Sabtu, 30 Julai 2011

sedih ke aku petang ni?

Persoalan yang bermain-main dalam minda aku sejak 2 3 minggu ni,kenapa?ntah malas pulak aku nk nyatakan kenapa aku sedih,ehh sedih ka??entah aku masih konfius ni,sedih ka? rasa macam dipergunakan ka?rasa macam diabaikan ka?aku pun tak tahu nak definisikan perasan tuh sbb aku pun tak tahu,kadang-kadang aku ni tak cukup kuat nk harungi dugaan yang datang melanda hidup aku 2 3 menjak ni,tapi kuatkan jugak sbb aku malas nak fikir benda-benda remeh ni,kalau dilayan memang tak jalan kerja aku,habis hancur musnah dilanda ombak laut,tapi kalau tak dipikirkan macam mana aku nak selesaikan semua masalah ni,ohh aku rasa tak perlu kut nk selesaikan sbb antara aku dan DIA tidak pernah ada offical relationship yang serius just keluar sama saja,itu pun dasar suka suka saja,aku yang suka-suka atau pun DIA yang suka-suka nak keluar kan or dua-dua suka sama suka kan,aku tak nafikan dia sangat lah romatik yarkkk tiba-tiba aku geli pulak haha romantik?yahh memang macam tuh kut perangai keturunan dia,cakap manis bak gula-gula kalau sepatah yang keluar dari mulut dia aku boleh tersengeh2 kalau kena iman yang mudah gugur aku rasa dah terjatuh tergolek-golek dah bawah katil dah nasib baik kuat lagi haha;)


Sebelum benda jadi semakin serius aku sudah dimaklumkan yang dia akan menjadi milik org,dan benda bukan aku dengar dari mulut orang lain tapi dari mulut dia yang aku dengar sbb tuh apa pun terjadi aku akan menangung risiko yang amat besar,kadang-kadang aku masih carik apa perasaan aku sebenar aku pada dia adakaha sekadar dipersinggahan ataupun sekadar ujian yang tuhan yang maha ADIL itu turunkan pada aku untuk menguji sejauh mana kesabaran aku dan kematangan aku untuk mengatasi perasaan aku,tak penat ka??kalau bercakap pasal perasaan siapa yang tak penat aku dah cukup menderita pasal perasaan sejak dari dulu kut aku dah didedahkan pasal benda-benda ni halamak ai~dan benda ni selalu mengikuti aku tak penah tak ikut,dah macam magnet suda,aku penah tanya diri aku betul ke kau suka pada dia?or kau suka-suka saja yang sebenarnya aku teringin nak jujur tapi aku rasa aku diliputi oleh satu perasaan yang aku rasa tak perlu kut jujur pasal benda ni,hah!kalau aku tak jujur macam mana aku nk naik step seterusnya?okehh aku cuba luahkan benda ni kat sini aku cuba dan aku tak rasa aku luahkan 100% kat dalam blog ni


*aku suka kawan dengan dia,sangat prihatin,caring,amik berat pasal aku,lagi-lagi senang bertukar cerita dan dia pandai lah manage masalah aku dan cuba nk solve benda tuh padahal tak benda pun dia boleh tolong aku untuk selesaikan,seorang pendengar setia,kau membebel lah semua benda yang kau suka dan kau tak suka kat dia,konfem dia dengar dan tersenyum,sebenarnya chomel gak tengok dia senyum dan ketawa =) itu je motif aku becerita bagai nak rak nk tengok senyumaman woha sengal betul =_= lagi satu dia ni tak lokek lah means tak kedekut,wahh napak sangat kau selama ni keluar dengan laki kedekut bell "ya lah =_=""hadoi lagi satu faktor yang buat aku suka-suka dengan dia ni semua ciri-ciri yang aku minat ada kat dia halamak mak ai~payah betul lah tapi sayang nak jadi hubby org dah pun so aku dengan secara automatiknya tak ada chan nak masuk jarum dan bercantum dengan dia =_=, 

So apa yang aku buat setalah mengantahui berita perkhawinan dia dan aku sendiri dengan mata kepala aku sendiri lah tengok wedding card dia dalam laci kereta sport dia tuh,aku slow-slow jauhkan diri dengan dia,aku bukan apa tak nak nagis gulik2 cehh macam sinetron plk dah kan ko bell okehh aku saja wat propa tuh bukan apa nk prepare lah dan cuba didik perasaan aku jangan syok sangat dengan laki org cuba kau ada kat tmpat future wife dia suka ke perempuan lain tergudik2 ngn future hubby kau?ewahh aku tempeleng je perempuan tuh ha tau pun tapi aku tak tahu lah future wife dia nk tempeleng aku ke tak kan,sbb dia ni aku tengok macam mana nak cakap ehh tak napak pun exited nak kawen nya pun sama je abis kau nak suruh dia cerita keexitedtan dia tuh kat kau ke bell??kang cakap dia tak sabar2 pulak tempeleng kang baru tau KATA KAU kan haha yupp mmng aku akan buat muka blurr kalau dia cerita pun haha nasib baik jenis dia tak akan cerita apa2 pun woha so dia sedih ke dia tak sedih ka macam tuh je lah lepas ni aku kan cuba kawal perasaan aku ya nak suka lebih pun buat apa buang masa aku dan karen saja 


ewahh cam mana pulak TERuploud pic jejaka ini haha last2 baik aku setia je ngn mmat nie <3


                                                                                                                 

Rabu, 13 Julai 2011

lelaki IDAMAN saya

HEHEHE apa hehe tajuk etri tak boleh bla "lelaki idaman" tau muahaha ak nak gelak sikit ekeke=D yayaya lelaki idaman selama ni org dok ty mcm mana lelaki idaman aku,"bell kau tak penah kasi tau macam mana lelaki idaman ko kan"kata kawan aku ni ha "ekeke" tuh je lah jawapan yang aku boleh bagi kat mereka tak pun payah sangat kan aku cakap lah aku nak macam KIM HYUN JOON tuh ha alala JOO JI HOO dalam boy over flowers tuh kahkah sebijik aku nak macam tu =D kawan ak pasti akan maki aku kaw kaw punya =)begitu lah rutin yang selalu terjadi pada aku bila aku kata macam mana lelaki idaman aku haha sadis betul,mama selalu berpesan pada aku,kalau kau tak suka org tuh,jagan sibuk dok cakap2 diam2 sudah takut itu yang kau bawak,dan yang paling aku takut mama selalu kata kalau kau suka kat orang tuh suka lah senyap2 tak payah nak heboh2 kat orang yang kau suka kat dia,LOL bila masa pulak dah dia nak tahu yang aku suka kat dia mama ni kadang-kadang suka kasi mazhab yang bukan2 lah,tapi sekarang ni aku dengan selamber badaknya akan memberitahu ciri-ciri lelaki idaman aku muahaha abis lah aku mesty dapat yang berlawanan ni,mama suka kata macam tuh,kadang2 aku pun seram sejuk je hahaha dah kata lelaki idaman dalam mimpi saja lah yang aku akan dapat kan so aku berangan je ni pun tak payah lah amik port sangat sebenarnya ayat nak cover mana tau ada mamt kacak baca blog aku kang terus reject aku sbb aku kata aku tak suka laki yang macam "bla bla bla" hai melepas sudah sorang kalau yang baca 10 org tak ke rugi tu?hai tuh tolak jodohnya namanya,mak aii sedar tak sedar punya panjang aku membebel ni ha ciri-ciri tak keluar pun dari tadi, hehe maapkan lah hamba yang tak bersalah ni ye=)ciri-ciri lelaki idaman saya dah macam jawapan SPM pulak dah aku nak buat ni,OKEHHHH!!back to point babe

*TINGGI
ngee haha tinggi lah aku suka tengok lelaki tinggi sbb bagi aku lelaki tinggi boleh melindungi aku dari terhempap pokok kelapa sebelum kena aku kena dia dulu haha selamat kepala aku ha,okeh2 tinggi sbb aku suka gambar yang candid berdua tu boy tinggi dan gulz tuh sedang2 bahu dia waaa so sweet =)tapi kalau tinggi sangat pun tak boleh dah macam galah panjang pulak dah nak tengok kena mendongak mak aii lotih tengkuk aku wey

*BERBULU
perhh berbulu sejak bila kau suka lelaki berbulu ni bell??ahaha sejak 2 3 menjak ni lah,aku suka tengok lelaki berbulu,bagi aku dia amat lah macho dan gagah and one more thing SEKSI ulala baby siti maimunah tambah kat dada perhhh lengan pun sbb aku ni jenis suka pegang lengan org ha gosok2 wahh suke2 tapi harus cukur bulu ketiak ehh kang aku pengsan pulak dah sesetip disitu

*BADAN SASA
wahh aku amat berminat dengan lelaki yang badan tough2 tuh,ndak mau lah yg ketul2 tuh kalau disepak muka aku mau makan bubur sebulan naya ehh kalau gaduh tak pasal2 merana badan aku ehh cukup lah yang ada body means dia rajin ke gym lah bina badan ohhh lelaki yang bagus tuh aku suka tapi kau jgan lah kawen dengan gym tuh ingat balik rumah ya hahaha=)

itu pada fizikal lah rupa tak kisah sangat sbb lain org lain padangan mata dia,bagi aku abg BSN y sebelah ni boleh tahan tapi akk izan selalu kata abg sebelah tak kacak langsung,akk dila pula kata hensem geler aku ??boleh lah manis nya ada haha,macam santya dan suma kata jeffrey mathiew d'cruz itu sangat lah kacak hensem cutez dan sewaktu dengannya aku pun naik geli tekak nak meniapnya pun,aku pula kata memang kacak lah geler kau tak kacak aku dok buat x-ray gugur jantung wook tengok badan dia haha nasib baik sempat  kutip jantung tuh letak balik kat tampat asal ha kalau tak sampai sekarang tak ada jantung saya muahah jadi cik ponti aku tak ada jantung,boleh tahan sbb dia berdarah kacukan tipu lah aku kata dia tak kacak kan,bagi aku kacak ke tak kacak ke itu semua subjektif,org kata aku tak cantik ada aku kisah?org kata aku cantik aku kata "ye ka?"pastu sengeh2 patut lah tak ada sapa ya kata aku cantik perasan muahaha=D pandangan mata org memang lain2 so tak boleh sangat komen pasal muka rupa dan sewaktu dengannya

aku juga suka lelaki yang berseluar slact ehh betulka apa aku eja ni,typo error plk dah ya susah sangat lelaki yang berpakaian formal la,macam baju nak ke pejabat tuh haa aku sukew2,lagi satu berseragam emmm tuh pun boleh tahan jugak suka tengok yang beseragam ,dan one more thing yang bawak kereta BMW 5series perhhh fairty lady,lomboo perhhhh itu pown aku suka tengok haha geler mata $$$ bell ni,lah kata SUKA take easy lah haha aku suka tengok lelaki yang dalam kereta tuh,tapi dah lumrah alam lah yang kacak2 bagi mata kau lah yang aku suka kalau y bawak dato2 kertu tuh tak minat aku ehh baik aku ushar anak dia je tak pun cucu dia lagi banyak faedahnya pun haha

Akhir kata ni semua aku punya keberangannan aku terhadap lelaki yang aku rasa kemungkinan nak dapat tuh susah nak kata haha yang aku boleh buat adalah berdoa lah kut2 kalau dah rezeki kan dapat pulak abg tinggi,sasa,dan berbulu dan KAYA perhhhh bahagia dow kahkah=)

Minda KOSONG

MINDA KOSONG!ya kosong teramat2 lah kosong jiwa aku pun macam dah lari sebatu jauhnya huh,kenapa dengan aku ya,entah lah makin lama makin dekat pula tarikh yang bakal memulakan penderitaan aku secara official huh!sekarang bunga-bunga kederitaan tengah mekar sesuka hati dia,aku tetap macam ni,huh sedih ya memang lah sedih aku akan kuatkan hati aku untuk menempuh dugaan yang telah ditakdirkan untuk aku ni,aku bukan nak menyalahkan takdir or what aku harus belajar untuk menerima ini dengan tenang dan redha tak perlu kata apa-apa just terima tapi sampai bila aku nak bermain-main dengan semua ni?sekarang memang kuat lagi 2 3 bulan siapa tahu entah2 aku dah tergolek tertonggeng tergelantang kat atas lantai ni ha,aku tak yakin aku dapat lupakan ini dengan mudah tapi aku akan cuba dengan sedia upaya aku dan aku akan buat dengan cara terbaik aku

ya tuhan engkau kuatkan hati aku ni ya tuhan berikan aku kekuatan untuk menempuh semua dugaan yang engaku tetapkan untuk aku ni,aku percaya dengan kebesaran mu ya tuhan,engkau tak akan berikan sesuatu ujian yang berat untuk hamba mu yang lemah,engkau tahu aku mampu untuk menepuh semua ini dengan tabah dan sabar,engkau berikan kekuatan itu aku memohon dengan redah hati dan belas ehsan mu ya tuhan kuatkan lah hati ku ini dan jiwa ku amin ya robal alamin=)

Sabtu, 9 Julai 2011

Sejarah mungkin BERULANG!

YA TUHAN!!!apasal aku menjerit tak tentu hala ni!ohhhhh TIDAK!!sejarah mungkin berulang or akan berlaku sejarah baru bell!!!!!ya tuhan aku takut betul nak melepasi ujian yang kau berikan pada ku ini=( kau bell suka cari pasal tak cukup2 ke masa dikuarintin yang kau lalui dulu tuh??nak tambah lagi ka??ohhh tidak aku tak mahu nak laluinya lagi cukup lah 2tahun aku menangungnya sorang-sorang,habis kenapa cuba-cuba cipta lagi sejarah yang kau tak ulang tuh??apesal lah soalan tu aku tak mampu nak jawap aku teringin nak jawap tapi aku masih tak jumpa jawapan bagi soalan tu=( kau tau kan hari makin lama makin dekat dengan tarikh tuh,kau masih lagi bermain dengan api kan,masih lagi buat-buat tak tau dengan apa yang akan berlaku kenapa bell??aishhh sedar lah dia bakal menjadi milik org lain dan dalam erti kata lain dia sudah menjadi hak milik orang lain pun sewaktu kau kenal dengan dia,cuma belum official saja,dan tak lama lagi dia akan menjadi hak milik orang secara OFFCIAL!masih lagi ke nak main2??arhh tak dapat aku bayangkan apa yang akan terjadi ya!!

Mungkin akan ada sesi tarik rambut,or sesi baling2 pisau,parang,pedang dan segala bagai yang tajam2 tuh??huh!tak dapat aku nak imange benda-benda tuh,kalau jadi pun memang tak boleh salahkan siapa2 sebab kau yang carik pasal kan ha hambek ko klu bercakau2 muka lembam biji mata jawap sendiri lah tapi akan berlaku ka??haaa tuh soalan yang mungkin tak boleh dijawap buat masa sekarang lah,sbb aku pun masih imange2 nie muahaha ganas x??boleh dikatakan aku nie suka imange benda2 yang tak masuk akal lah muahaha biasa lah kadang-kadang tencion dengan kerja kat rumah lagi fuhhh bertimpa2 dalam kepala otak aku ni,kut boleh masuk dalam jalan cerita novel terbaru aku=)muahaha gunakan sebaik2 yang mungkin ookeh what!

aku bukan nak mengulangi sejarah tu,tapi....tapi APA!bell kenapa masih nak bermain api kalau dah TERANG tang tang tang kau akan BURN disitu kalau hangus tak apa jugak ni kalau dah tak nampak bayang macam mana?? 

Sabtu, 2 Julai 2011

LELAKI buat kilang tebu tepi mulut

Arhhhhhh banyak lama tak update blog aku yang bersawang dah gohpe rumah tak berpenghuni sudah aishhh berdebu jangan kata tebal akibatnya aku kena buat gotong royong malam ni,ayah aku sudah potong line internet wuuuuu =(( bil handphone adik aku kasi melambung 2 3 kali ganda daripada biasa semua gara game di facebook huh!!mau saja aku bakoo facebook tuh gara2 game mark zuckerberg aku nak p bius itu mamat cettt! dah aku kena bagetkan gaji aku untuk membeli itu makluk tuhan yang paling suka menguji kesabaran beta BERUKBAND cait!!hadoi wahh sedar tak sedar satu perenggan aku membebel ya ekeke almaklum lah lama tak mengupdate hoho ookeh balik pada tajuk etri membebel bukan sapa dengar pun haiya bell2

sepatutnya tajuk etri ini berbunyi lelaki suka tanam tebu di bibir2 mereka halamak aii bila masa pulak aku pandai bersastra2 bagai ni,ini suma gara2 en lelaki yang aku kenal sejak 2 3 menjak ni,hamboi~ayat kalau lah aku umur 17 ke 16 tahun ehh kejap apsal terbalik aku tulis nie arhh suka hati lah janji faham kan wee=D ookeh sambung balik kemungkinan besar akan cair macam kutub selatan dan kutub utara cair amat tinggi ya aishhh nasib baik lah aku dah menjangkau umur 20 kan ni pun xderk le cair sangat haha taik kucing lah tak cair,tipu aku kata aku tak cair cair jugak lah tapi kembali beku sbb aku duduk kawasan yang agak dingin dan sepoi2 bahasa gitu kan sbb itu tak lut ini kata2 maja manis bagai cehh kembali perasan ye bell hakhak

hadoi der tengok tempat lah u nak mengayat bulan setember u got marrige u know still lagi nak main kata2 manis manja bak gula2 kapas tuh ke??halamak aii nasib baik aku ni agak pandai mengayat kahkah perasan lagi halamak aii!haha payah betul la ehhh suka hati jiwa raga aku le =DD 

cehh etri telah diperam selama sehari seperti yang aku kata line internet dirumah sudah dipotong kan so aku kena bukak kat klinik nasib baik lah doc saya keluar hari nie,dan aku akn cuba habiskan etri ini dengan pantasnya harap2 sempat lah aku habiskan kalau tak jadi asam keping lah etri aku hoho,ookehh melalut2 tak habis2 terus ke topik asal yaeh!!apesal aku selalu jadi magsa keadaan ye??banyak-banyak lelaki yang aku jumpa semua lah bermulut manis,tak ada pulak mulut macam puaka kan cett aku dah jumpa lelaki mulut macam puaka tuh sungguh tiada perasaan kalau mengutuk aku =_=" rasa nak pergi tampa-tampa saja muka dia,ehh bell banyak cikadak la jumpa mulut manis kau marah,jumpa mulut macam puaka kau mengamuk itu lah manusia tak ada rasa puas hati sekali lagi terkena batang hidung haiyo~ so sekarang ni satu soalan yang bermain dalam kepala hotak aku,"adakah anda masih hendak melayan jejaka bermulut manis itu?" ye saya pun tak tahu haha kalau tak layan tak best pulak dah tak ada teman aku nk TERgelak,TERkekek =_= halamak banyak pulak alasan aku ni haha yah lah masih ada beberapa bulan je anything can happen =P "kahkah mula lah gelak kakak angkat ko tuh kan like pontianak suhaimi babe udoh bunyinye,macam jahat je bunyi nye bell hakhak tak adalah ingat aku ni jahat sangat ke ? sebenarnya saya tak jahat NAKAL saja HA HA HA