!slow2 aku pusing kepala aku emm payah2 

YA ALLAH engkau kuatkan hati aku untuk menempuh dugaan yang telah engkau berikan pada hamba mu ini,hamba mu terlalu lemah untuk mengharungi dugaan yang engkau berikan pada ku permudahkan lah semua urusan ku ini hamba mu memohon AMEEEN

Rabu, 18 Mei 2011

sebulan setelah bergelar NURSE klinik saja~~

Ermm setalah dicogak2 hari nie ehh semalam lah dah sebulan aku kohje kat klinik nie byk jugak pancaroba nk berkerja kat klinik nie,dari ak dah stop study2 pegang pen bukak buku tulis nota bagai ak kena pegang jugak kelam kabut???yes hari2 kelam kabut haha pagi2 bagun hantar my sis y kochik tuh g sekolah,balik dari sekolah lepak2 dalam 7.30 mandi2 kemas2 itu dah setart kelam kabut waktu tuh lah nk isi air dalam botol nak make-up masa tuh lah nk gosok baju tudung,pukul 8 sharp mesti ada atas motor nk p hantar motor kedai adik and then jalan lah kaki sekujap p busstop,selama aku  kerja sebulan nie aku jerk yang awal terpacak depan klinik awal2 pagi,almaklum lah pagi2 bas bnyak even ada staf y dok jauh pown datang lambat ak y dok sekakng kera pown datang awal dan hari2 jugak lah aku tercogong sorang2 depan klinik nie..tapi xperk lah perkerja mithali wakaka dan2 mithali,hafal ubat pown terkebil2 lg nie bak kata kawan jauh ka "anne selow2 lah hafal lama2 boleh tuh muz yakin" kehkeh adoi kembang kimpis den bakal BF xjadi zaman sekolah ak kata kat ak nk cover2 line aku kata lah kawan jauh hahaha

selama sebulan aku kerja nie banyak  pengalaman yang aku dapat dan macam2 orang aku jumpa emm ada yang baik dan ada jugak y aku rasa aku nk bius jerk sampai dia kebas dan xboleh buat apa pown apa2 pown staf kat sini baik2 suma suma boleh tahan jugak perangai geler2nya dan happy jugek ekeke baru sebulan mmng lah hppy haha ce bulan2 berikutnya kahkah "no komen"

BF?? emm xelok kowt guna BF,ce guna bakal suami kahkah gatai no!!!okk2 suka hati lah nk pnggil apa pown aku masih mencari dan mencari ya emm ada jerk suda ada aweks lah so ak malas nk layan lebih2 kang naya saja ada jerk kes masok metro muka surat depan kena serang wakaka ohhh tingginya imange saya kahkah xdek kowt elakkn ya

apa2 banyak pengalaman kowt pengsan tengok dara,ehh dara??oit2 haha eja betul2 ya DARAH ook!!huh typo pulak emm eksiden y dasyat jari terpotong bagai ewww ak nk muntah lah,tapi nk buat macam mana ia tetap kerja dan aku kena buat suma itu ya chaiyok!!ehh betul ka aku eja nie??hentam saja lah labu hahaha

Ahad, 15 Mei 2011

Kay yang OHSEM!!




alalalalallaalala KAY saya sudah terkeluar OHSEM saya dah xderk dalam AF uwaaaaaa sadis tul lah,saya ingat dia akan ada di final tapi apa buleh buat,redha saja dengan kententuan mugkin rezeki kat luar lebih banyak tunggu,skunk nie layan hazama saja ekek,apa2 pown keep suppurt u lah ohsem!!<3<3


Khamis, 5 Mei 2011

hati kuh TERUSIK

ya hari nie merupakan cabaran yang agak besar untuk saya hahaha kenapa??sbb setelah dapat gaji first dalam bape hari nie saya dengan selamber badak nya mengSOUND stf y lebih senior dari saya senior sbb kohje lama umur baru 19 ceh kahkah sekali lagi bell telah melanggar line yang telah ditetapkan wahh jahat taw mulut ko nie bell 

sapa suruh buat perangai inagt semendang jerk aku nk cover ko xderk mknanya,dah lah suruh ak summit invoice dah bape bulan da x summit bengkek jerk aku tapi wat jugak lah kan hari nie sesedap rasa nk marah aku sbb ak  typo wat doc tuh hakelele agak2 lah nk sound2 aku pown bnda ak dah wat,dengan rela hati ak menaip bnda2 tuh pastu nk arah2 bagai mmng starght to the poind ak bantai ko !! jgn macam2 dengan aku ya

kejadian NO2  perhh i jumpa exBF i y first lah kat syaz curry house walawey semakin SELEKEH lah nasib baik ak punya felling dah xdek kat dia suka hati ko lah labu ada aku kesah ko joget lambak depan aku pown aku xhairan da len lah dulu..

~jogget lambak??apa kejadahnya joget lambak beb??ak hentam saja lah nk kasik real~

saya rasa dia punya hidup semakin ook kowt walaupown dia tidak menegur saya.

~klu dia tegur ko bell agak2 tersebul air limau y ko minum tuh haha hadoi sHayang ~
                                       kompem TERsebul lah

apa2 pown semoga dia berbahagia dengan insan TERchinta cewah TERchinta taw haha 

saya pown sedang mencari kebahagian saya xmoh lah ingt kesah lalu y sadis2 tuh perhhhh ekekeke tpi satu jerk nk kata akmal saya miss a lot sangat kat awak taw sbb apa??





























sebb awk lah sy takot nk mempunyai hubungan serius dengan LELAKI luka yang awak tinggalkan cukup dalam taw,sekarang nie masih on the round  nk pulih,belem sepenuhnya pown nk pulih wawawa