Khamis, 8 Mac 2012

Hyepp!lama tak update busy kut sejak 2 3 menjak ni,kalau dah napak aku update blog ni napak sangat aku ada problem yang tak boleh nak bercerita dengan orang sekeliling aku,first aku tengah tencion ni sampai kena amik bantuan ashwagandha tuh geler strees aku dibuat nya,masalah yang aku create sendiri tu la org tua penah berkata jangan carik pasal,kalau org tua kata tak tak lah gayanya kenapa perlu ingkar arahan mereka ?nahh sekarang dah rasa dah hambik kau!sekarang ni tak perlu la kau tertanya2 mengapa kau kena macam ni kan...sekarang ni cuba untuk menyelesaikan masalah yang dah terjadi ni.aku dah kata banyak kali kut jangan buat apa2 apa dengan akaun tu,nak sangat bank in kan sekarang ni aku pulak yang kena b*d** lah kau ni!




Becerita pasal nikah,ewww apahal macam tak ada isu lain yang kau nak bercerita kan??well topik tuh memang dah popular dah era umur aku,sebab kawan-kawan aku semua dah jumpa soul mate dorang,aku je yang belum jumpa lagi ni,risau kau kan bell,ngek kau kalau tak risau bukan bell la,risau giler ni kut,tapi orang kata 21 masih muda tapi apsal aku kata 21 sudah tua ehh??sebab mama aku dah ada anak dah time 21 tuh la  LOL!sebab tuh aku kata dah tua,aku nie bukan anak je bF calon nak bawak p jumpa mama ayah aku pun belum jumpa lagi tau,geler tak risau!cukup lah buat aku huru hara satu hari hahah stress kut tak jumpa calon ni,asal nak smbar je,dorang larik pecut 500 meter mananye nak kejar alahai alih2 aku dok lah tengok dorang larik pecut kan,nak kejar tak mampu dah aku rasa,kalau kejar aku mesti terjatuh perhh tu yang tak nak tu,kalau jatuh mesti berdarah kalau berdarah mesti sakit kalau sakit mesti kena letak ubat kuning tuh,pastu mesti pedih pastu nak tunggu baik mesti banyak pantang pastu dia mesti ada tokak besar punya kat lutut tuh hermmmm pastu kan mesti lah inagt sampai mati sbb apa dapat tokak bapak besou tu,sbb kebodohan sendiri p kejar benda yang dah larik pastu yang paling kejam kan aku akan gelakkan diri sendiri kut MALU nye demm!tak nak lah ada pengalaman yang macam tuh dow!sedeh plak padahal dah bape banyak tokak ko dapat bell bukan banyak ke?muahahaha mana penah serik bak kata mak aku pengalaman mengajar kita so makin banyak tokak aku dapat makin banyak pengalaman yang aku dapat kan so kalau boleh teruskan teruskan saja =) i will do that darling! hekhek

masalah memang sentiasa akan mengejar kita,selagi kita bergelar manusia kan,so terima dengan redha je kadang2 aku ni jahat jugak suka sangat mengeluh dengan apa yang terjadi,kadang ada hikmah disebalik kejadian yang berlaku tuh,aku je yang tak napak kadang2 bila keadaan dah tenang baru aku napak benda tuh ada gak kebaikan dia see selalu napak benda tuh kalau dah jadi bubur ayam mCd gitu ecehh!apap pun kadang la kan hey senah bape banyak kadang2 y kau nak letak tuh?? ehh sukahati aku la

Khamis, 23 Februari 2012

jika itu TAKDIR ku tuhan aku redha..

Hoh!kejap je dah 21 aku tahun ni kan,macam-macam benda dah jadi kat dalam hidup aku buat masa 21 tahun aku hidup tambah-tambah sejak 2 3 menjak ni kan nope sekjak setahun dua ni la baru betul ye!kawan2 aku semua dah nak kawen kan haaaaa mula dah kehkeh aku ni bila lagi la kan yes!!aku dah agak dah benda tuh mesti TERtaip kat sini kan hoho khawen?nikah lah lebih sopan pe jujur aku kata aku ni belajar masak pun tak reti2 lagi ni setakat masak air tu aku terel la ni masak telur mata kerbau pun terlompat lagi malu lah tapi dalam hati pehhh sapa kata aku tak nak nikah ha??nak cuma orang je xnak nikah dengan aku muahaha yeye melalut lagi la aku nie dush3 okehh kembali pada poind asal!kenapa soalan yang sama keluar dari mulut orang ehh?? "bell bila lagi?" ehh kalau nak pilih calon suami tuh macam pilih ikan kat pasar dah lama aku nikah tau!


cakap pasal nikah or what ever la kan,jujurnya aku belum lagi bersedia la,entah la bila orang tanya aku jawap lah  sapa tak nak weyy!nak gak merasa =)tapi ayah aku kata 22 aku kawen hahaha entah lah..

Ahad, 15 Januari 2012

Sekali lagi

Title ni diamik bukan lah sebb filem sekali lagi tu ye,aku saja gunakan ayat tu sbb aku sekali lagi telah membuat benda yang tak patut aku buat ohhhh lepas satu satu,dah janji dah tak mau buat tapi buat jugak kenapa susah sangat aku nak luruskan hati supaya jangan buat jagan lakukan,dush2 macam nak lempang diri sendiri je,kali ni lagi teruk dari yang kali petama sampai aku mengigau2 dan dapat batuk selsema kuatnya aku sendiri pun xboleh maafkan diri aku atas apa yang aku lakukan ni,rasa bersalah ni boleh memakan diri aku 




~~ohhh kek keju aku dah janji xmau makan tapi tengokk apa dah jadi =(((

Sabtu, 7 Januari 2012

Well azam tahun baru

Azam tahun baru wehuuuu malas nak kecoh2 lah ayat lempang nak??macam-macam dah jadi pada tahun 2011 yang lalu,seyes kadang aku pun tak sangka benda2 tuh jadi pada aku,cuma kekuatan yang aku perlukan ketika benda2 yang takpatut jadi pada diri aku terjadi haaa ayat aku ah tungang langang da,macam-macam perkara terjadi kut dan aku yakin pekara yang terjadi tuh semua mematangkan diri aku yang lemah nie,sedih pilu kecewa gembira bangga semua aku rasa,perkara yang paling sedih yaaa tak nak cerita lah sbb sakitnye hati masih berdarah2 kut but inside only diluar i must to be happy good lucky hati aku yang ditoreh dengan pisau dan disimbah asid sangat lah sakit tau,tapi apa yang aku boleh buat cuma berserah pada tuhan mohon DIA kuatkan hati aku yang amat rapuh ni,tabahkan diri untuk harungi benda2 ni yeahhhhh aku boleh menjerit sekarang yang aku berjaya lupakan dia,i always pray he happy with life and may god bless him forever..ye aku tau dose taw suka pada golongan yang macam tuh,so aku kena tamatkan segalaya apa yang aku penah create kenangan dengan dia just forget'it past is past we have to continue our life and yang lebih sesuai dan kata-kata nie amat sesuai dengan keadaan aku  if you like or not life must go on babe!past is past if anything happen just be it we have to smile always don't be sad because is not good in our life..and one more thing ‎"For last year's words belong to last year's language and next year's words await another voice. And to make an end is to make a beginning"



so sekarang ni sapa yang datang dekat aku,ak sambar je muahahaha bunyinya maca desprodo je muahahahaha;DDD