Selasa, 28 Jun 2011

Orang GEMUK nak KURUS,orang KURUS nak GEMUK

HehehE tergelak aku waktu tulis tajuk etri ni,semua idea suma lah ni,lepas aku start kerja ni kan macam-macam hal aku tengok berlaku kat depan biji mata aku,kadang rasa macam nak mengutuk kadang-kadang tu aku jadi pemerhati tegar saja cewah pemerhati lah sangat yang ko membebel dalam blog ni apa kejadahnya muahah ala dalam blog je tak ada sapa yang nak baca blog picisan aku yang tak ada apa-apa ni,mula lah tu nak buat cerita sedih =D okeh2 kembali pada poind utama ye orang gemuk nak kurus dan orang kurus nak gemuk hehe benda ni dah jadi banyak kali dah depan biji mata aku,ye lah aku yang menghendle patients yang ubat kurus yang tak kurus-kurus ni,haha sekali lagi istilah ni aku dapat dari patients yang suka buat loyer buruk aish dunia2

dan yang paling aku tak boleh lupa bila ada patients yang kurus datang dengan muka malu2 kuciang tuh tanya kat sini ada jual ubat kurus ye?ha (dalam hati aku)"dah sebesar2 alam iklan kat luar tuh klinik aku ada jual ubat kurus ada le,klinik ni je satu-satunya jual ubat kurus ni," ye saya mmng ada pun tapi aku dengan selamber badaknya cakap akk dah kurus tak akan nak beli ubat kurus lagi kut?wahh suka tau tanya soalan2 yang bukan2 aku nie bukan ciri nurse yang baik hakhak =P perhh muka makcik tuh ko jangan kata la tersipu macama kau tengah nk purpose dia saja muahaha -see mulut macam puaka betul aku nie!!- ehh tak adalah dik akk nak tanya kalau ubat kurus ada jual kat sini kompem lah ubat GEMUK pun ada jual kan??"wahh!uabat gemuk aku yang blur2 alam tuh pergi lah kat bahagian pharmacy kan tanya staf lagi sorang "akk kat sini ada ubat gemuk x??" hahah akk tuh gelak besar like a kakak angkat dia yang suka mengilai malam2 tuh acece hilang keayuan sebagai perempuan melayu terakhir akk oit! "kat sini tak ada jual ubat GEMUK tapi ubat tambah selera makan ada "hehe sekali lagi akk yang nak beli ubat kurus tersengeh2 kompem dalam hati berbakul-bakul sumpah seranah dia baling kat KITAORANG!ehh bukan kitaorang lah AKU je sbb aku yang paling blur2 alam kat situ ye lah baru berapa hari kerja klinik dah orang p tanya bukan2 ubat kurus punya jawapan pun aku tak  hafal lgi dah p tanya ubat gemuk bagai kompem lah aku masih terkial2 nak jawap kehkeh so dengan muka setebal agak-agak berapa inci tebal pun aku tak sure akk yang nak beli ubat penambah selera makan tu beli lah vitamine tuh ekeke doc kat sini kasi 30 biji sebiji 30.00 hengget so dia kena bayar lah 30hengget kan see tak merana orang kurus nk gemuk,30 hengget saja dia kena habiskan duit untuk beli

lain pulak kes oarng gemuk nak kurus perhh beratus jugak lah dia kena habiskan duit untuk beli ubat tu,yelah sapa suruh tak nk jaga permakanan ko kan dah kena bayar lebih kata doc saya muahaha aku gelak je lah paling mahal pun uabt kurus yang klinik aku jual dalam 105 hengget jugek le $$$ berjalan saja paling murah pun 75hengget perhh nk gak ratus tuh wahh my $$$$ nasib baik aku mmng ditakdirkan untuk menjadi sederhana kan allhamdullilah hehe tak ada berjalan my$$$ untuk ubat kurus tuh,tapi tipu lah aku tak penah terpikir pun nak beli muahaha sbb aku rasa aku dah gemuk tau haha mainan perasaan tak henggen aku nak layan huh!

so kesimpulannya suka hati lah diaorng lah $$$ mereka biarkan saja mereka nak beli mehh sini $$$ aku akan kasi ubat tuh muahaha so kurus ke gemuk ke tertakluk pada jumlah makanan yang korang makan lah ye =D

nota saya:klinik aku short lah ubat duramine cait!!sapa pulak p songlap duramine nie tak pasal2 kitaorng staf yang tidak bersalah yang kena potong GAJI huh!menchi menchi menchi =_="
                            

Sabtu, 25 Jun 2011

Tekanan darah NAIK!

Ewahh apasal tajuk etri kali ni agak melampau ye bell??ahaaaa ohh man yes kena melampau sekali sekala kan dan aku rasa tak salah pun aku punya blog y baca pun followers aku muahaha sekali lagi bell mengperasankan dirinya =_=" ecece now aku nak becerita pasal semalam erkk nak cerita ka?haaa apapa tak ada pun y belaku cuma tekanan darah aku memuncak naik sampai pening jugak lah aku dibuatnya dan TERpaksa telan paracetamol 650 perhh senang ceter penadol lah hokala sejak2 kerja klinik ni suma ubat aku sebut secara "santafik" ehh betul ka aku eja perkataan tuh?arhh lantak la LOL! perhh kenapa tekanan darah memuncak ni semua pasal hamba allah yang aku boleh kata pehh mau saja aku cucuk biji mata dia yang shine2 tuh haha buatnya edak jugak sekali lagi LOL! arhhhh demm kenapa lah kegatalan kau memucak hari tuh??aku baru nk test market kat kau semalam sekali kau buat aku tersepit dan menyebabkan aku punya tekanan darah memuncak2 macam dah boleh kena stork dibuatnya huh!sakit pinggang aku masih tak habis lagi ni kau tau!!ni semua pasal kau tau!!huh!tak nak dah naik kereta sport tuh rela naik Mercedes Benz E200 =((

PERHH tak boleh bla nk naik mercedes ye bell geler kau demand tahap dewa PERASAN woha!seyes aku rasa cam nk p pelangkung je,nk pergi oder food fast je,sekali hambek kau!terpaku sebentar aku didepan gerai durian pasar malam yang baru nak pasang kaki khemah tuh halamak hai nak tak nak kena pulakb uat muka "bangga" kejap ye lah kang aku buat muka y macam mintak penompor dok pot pet dalam kereta bebulu suda telinga saya nanti,first yang keluar "you look so nice when u dresup like this!? omo aku yang nk buat muka kucing chomel tuh bole?muahah tampo nak?ookeh tamoh =D haha suka tengok baju melayu,OPSSS!!aku taip baju melalyu ke?haaa aku tak salah dengar ye kompem perkataan tuh mmng keluar dari mulut dia,aku dah senyum kambing da depan dia kahkah hadoi BAJU MELAYU dia kata aku dok ayu2 dan cantik2 ni perasan pulak daa=') aku dengan muka suci kata lah baju kurung sHayang bukan melayu hehe sambil gelak sopan terus ehh ye ka??muahaha ye lah ak dalam hati dah TERgolek gelantang ketawa,depan dia aku cover2 udah biasa lah bukan org melayu mmng cam tuh KOWT ahkz

gelak punya gelak,aku agak lah dia kompem tencion ngn aku kowt yela dari tadi dok seyum2 sengeh sorang2 kan kompem lah tekan pedal minyak mau tercabut jantung saya y chomel hampir2 le TERkeluar bapaks lah tau lah keta cantek jgn lah dera aku sebegitu rupa dia bkn ndak tahu saye mmng sensetip sikit kereta laju2 kala y tak hengat nk berhenti kat trafik light dan buat pertama kalinya aku rasa KFC tuh sangat lah dekat perhhh ulala turun dari kereta bebakul2 sumpah seranah aku baling kat dia  chait!!sungguh kurang asam gelugur sampai aku kena cekik penadol 2 biji =_=' 


moral of the story:haa jgn suka suki senyum kambing ngn org taw,huh!"apa pown tak buleh "mujur KFC dia banja waaa curlass tau tengah tersepit ni ada gak nolong kan muahaha =D

Selasa, 21 Jun 2011

fulaaweyyyy~

wahhh miss my blog yang xseberapa ni,haha tujuan saya mengupdate blog sbb saja je~tak ada benda nk buat so update blog le kerja aku,baru balik dari klinik nie kejap lagi masuk balik dalam pukul 5 fuhhh baru dihantar pulang oleh mr serani yarkkkk~dihantar pulang ko guna bell getik aku dengor haha yeye baru balik dengan dia nk p KL atas alasan nk p appointments sekali hantar balik la hoho alang2 menyeluk pekasam bia sampai ke ketiak kan waluapun TERpaksa pergi tempat yang memang malas betul aku nk jejak kaki aish~=_=" so far tak ada benda jahat JAHAT!!cam sengal jerk perkataan yang aku gunakan nie aish haha ook sambung balik ye yang belaku antara saya dan dia,ye lah ko berani buat macam2 ak spry biji mata ko dengan ak punya minyak wangi mahal FAR AWAY aku tuh butoo biji mata ko yang shine2 dan agak kacak tuh haha cakap besar ye!kang xpasal ohhh shit saya tak mintak ye,xsio aku jadi magsa disimbah asid oleh GF dia tuh mintak simpang la hoho so just a member i dont think tu salah dari segi undang-undang couple,dan macam2 segala bagai la undang2 yang ada kat muka bumi ni=)

                                                                              

Sabtu, 18 Jun 2011

migrine aku dengan semua yang terjadi 2 3 hari ni!

HOHO kepala aku 2 3 hari ni dah boleh kena kejutan migrine suda!lepas satu satu datang menimpa kepala hotak aku ni kalau dah boleh meletup agaknya dah secara officialnya meletup kut =_="pening aku dibuatnya mrserani saya tak ada disini buat 2 3 hari ni!ewahh apahal masok mr serani pulak ni bell xderk kaitan antara hidup dan mati okeh!hakhak saja je masokkn ala nk glamer kejap pun xbuleh ke?apa pown tak boleh~=D ookeh kembali pada point utama klinik aku!!duit short!tak ada siapa yang tahu kenapa dia short macam mana dia SHORT dan pergi mana duit yang SHORT tuh,!!dan macam mana kitaorg tak boleh sedar duit tu SHORT!sekali aku SHORT kepala  org yang mengSHORT duit klinik tuh baru tahu!hadoiyai~payah le macam ni masuk nie dah 3 hari berturut ada toyol ke dalam klinik aku nie ha??huh!!ko jangan kang doc aku kut kan lagi mentra2 dia tuh naya aku!!cukup2 le rutin dia semendang nk dengar mentra2 dia tuh telinga aku dah boleh kena flu dah!halamak ai aku sebagai staf baru masuk pun agak pening bila pikir2 kan masalah ni,masalahnya baru ke??dah 2 bulan kau amik gaji beb masih diklasifikasikan budak baru ka??hekhek entah lah tak tahu aku nk cakap hal ni,bab duit mmng aku tak boleh kata lebih2 sebab duit2 jgn buat main kang naya saja aku kena hadoi~takut nak tuduh tapi aku boleh agak siapa yang buat kerja tu,eshh!payahnya ='((





Rabu, 15 Jun 2011

saya tengah MARAH!!!!

Tarik nafas LEPAS tarikk!!LEPAS yeahhh!!!aku tengah marah ni!!!grrrrrrr wow2 seyes sekarang ni jam menujukkn pukul 3.09 min lunch not yet!!this happen because cik abg mr serani saya terpaksa cancle kan lunch kami hadoi~kalau aku taw dah lama aku p beli nasi bungkus tadi lah!!!sebal kesal sedih dan sayu becampur satu!!nak tau macam mana rasanya kau p try sendiri tak hinggin aku nk detilkan perasaan aku sekarang!!!now i juz want to slap her face!!okehh!cakap tak serupa bikin ketuk kepala kang pengsan kat situ,cool babe cooll aku tengah berapi ni kau nak suruh aku cool!!yeahh p rendam badan dalam ais dalam tab mandi,kalau dalam klinik ni ada tab mandi macam hotel HITLON tu dah lama aku terjun lah!

KEMBALI TENANG 

nak marah lebih2 pun tak boleh buang karen aku saja nk mara dia!baik aku marah diri aku ni ha ada gak faedahnya dah tau masok restoran p lah oder terus kan nk tunggu2 dia sent msg kat kau mmng berjanggut,dah taw dia kerja selalu buzy!kepala aku dah tertoleh kat workshop macam banyak kereta saja kat sana kompem lah buzy bell haduh!!nasib baik bukan boyfrend aku klu boyfrend aku dah lama aku langgar lari jerk kau taw x guna BMx lah,BMw mati pulak dah mr serani nie aku plk kena langgar lari dengan awek dia hahaha 

MOOD:kembali waras =Dbaik aku p beli maggi curry cup jimat dan cepat kenyang tuh 0.5 lah


Ahad, 12 Jun 2011

cakap tak serupa bikin

Yeah3 aku rasa macam nak tempeleng saja muka jantan tuh,huh!!ni bukan sebab aku marah sbb dia pilih gulz len sebagai gF dia dalam hati??!! yeye berbalik pada jantan yang cakap tak serupa bikin ni,aku kalau jumpa face to face memang ak sepak guna kaki saja teruk betul ada kepatut dulu kata lain NOW jadi lain pulak yang jadi,aku sebenarnya tak heran pun apa,cuma aku rasa diTIPU mula2 kata nk carik awek yang bertudung sbb semua lelaki carik awek bertudung,alih2 aku tengok facebook dia in a relationship dengan perempuan tak cukup kain terjojol biji mata aku haha dan2 terjojol taw!!apa yang penting sekarang ni tak hinggin au nak berchat chot dengan kau dah,ntah pape dulu aku inagt buleh le buat stok calon pakwe,DULU lah sekarang ni aku dah berkerjaya so baik aku ushar abang bank dah start main2 mata pulak dah kacak sungguh aip!!!bell sungguh gatal ya well sekali sekala tak ada salahnya hahahasekarang nie bila bukak facebook dia buleh pulak manja2 dalam wall oit!!org len pun bercouple tapi tak ada lah beriya sakan macam kau,nk bagitau semua org ke yang kome tuh couple??huh!
                                                                                    

Khamis, 9 Jun 2011

JEJAKA idaman

Perhhhh apa punya tajuk etri aku buat nie,haha sungguh tidak boleh bla haha,dah bape hari xupdate dah meroyan pasal jejaka idaman nie pulek  hadoi sHyang!!okk first saja aku tulis tajuk etri ni sbb hari ni aku ada luch dengan jejaka idaman..aku dah start tersengeh2 dah nie ook etri nie telah diperam selama sehari aku keluar semalam bkn hari ni,hari nie kena cancel sbb dia cakap terlalu awal untuk dia keluar lunch aku dah kata dah semalam dalam kereta dia "are u sure nk lunch with me?"aku tanya dengan riak muka kucing dalam filem shark tuh le kahkah dia pulak balas bersungguh "yeahh baby!!why u dont belive me ka??" errr sekarang ni aku dah dapat jawapan dia memeh dok belive pung !!apa kejadahnya nk lunch pukul 12.30 tengah hari alih2 aku jugek sorang2 balik naik bas adoi rasa nk p sekeh2 jerk kepala mamat nie geram siut!!salah aku jugek nk menyalakn org jek kerja ko kan bell haha well u know me kan menyalahkan orang no1 =D dah berpeluh2 balik plus2 pulak mama dengan ayah tak ada kat rumah hadoi~berangin betul,

kejap2 mengapa kah etri aku bertajuk jejaka idaman??ewah2 bkn jejaka idaman aku lah hishhh kome nie jejaka idaman staf klinik aku saja,aku keluar ngn lunch dengan dia kalau xtelan air liur 2 3 kali tak sahh huishhh semangat haha "macam ganas jerk bunyinya kan?? propa saja" huh!!sekali lagi ertri ini diperam pemalas geler nk habiskan etri kali ni,emm dia ni aku payah sikit nak becerita kali berlainan kefahaman,dan mungkin ada pertembungan budaya sedikit uit bell ko cakap macam ko kenal dengan mat eropah saja kan!well propa saja haha"yah!!xderk lah pertembungan budaya sangat dia faham aku punya agama dan aku pun faham dia punya rutin kebebasan yang dia ikuti,dan TERpaksa buat2 faham kang kalau aku kata xfaham dia kata aku ni old school makok tingkat betul !! aisehh bell kau rapat sangat ngn mmat nie kau memang tempah nama nk kena baling asid !!ohhh tidak yay!!juz member xsalah kan,


kesimpulannya aku pun xberapa nk faham sangat ertri kali ni sbb diperam telalu lama aku pun dah lupa apa yang aku tulis haha jadi janji aku post suda dari aku tengok draf saja kan ekeke